Jump to content
Българският форум за музиканти

7teen

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

7teen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Здравейте отново. След прочетеното и критиките вече реших да се занимавам с учител. Не знам дали има учители от Ямбол, които съвсем случайно четат темата и могат да ми помогнат, но ако има ще се радвам да се консултирам с тях и още повече - да взимам уроци, но дори и да няма започнах да търся из града, до няколко дни все нещо ще изкочи Благодаря много на всички, които се включиха и ми дадоха съвети.
  2. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Опитах да запиша нова песен, където да послушам съветите ви. Отпуснах си гласа, опитвах да не изпявам гласните с много отворена уста и съответно да не ми се налага да се напъвам. Ами, ако имате желание чуйте я. Песента е старичка, чух я веднъж, изтеглих си инструментала и реших да пробвам само от 1 слушане. На моменти може би съм бил фалшив (няма да се учудя де), но смятам, че ако се чуе и друга песен от същия изпълнител може би ще добиете долу-горе представа къде греша (и при двете песни) и кое ще е най-точно. Извинявам се, ако ставам нахален, но от вас взех доста поуки и ще се радвам да видите какво съм направил след критиките http://dox.bg/files/dw?a=d9aa94778f
  3. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Вяра, да те попитам според теб (след като ме чу) дали ако изказвам гласните с по-затворена уста и не се "напъвам" през гърлото, както направих при записа на Broken Heels мислиш ли, че има шанс да не звуча толкова "разкрачено" или лигаво както го казах аз ? Днес се опитвам да пея по-спокойно, да не наблягам на гласните и в същото време да изговарям всичко през устата, а не през носа, но не смея да се чуя. Ако можеш отговори, ще се радвам да дадеш мнението си. Мисля, че макар и Flame да не е професионалист, също би могъл да даде някакво по-конкретно мнение по въпроса ми, наистина се надявам да направя колкото се може повече за гласа си само и само да не звуча толкова зле пред хората. А и може би Вяра е права - когато пея на сцената пред хора или в голяма компания може би "лигавото" пеене не се усеща толкова, колкото когато пееш на микрофон самостоятелно.
  4. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Най-напред добро утро. Благодаря на теб и Flame че сте ме слушали, за мен специално да се слушам беше адски дразнещо и ужасно, дано за вас не е било толкова зле. Сега за въпросите ти: ами за вокалния микрофон - аз наскоро си взех един от ТехноМаркет, обаче когато пях на него пръщеше по някаква причина, така и не разбрах защо, но пак ще направя опит да запиша с него някоя песен. Що се отнася до саундкартата - тука ще ми е нужна малко помощ - в смисъл понеже не съм се интересувал и не знам дали има различни марки карти (както предполагам че има де) и ако има - какви характеристики трябва да гледам. Ако можеш да ми дадеш малко повече информация ще видя какво мога да направя по въпроса. Финансово проблеми нямам, ако за това говориш, но пък трябва да внимавам с избора - това ще е проблем. По-нататък да те питам и като ми чуваш гласа според теб какво ще е най-добре направя, да ида при професионалист или да опитам да работя сам върху гласа си, това не можах да го разбера от поста ти, докато Flame ме посъветва първото. А и явно от прекалено многото опити да пея и да ви пратя запис гласа ми направо го пре***х щото едвам говоря тази сутрин и вече почнах да смуча Стрепсилс, дано помогне :) . Щях да забравя - ами с пеенето, демек да се занимавам с музика по-нататък, да пея някъде зад граница, понеже смятам че имам тази възможност от малък и трябва да се развивам в нея. Аз за това избрах и песен на английски, надявам се че макар и да не сте всички професионалисти (ако има някой професионалист тук се извинявам, още съм нов) поне ще ми помогнете с решението какво да правя за вбъдеще за да си "дооформя" гласа. И да не забравя - радвам се, че песента ти хареса. Аз също много я харесвам и въпреки, че я пее жена реших да изпея именно нея - за мен дали я пее мъж или жена няма никакво значение, макар че ако се получи нещо за вбъдеще ще трябва да внимавам
  5. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Ето ги и тях. Гласа ми направо прегракна докато се оправя с микрофоните. Използвах този на слушалки, каквито ползват и останалите. Имам и един такъв, с какъвто уж пеят по-концерти, ама мн ми пращеше след записа и минах на този. Аз пак се слушам и наистина не познавам гласа си. Не знам, аз като пея ми звучи мн добре, но когато чуя резултата всякаш не пея а се лигавя на микрофона, ама дали защото не съм усвоил добре носовото пеене и като пея с носа си се чува така или нещо друго - нямам си и на идея. Слушайте и 2те, първата музиката се чува по-добре от втория вариант, но и 2та варианта са 2 различни мои пеения, в смисъл не пях веднъж и го направих в 2 файла, ами пях 2 пъти та да видите долу-горе кво е положението. Сетне казвайте истината - не можеш да пееш, бива, средно, това това и това трябва да ги оправиш или каквото ви е мнението. Имайте предвид, че аз на вас разчитам да ми кажете истината, а не да ме излъжете и да ми кажете "мн хубаво пееш", щото тея неща ги чувам от приятели, ама ... нали сещате се, че те го казват щот сме приятели. Утре ще чета, надявам се да се намерят хора :) http://dox.bg/files/dw?a=7aa810fb26 (1) http://dox.bg/files/dw?a=eb326bea45 (2) Моля ви и ако слушате записите да си намалите тонколоните колкото се може по-ниско, защото аз пея близко до микрофона и гласа ми е гръмогласен (както ми казват) и ще ви стресна. За предпочитане е без слушалки, щото ще оглушеете. Извинявам се, ако имате след това проблеми със слуха, предупредил съм ви :D
  6. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Ще прочета, както казахте и ще опитам в рамките на 2 часа да ви го пусна тук. Проблема е, че когато чувам през коста си мисля, че пея мн добре, но когато се чуя как пея през микрофона, всякаш пее някакъв лиглю, един лигав ми е гласа и направо не мога да се понасям. Не знам дали наистина така звуча, както се чувам след запис или има някаква микрофония, която допълнително прави гласа ми такъв непоносим. Някой, който е пробвал вкъщи какво може да каже по този въпрос, дали е възможно микрофония да ми прави прекалено лигав гласа от това, което аз чувам през костите си или е по-вероятно гласа ми да е такъв ужасен.
  7. 7teen

    Мога ли да пея ?

    Здравейте на всички. Казвам се Митко на 17 год. Още от малък се занимавам с музика, пея още от детската градина, в училището, участвал съм на много концерти и конкурси, където трябва да се изфукам съм печелил все 1ви места. Учителите ми по музика бяха много впечатлени от мен и те са ме записвали къде ли не ... абе изобщо гласа ми е бил хубав едно време. Преди 3 години обаче той започна да мутира и не знам каква беше тази мутация, ама едва наскоро грабнах микрофона, опитах да запиша една песен и да се чуя. Когато пея сега се чувам, че пея точно, но все пак нали чуваме гласа си не от устата, а от костите, което значи че останалите около мен ми чуват гласа съвсем различно, дори когато пея. Та мисълта ми е дали има сред вас хора, които могат да ми кажат дали гласа ми звучи добре, ако запиша 1 песен и я кача в нета, откъдето да я смъкнете ? Семейството ми казва, че все още пея точно, но предпочитам да чуя мнението на някой, който е по-добре запознат. Обмислям да се занимавам сериозно с музика и пеене, но преди да го направя искам да знам според вас как звучи моя глас на някоя песен. Малко ще е трудно да запиша една песен, защото от микрофона има едно пръщене, което е адски досадно и не се чува хубаво гласа ми, но ще пробвам да направя запис. Само бих искал да знам дали ще има хора, които да ме чуят и да ми дадат мнението си ((((:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.