Jump to content
Българският форум за музиканти

Doomguy_

Members
  • Мнения

    8
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Doomguy_'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

-10

Обществена Репутация

  1. Деинсталирай програмата напълно и следвай инструкциите при инсталирането. Кое USB ти е изгоряло? На PC-то или на кубето? За да подкараш Fuse ти трябва добра машина. Ако имаш по-слаб компютър си е мъка. Има бъгове в кода и върви ужасно. Изтегли най-новата версия от сайта на Фендър.
  2. Цъкайте минуси колкото искате, не ми пука. Регнах се тук за да потърся информация за мое хоби, но страшната комплексарщина в този форум ме отблъсна още преди да стигна и 20 мнения... То за това музиката в България е на такова ниво... Каквито музикантите, такава и музиката. Казуса за мен е приключен.
  3. Първо, каквото цъкам си е моя работа и не мисля, че трябва да давам каквото и да е обяснение... Още повече правилата на форума не забраняват даването на минуси. Все пак разбирам, че не е приятно да се чете нещо написано на шльоковица, но когато се стига до крайности вече е тъпо... Някои стигат до мании в проверката на правописа, дразнят се за запетайка или малка буква. Е всеки греши, още повече това е просто един форум, не виждам защо правописа и словореда трябва да е перфектен и изчистен до съвършенство. Важно е съдържанието на мнението и дали е полезно то, поне за мен правописа е второстепенен фактор. Пак казвам, ненавиждам шльоковицата и то много, но повечето от вас изпадат в мании и избиват комплекси върху другите като им правят постоянно дребнави забележки и им поправят мненията с червено. А и не на всеки му се отдава. Това е все едно да се сърдиш на човек че е тъп. Еми тъп е, така се е родил... Мен лично повече ме дразни правоговора, не мога да понасям диалекти. Чи, тъй, мьекане.... Но не мога да правя забележка на всеки за това. То като знам какво е образованието в момента, правописа е малкия проблем. п.п. Ако искайте ми търсете всяка една грешка и запетайка в поста, това няма да ви направи по-добри музиканти или хора... .!.
  4. Имам също Мини система Сони със чинчове, и китарата се превръща в бас като я вържа към нея. Липса на всякакви високи, а се чуват само басовите струни. Можеш да си свириш бас таблатури.
  5. Благодаря на всички за отговорите, сега ми се изясниха някой неща. За останалото ще се консултирам с учителя и ще отделя пари за някакво комбо, но за сега ще си мъча рига. Лек ден на всички.
  6. Мерси, ще те потърся в скайп идните дни. Знам че китарата е зле, но ми попадна на смешна цена и ще е временна. Прочетох всички теми за начинаещи, все още има неща които не са ми съвсем ясни и за това отварям тема. Мерси все пак.
  7. Здравейте. Знам, че на протата им е писнало от разни начинаещи питащи пълни простотии, но изчетох доста неща а някой елементарни са ми проблем. Та взех си първата ел. китара от он-лайн магазин, без да съм я пипнал и чул (а и да бях, какво разбирам). Живея в малък град и няма големи магазини където да изпробваш много инструменти, за това си харесах един Stagg от Дианакорд (click here) с идеята да е нещо като учебна китара. Като пристигна я поогледах за измятания по грифа, но не разбирам особено а и нямам никакви познати които да се занимават с това. Връзвам я към вградената карта на PC-то (към Gb ep-35-ds3l) и резултата е плачевен, но за това след малко. Та, имам няколко въпроса: Екшъна и беше доста висок, китарката е с Tune o Matic и врътнах болтовете в червено на снимката. Трябва ли да пипам и винтовете в жълто, и какъв ефект имат върху височината на струните? Втория въпрос е, колко трябва да е височината на струните спрямо последното прагче и как изобщо се мери? Някъде чета натиснато 12 прагче, другаде при свободни струни. Намалих ги до 3мм до 24 праг, не чувам да има бръждене. Доло прилагам и снимка: Третия въпрос е свързан със софтуера за китари. Инсталирах си асио4алл, както и GuitarRig + AmpliTube, но звука е ужасен, особено с дисторшън. Има свистене, брум и изобщо е страшно мазало. Това нормално ли е при кофти аудио карта, или има проблеми с китарата? Страх ме е китарата да не е скапана, защото съм начинаещ и не вдявам особено. Ще я занеса на учителя ми по китара, но ми се иска и вашето мнение. Прилагам още снимки на грифа, защото постоянно се звера в него дали не е крив. Не, че ми пука особено за такава китара, но ми е първа дъска. Надявам се да не съм задал прекалено тъпи въпроси, но съм член в голям форум с компютърна насоченост и гледам да се държа човешки със супер начинаещите. Ще се радвам на вашата помощ. Галерия с повече снимки
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.