Jump to content
Българският форум за музиканти

Stupified

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Stupified

  1. А това как става да се варже китарата кам компютъра с какъв кабел ?

     

    Ами, има адаптори за такъв жак като на китарата към обикновен аудио жак, но не е за препоръчване да я вързваш към компютъра, защото до колкото съм чувал, може да ти изгори звуковата карта. Има китари с USB връзка, можеш да си вземеш такава.

     

    Няма такава работа човече, от година и половина свиря на компютъра ми през стандартен жак(естествено през USB ще е по-добре) и съм тествал какви ли не програми(но Guitar Rig 4 е фаворитът ми).Единствения проблем който имах беше, когато настъпих преходника и той изкриви входа на щайгата(но това се оправя).Звукова карта би гръмнала при токов удар или при фабричен проблем.

     

    А към автора на темата - порови се специално за по-горе споменатите от @Mairomaster програми.

  2. Лично предпочитам за електрическа китара Earnie Ball 9-ки. Пробвах и 10-ки, които бяха супер, но имам zero fret и браждеше невероятно неприятно. Тааа аз лично ги сменям, когато не ме мързи да отида до магазина, но свиря доста агресивно чак съм късал 6-та струна 0.46 заради прекомерна употреба на флажолети ;):thumbs_up::), като я развивах се скъса на още 2 места.

     

    И аз предпочитам Earnie Ball, но 10-ки. Обичам да дропвам китарата и я 'жуля' доста безкомпромисно. Карам за сега близо 4 месеца с тези струни, дропвал съм буквално всеки ден от стандартен 'Е' до дроп'B' и все още нямам скъсана струна. :)

    • Like 1
  3. Fender версиите на Jackson-а от предния ми пост:

    96cca4b27dd09a11061fc2b112f80738.jpgfender_0263280.jpg

     

    Според мен и двете са големи красавици :)

    Аз лично съм пробвал лявата във РФ, и мога да кажа че е супер удобна,лека и лесна за свирене.И същевременно не е скъпа :wub:

  4. За мен са

     

    1.Mark Morton - Lamb Of God

    2.Chris Broderick - Megadeath

    3.Rob Chappers - Monkey Lord

    4.Peter Wichers - Soilwork

    5.Tom Morello

    6.Josh Middleton - Sylosis

    7.Adam Dutkiewicz - Killswitch Engage

    8.Chris Storey

     

    Малко нестандартни музиканти в сравнение с предните постове, но пък тези са ми любими :P

  5. Подкрепям мнението за Мустанг-а, лично пробвах I-цата и III-ката, разликата между двата е огромна поради факта, че I-цата е затворен а III-ката е отворен усилвател.Но кубенцето почти по нищо не отстъпва на по-големия си събрат.И тоя FUSE софтуеар е доста интересно допълнение.Почети малко в сайта на Fender за съответната серия усилватели.

  6. И аз като си търсех кубе се колебаех между тези двете. Е не точно между тези двете, но между Вайпър 30-ката и Мустанг II-ката. И на двата съм свирил по няколко пъти в магазините, но Вайпъра ме впечатли доста повече. :) Направен е уникално. Просто всичко, което можеш да поискаш от един усилвател го има, заедно с ефекти и тунер.Но се замисли и за това, че Мустанга върви с едно кирливо педалче, а Вайпъра си има специална педалиера (има я и в по-евтин вариант), която направена специално за него. Разбира се се купува отделно но е просто... :surprise:

     

    Поздрави!

    Ванко Пашов

     

    P.S: Аз имам Вайпър и нямам никакви оплаквания за сега. :thumbs_up:

    Работата е там, че аз говоря за Mustang III.И предполагам, че има ако не голяма, то поне някаква разлика между 'Mustang II' и 'Mustang III'(без футсуйч-а).Но ще имам предвид мнението ти.

  7. Здрасти! И аз не съм пробвал нито един от двата усилвателя, но от ревютата който изгледах и изчетох....пък и на база на личните ми пристрастия към марката бих се спрял на фендер :) Разбира се мнението на човек който е свирил и на двата ще е доста по ценно. И на мен ми е интересно кое ще избереш в крайна сметка....

    Здравей.И според мен сякаш Мустанга е по-доброто решение, така или иначе скоро ще посетя House Of The Rising Sun във Варна с надеждата да го имат в наличност, че да го изпробвам.

  8. Здравейте братя музиканти.

    Тази тема я създавам с целта някой да ми помогне с изборът ми на усилвател, разбира се не само на мен.

    Аз лично се двоумя между Fender Mustang III и Peavey Vypyr 30:

    http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=354&category_id=64&option=com_virtuemart&Itemid=53&vmcchk=1&Itemid=53

    и

    http://bad_link.eu/product/3967/mustang-iii-new-.html

    Надявам се да има някой който да ми помогне с избора.Още не съм имал възможността да пробвам нито един от споменатите усилватели, а търся такъв който става за почти всякакъв тип музика от джаз и блус до всички под жанрове на метъла.

    Мерси предварително и дано не изтрият темата. :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.