Jump to content
Българският форум за музиканти

Soulseeker

новаци
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Soulseeker

  1. Ей издаде ме, че мога и да свиря Под тоя натиск от всички страни трябва да хващам пак китарата Поздрави и благодаря за съветите.
  2. Защо реши, че няма други групи, свирещи такава музика? Чувал ли си за Соларис, Пантомайнд...има още много, но тези ми изникнаха в главата, най-напред и за какво си говорим там, и съответно за какво тук. И аз не съм особено очарован, но това е и без значение. Продължавайте да свирите, Necrophagis го каза. Соларис, Пантомайнд, Пърфект Стренджърс, Мистика, Мюзик Стейшън, Севтополис - аз също съм запознат с прогресив сцената в БГ и имам удоволствието дори да се познавам с някои членове на споменатите банди. С някои от тях сме делили и една сцена, колкото и странно да ви изглежда. Имах предвид, че никоя от тях обаче не свири такъв стил като нашия. Не говоря просто за прогресив метъл под общ знаменател. Говорим за нюансите, защото аз по никакъв начин не мога да сравня нашата музика с тази на Пантомайнд, Мюзик Стейшън или пък Мистика (разликата е просто огромна). Не казвам, че с казаното твърдя, че сме създатели на нов стил, напротив, по света има хиляди банди, които свирят в подобен стил. Но не мога да се съглася, че в държава бедна откъм метъл музика, с 1-2 изявени хеви-метъл банди, може да се говори за изобилие. Това е просто мнение, с което не искам да обременявам никого.
  3. Благодаря на всички за ценните съвети (това го казвам с ръка на сърцето, понеже изказаното от вас е истинска градивна критика, от която се нуждаем). Относно поведението, не искам да се оправдавам, но нямаше настроение, поради поредната прецаквация (не искам да употребявам по-лоша дума), която изпитахме на гърба си. Програмата беше различна, настройката също и в един момент ни съобщават, че трябва да излезем втори на сцената, когато няма почти никой. Ами с какво настроение да свирим? Но това си е наш проблем и Infinity е права, че с БГ фена е трудно, но трябва да се работи. Благодаря отоново за съветите, ние се опитваме да поправяме всяка една наша грешка и не сме толкова заблудени колкото изглеждаме
  4. Замисляли сме се, но просто още не сме открили подходящият човек. Иначе наистина ще стане много интересно с клавир.
  5. Не искам да споря за глупости, нито искам да обиждам някого. Винаги е имало, има и ще има много кадърни музиканти (някои, от които наистина са хлапета) като нашият барабанист с ръченицата, на който музиканти с дългогодишен стаж му стискат ръката (и не говоря за псевдо-музиканти, а за такива, които са се доказали на рок сцената). Относно басистът ни: ами може да не е най-добрият, но на всеки концерт оставя зяпнали усти. Що се касае за китариста - човека има повече идеи за музика отколкото Стивън Кинг за книги. Пък за певеца: това съм аз и знам, че не мога да пея като Bruce Dickinson, но поне го правя от сърце и чувствам музиката в себе си. Правим музиката, която чувате, за свое удоволствие. Знаем, че няма да пробием, но това не ни спира да продължаваме напред. Свирим заедно от години и познаваме до болка БГ сцената. Аз отново твърдя, че няма група (говоря за банда, а не за отделни музиканти, решили просто да подрънкат), която да свири като нас. Очаквам с нетърпение да бъда оборен. Приятен ден и всичко добро за всички, които правят собствена музика в България.
  6. Приятелю, би ли ми дал примери за банди в БГ, които свирят точно този стил музика, щото на мен не ми е ясно за "стандартната музика". А относно ръченицата, май ти си за съжаление щом не оценяваш една от най-красивите български мелодии. За останалото бих казал само: "Лесно е да се плюе по другите, нека обаче не забравяме и ние на какво сме способни!!!". Поздрави и без лоши чувства.
  7. Soulseeker

    Irony (progressive, Metal)

    Баце кво и е на терминологията, точно прогресив-хеви-пауър си е. Не виждам защо се учудваш
  8. Ами мисля че настройката на китарата е от Ми бемол, ако я вадиш с нормална настройка може би от там идва проблема. Иначе парчето е много яко.
  9. Парчетата са много хубави и доста професионално изсвирени и сглобени в сравнение с нещата, които се правят у нас. На бандата мога да пожелая само да върви напред и да има късмета да се реализира. Между другото ALOGIA наистина са много кадърна банда. А за изказването на един съ-форумец, че Кинг Даймънд не бил техничен вокал мога само да кажа, че явно не го е чувал как пее. Момчета, вокалиста ви е много навътре с нещата и пее страхотно. Тея критики, които са отправени към него според мен са безпочвени, защото хората изказват мнение и когато не е нужно. Височина му е майката и ако се замислим едни от най-добрите метъл вокалисти на нашето време са с високи гласове, смятам че не е нужно да изброявам кои точно са те. Успех и продължавайте в същия дух!!!
  10. Няма спор, че по парчето има много работа. Не отричам фактите, но малко ме дразни факта, че някои хора знаят само да дават акъл. Китарите звучат по този начин, защото ние сме искали да звучат така сурово и грубо. С мастеринга всички излишни шумове, които заблуждават ухото при слушане ще се премахнат и песента ще придобие различно звучене. Барабаните и баса въобще няма да звучат така както на този запис. Това е работният запис на парчето. Влязохме в студиото, всеки си записа партиите и това е. Траковете не са обработени, нивото на звука на всеки трак е много различно, много неща не се чуват и има още куп подробности за дооправяне. Затова съжалявам ако съм обидил някой, но това си и беше замисъла на парчето. На който не му допадне няма проблем, всеки си има собствен стил. На нас тази музика ни харесва и тази правим.
  11. На този сайт можете да намерите парчето WWW.MYSPACE.ORG/IRONYBG
  12. Абе що всички не си гледате работата и не вземете да попрочетете какво е написал човека в първият пост - НЯМА МАСТЕРИНГ. Пък и при липсата на качествена музика в момента в България да хулите това, което някои хора правят си е направо глупаво. За тоя дето вика, че нямало чувство и сработеност мога само да му кажа да вземе да си отпуши ушите и да не се прави на голям разбирател. Това е сложна музика и не всеки я разбира, като не ви харесва даден стил защо го обсъждате въобще. Поначало се занимавам от доста време с това и тея съвети дето ги е давал другия МАСТЕРАТОР на мен поне не ми говорят нещо съществено а само ЕЛАТЕ МЕ ВИЖТЕ КВО СЪМ ЧУЛ ОТ НЯКОЙ СИ. Много съжалявам за острите думи, но това парче е правено от музиканти и има одобрението на такива, чието ниво много малко от вас могат да достигнат.
  13. IRONY от Ямбол (Progressive Rock) http://www.myspace.com/ironybg
  14. http://media.putfile.com/End-Of-Hope-2007 http://media.putfile.com/The-Tomb-2007 Моля за коментари
  15. Soulseeker

    Cubase/Nuendo

    Като записвам ми излиза грешка и пише ASIO WENT OUT OF SYNC. Не знам от настройките ли е или от нещо друго. Ако някой може да помогне благодаря предварително. И ако може с по-подробни обяснения, че съм лаик в областта на музикалния софтуер.
  16. Soulseeker

    Esp Ltd Ex-50

    ESP са едни от най-яките китари, затова че какво му мислиш - половината ако не и по-голямата част от метъл сцената свири с тях
  17. Аз също не съм обръщал внимание ама си мисля, че е песен щото музиката я има като фон на един друг урок на Алекси.
  18. Хей FLAW дай някакъв мейл и ще ти пратя парчето ако още не си го намерил
  19. По принцип не беше замислено китарата в първото соло да звучи като гайда, просто пръстовката е ориенталска и затова се предава това звучене. Етно мотивите са нещо много красиво но според мен едва ли щяха да са на място в това парче. Песента е разчупена и многопластова - нещо което рядко се чува в БГ банда, а да не забравяме и факта, че може би и няма БГ банда с такъв стил. :guitar:
  20. Браво на момчетата - трябва да се прави хеви метъл в България, щото страната ни е доста бедна от към този стил, а няма какво да се лъжем, че той е най-добре приемания стил. Лично на мен вокала доста ми напомня на първия вокалист на ICED EARTH група доста сходна с IRON MAIDEN и доста добра. Поздрави за приятното парче и добрата му реализация. Заслужава похвали Продължавайте напред
  21. Парчето си е много прилично и задоволява всякакви интереси. Лично аз с кеф бих го свирил. Вокалите просто ме изкъртиха, много добре са направени. Съгласен съм за изрязването на шума в началото и края на песента. Чакам албум jFog ама целия да е като FAKE FAITH - темата е доста актуална между другото.
  22. Мерси за отзива jFog. Аз пея в парчето, но не съм очаквал, че вокалите ще направят впечатление на някого. Барабаните, баса и клавира са правени на програма а аз изпълнявам всички китари и вокалите. Всичко е записвано и миксирано от мен, затова че не може да се очаква кой знае какво Очаквам отзиви и за другите парчета
  23. Бих се радвал на коментари за парчетата. А тях можете да ги намерите на: muzikant.org@gmail.com. Паролата е: mymusic mail.google.com/mail/
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.