Jump to content
Българският форум за музиканти

Skulls

Members
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Skulls's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Мерси за отговора. Просто е неустоимо да седя и да я гледам, без да свиря А и може би съм прекалил, защото за 4-5 дни научих Dead or alive(плюс встъпителния арпежен момент за 12 струни) на Bon Jovi и Sweet Home Alabama на Lynyrd Skynyrd:) С грешки, разбира се, но все пак е някаква завършена мелодия, за разлика от сухите упражнения. 4,5см. е разстоянието от 1-ва до 6-та струна на 12-то прагче. А луфтът м/у 6-та струна и самото 12-то прагче е 2мм. Дали, ако купя 9-ки или 8-ци струни ще е малко добре - само за началото? Знам, че така звукът ще е по-кофти, но все пак? За повдигането ясно. Но за т.нар. hammering(или това беше легато при китарата?) - присъства в почти всяко упражнение и без него просто не става. Това с по-силното натискане го усетих, но проблемът е, че без него няма отчетлив звук, особено на по-горните прагчета. Баретата почти ги отработих, просто открих, че ако първият пръст не е прав, а леко в дъга, е по-лесно. Мерси пак за съветите. Ще почивам една седмица и тогава ще свиря.
  2. Здравейте, Аматьор китарист съм. Успях да си взема акустичен Richwood RD 12 BUS(тесен гриф, метални струни). Потърсих тук, из форума, но не успях да открия точно такава тема като за моя проблем. Доволен съм от звука, но макар че купих китарата с уверението, че струните са 10-ки(демек били като за аматьор), имам сериозен проблем - вече доста време не мога да пипна струна с ляваата ръка - боли та се къса. Прочетох, че е нормално за 2-3 дни мазолите да се развият и свиренето да поолекне до седмица при редовно свирене. При мен това вече е 20 дни и има едва доловимо изтръпване. Тоест: изсвирвам десетина-петнайсет акорда (с баре и без) и дотам! За повдигане или hammer - и дума да не става - АБСУРД! Повдигане максимум до половин тон и то с канско усилие, след което почивка докато премине болката. Не съм кекав, просто усещам, че нещо не е наред. И не е въпрос на глезене - просто болката не позволява да се свири редовно, което ме вбесява. А определено подбрах китарата с максимално леки струни - другите бяха още по-стегнати. А и вече не съм сигурен дали наистина са 10-ки тези струни - никъде нищо не пише по кутията. Прочетох темата за струните и предпочитанията, но пак не мога да си намеря помощ за моя случай. Прочетох, че има и вариант да сваля с няколко тона строя, за да омекнат струните, но аз съм аматьор и повечко залагам на слуха при заучаването на песните, така че това предполагам ще ми попречи повече, отколкото да помогне. Ще съм благодарен за чисто практически съвет. Благодаря.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.