Jump to content
Българският форум за музиканти

Some_kind_of_monster

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Some_kind_of_monster's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Пфффффф няма такава тема Аз като човек който обича да свири музика повече заради участията и тръпката която идва покрай тях, адски много бих се накефил (много съм суетен в това отношение ) ако изляза на рок/блус/кръчмарски концерт с някой БСРич или Екплорър-ска китара или нещо метължийско и свиря The Cure, Red Hot... и такива неща. Респективно на метъл концерт - оранжев Лес пол или оранжев фендер (в стил Carcass). Според мен нестандартното е по-интересно, в какъвто и да е стил.
  2. Благодаря за мненията и съветите Щях да отскоча до София да погледна фендер-а днес, ама като видях какво време се задава се отказах - много неща могат да се объркат заради един амп. Тази вечер ще ходя на един концерт, на който ще има един точно такъв фендер, та мисля да поразпитам човека. На мен ми трябва за репетиции и концерти. Това колко ще тежи не е от значение - няма да тежи на мен, а на колата За усилването и силното свирене - винаги мога да пусна слаб сигнал от процесора. Честно да ви кажа - свирил съм доста по гаражи и репетиционни и концерти и къде ли не, обаче нямам голям опит с кубета. Завършил съм обаче електротехника и мога да кажа, че лампа или транзистор, ако усилвателя е сметнат както си го пише по дебелите книги и си е съгласуван с товара (говорителите, и те са качествени), дали ще го усилваш или не звука не се променя. Има обаче една подробност - ако на ампа или на какъвто и да е усилвател му се подава силен сигнал, той получава изкривявания при усилването в предусилвателя. Крайното стъпало то си знае работата и усилва каквото му дойде и тогава - мазало Другата седмица ще идвам към София за Paradise Lost и тогава ще видим. Ако някой знае нещо да казва.
  3. Здравейте. Нов съм във форума, обаче съм чел доста неща в него. Мисля да си купя китарно кубе и ме интересува следният въпрос - понеже свиря доста различна в стилово отношение музика - от рок до дет метъл (с различни хора разбира се ) използвам процесор. От тук имам два въпроса: 1. Дали мога да използвам чистия канал за процесора, тъй като за рок музика и кавъри са нужни различни ефекти? 2. Колко да е мощно? В смисъл, че бюджета ми е малък и бих искал да не надхвърля 500 лева. Хвърлил съм око на Randall V2XM - 30 вата и Fender Frontman 65R. Приемам всякакви мнения и препоръки
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.