Jump to content
Българският форум за музиканти

Теодор Митев

Members
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Теодор Митев

  1. Благодаря. Сайта съм го разглеждал, в него го няма, но сега ще им звънна да ги попитам какво може да се направи по въпроса.
  2. Благодаря, но София ми идва доста далеч. Как мога да се свържа с Томан? Някой може ли да ми даде нещо да осъществя контакт?
  3. Допълнителни снимки от здравият болт. http://imageshack.us/a/img19/3828/dsc01312.png http://imageshack.us/a/img703/3686/dsc01302p.png http://imageshack.us/a/img837/2295/dsc01292.png
  4. Здравейте. Имам един проблем, който ми е труден да реша. При натягане на болта на Floyd Rose-a, се счупи главата на половина. Нужен ми е такъв болт с който да го заменя. Китарата ми е ESP LTD KH-202 с лицензиран Floyd Rose. Не съм сигурен какъв точно е болта, но мисля че е Schaller 388001 (Хромиран). Ако някой знае от къде се намират, моля да каже.
  5. Аз те съветвам да си намериш уроци на Lick Library. Най-лесно можеш да научиш песни с тяхна помощ. Аз уча AC/DC и мога да кажа, че техните уроци са доста добри. А за табулации, винаги можеш да погледнеш 1-2 табулации за по-ясна представа как се свири песента.
  6. Инсталирах си програмата, но когато я пусна ми изписва "GuitarPro.exe спря да работи". Някой да знае решение за този проблем?
  7. Със времето ще свикнеш и сам да си я настройваш по слух. Аз например познавам кога е в строй и кога не е когато изсвиря един G5 Chord (по стандартният строй (1.e, 2.B, 3.G, 4.D, 5.A, 6.E).
  8. Ами, има адаптори за такъв жак като на китарата към обикновен аудио жак, но не е за препоръчване да я вързваш към компютъра, защото до колкото съм чувал, може да ти изгори звуковата карта. Има китари с USB връзка, можеш да си вземеш такава.
  9. Здравейте, някой от вас да знае откъде мога да намеря урок или някоя табулация на песента "This house is on fire" на AC/DC? За тази песен няма урок, а и добра табулация не намерих. До колкото знам е изпълнявана само на 1 турне - на албума "Flick of the switch". Песента ми харесва и затова искам да се науча да я свиря. Но тъй като нямам опит с китарата (много) ще ми е трудно сам да си намеря начин как да я свиря. Ако някой знае нещо с което да ми помогне, моля да пише.
  10. Ще опитам, ако не стане ще карам през уредбата.
  11. Здравейте, искам да ви попитам как мога да си пусна от компютъра Jamtracks, които съм си свалил, през кубето? Имам кабел и адаптор за да направя връзката. Включвам китарата на входа „High“, връзката с компютъра на входа „Low“. Проблема е че като пусна Distortion, в случая сменям от 1-ви на 2-ри канал, това дава ефект и на музиката от компютъра (което се очакваше). Моят въпрос към вас е - Как мога да си пусна музика за фон през кубето и да свиря с китарата едновременно. Кубето ми има 2 входа отпред „High“ и „Low“, копче за смяна на 2 канала (1-Clean, 2-Distortion). Отзад има още 3 входове/изходи, които не съм ползвал още 1-Foot switch/Ch. select , 2 - Efects loop/return, 3 - Efects loop/send.
  12. Първата китара. Jack & Danny - GG Rock WR Wine red (SG модел). Затова писах „Китарата“. Много съм доволен от пратката. Въпреки празниците, бях я поръчал на 28-ми Декември, от Германия и дойде на 06.01.2011 г. Заслужава си, според мен. Кубето също е чудесно. Ако някой реши да си поръчва, няма да остане разочарован. Пратиха ми я чрез компанията за доставки „UPS“. Доставкаата излезе около 60 лв., а общо ми струваше 341 лв.
  13. Съжалявам за късния отговор, но си взех китарата. Няма нито проблеми, нито чепове. Засега ще съм с нея, докато се науча, а занапред мисля да си купя Gibson.
  14. . Някой друг да е на същото мнение.
  15. Като гледам, бая хора имат Epiphone. Поразгледах из сайта и се изненадох от тази добра оферта. Epiphone. Ще се стремя към тази китара засега, ако не стане, ще си взема предишната, Jack & Danny.
  16. Ами, поразгледох се из раздела, но за жалост нямаше предложение в мой интерес. . Ако знаете някоя обява като за мен, кажете.
  17. Ами, китарата ми трябва да свиря рок на нея, както съм писал по-горе, а тази която ми показваш никак не е зле. Проблем възникна в цената, като проверих колко ще ми излезне. Delivery Method: DHL/UPS/GLS/DPD Shipping & Handling: € 20.00 Pay safe & easy with: Total: € 197.20 Tax included: € 32.87 100 лева отгоре, но не мога да си го позволя. Засега значи си оставам на тази по-горе посочена.
  18. Там е проблема, не мога да си позволя още 200 лева отгоре. Мога до 300 лева. За тези пари ако някой може да ми намери по-хубава китара в сайта, ще съм му благодарен, че ме е светнал навреме.
  19. Здравейте, нов съм във форума и ако е грешното място на което трябва да питам, моля за извинение.. Тъй като съм намислил да си купувам китара в бюджет от 300 лева (заедно с кубе), разглеждах един каталог. Влязох в сайта им и си харесох една китара. Като цена ме устройва. Нуждая се от няколко мнения за качеството на китарата и дали става за рок музика (някои хора искат да знаят какво ще свиря с нея, предпочитам и соло, и ритъм). Аз съм начинаещ и не ми трябва скъпа китара засега. Китарата.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.