Jump to content
Българският форум за музиканти

Firehouse

Members
  • Мнения

    65
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Firehouse

  1. @vaskraynin извинявай, че ти офлудихме темата. По въпроса - аз съм привърженик на Boss-четата и скоро ще взимам Boss Metal Zone. Dime не съм чувал как звучи, но мисля че ще е добър ефект ако го намериш. Чуй ги и двата ефекта и реши кой подхожда на музиката ти. Ако искаш чуй и други..

  2. И аз, като по-голямата част от колектива дотук, почнах на 15.. преди две годинин и половина се пада. Китарата не съм я овладял много много.. повече на спаменето по разни музикантски форуми наблягам :ph34r: Ето отговор на въпроса ти - не си почнал късно, тъкмо навреме си се захванал. И както са казали хората "Никога не е късно да станеш за резил". Успех в начинанията. :greenball:

  3. Прав си, извинявам се. А това с хлапетата за мен е още по-голяма излагация.. подобно на пичовете с JEM, който като засвирят се сещам за първите ми опити да настроя кухарката.

  4. И аз гласувах за Squier. Верно, не са нищо особено, но на мен са ми удобни.

    П.П. Искам да питам автора на темата... каза, че имаш Беринджър и за това гласуваш на него.. ама при положение, че свириш от много скоро.. изобщо барвал ли си Squier за сравнение. Пък и това, че примерно китарата ти е по-добра няма да те направи по-добър китарист

  5. Съгласен съм с колегите, че няма толкова голяма разлика в свиренето с два и с три пръста откъм бързина - опитвал съм и с два и с три пръста едни и същи песни и звучат относително еднакво, но когато свиря с три се уморявам значително по-малко. @vhcs спомена за некомфорта да свириш 4 такта с три пръста. Аз реших проблема с 3-2-1-2 - лесно се свиква и не се бъркат тактовете.

  6. Ами аз съм до някаква степен, но както сам каза - не трябва ва взривяваме клуба. Иначе съм мислил някой ден на сцена да заложа 4-5 фонтана (вулкана) - малки са, не са много скъпи и правят по 1-2 метра искри, не са много опасни, но все пак трябва да се убедиш, че никой няма да ги бутне или да се навре в тях.

  7. Ами по таблатури е по-лесно според мен, но там програмите чисто резбъркват тоновете и постановката става няква супер разчекната. По ноти можеш да намериш тоновете където на теб са ти удобни и звучат, пък и нотите се четат по-трудно в началото. Аз свиря по таблатури защото ги намирам по-лесно, но все по често като искам да науча някоя песен й намирам видео от концерт, гледам кой къде свири и се опитвам да чуя тоновете

  8. Ами.. аз лично използвам една и съща пръстовка (въпреки, че не съм сигурен как я свири Дейв), а за да докараш бързината - редувай ударите с перото. Когато свиря интрото използвам средния и малкия пръст за акорда, а показалеца за тоновете Е и F# иначе става ненужно бързо сменяне на пръсти (поне по таб-а, който аз чета), а дясната ръка използвам за приглушаване както е в оригинал. Успех!

  9. На мен, идеята за цяла нощ музика във всеки един рок клуб в Пловдив, много ми допада :punk_guitar: Щото както си кибичиш в един клуб и слушаш къртещ метъл.. така ти омръзва, вдигаш се и отиваш на 500 метра в другия клуб да слушаш джаз (примерно) :) И въпреки че първият път миналата година беше с по голям избор на стилове и групи, си заслужава да се отиде и сега :lol:

  10. Аз се сефтосах на коледен концер на едно даскало... чесно да ви кажа не ми пукаше ни от публика ни от нищо. Едно щото никой нямаше да ме разбере кво свиря, и друго, че "песните" бяна 4 акорда на кръст... само по едно време ми стана много фън щото на една от вокалистките й се разпадна микрофона, и за по спокойно си забих погледа в 12то прагче..... като просвиря на рок сцена пак ще докладвам :)

  11. Хмм... @chris_barnes не съм съгласен с теб, аз свиря с V-Amp ( за който спомена @Rock Forever) и мисля , че става предимно за тежка музика - ефекта който търси човека още не сам го намерил ;) (може и в мен да е проблема) Та по темата - пич аз те саветвам да зарежеш процесорите и да почнеш да си градиш една свястна педалиера от камиончета мисля че за около 150 кинта има яки ефекти. На теб едва ли ти трябват много, но с три камиончета можеш да мажеш наред ;) виж поразпитай за яки драйв-ове и си направи сметка, според мен тва е най-доброто

  12. здрасти, бих ти препоръчал да поогледаш предишни темички за да не обясняват пак хората, а аз лично бих ти препоръчал Fender squier showmaster аз съм с такъв и ми върши отлична работа :virtuoz: Айде успех с избора и после с жицата :D

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.