Jump to content
Българският форум за музиканти

kole_kn

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от kole_kn

  1. Здравейте, днес минах през музикалния магазин в Благоевград и си харесах едно дигитално пиано "HEMINGWEY 200 Series". Бихте ли ми казали нещо повече за това пиано и дали си струва да го взема ( начинаещ съм). Благодаря.

  2. Здравейте от доста отдавна искам си купя някаква влейта и из нета намерих 3 такива .

    http://magazinche.com/item.php?itemid=305

    http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg

    http://gemamusic.net/index.php?page=shop.p...138&lang=bg

    фен съм на флейтите от филми като властелина на пръстените, смело сърце, титаник, коя от тези 3 ще е добра за такав тип музика

  3. здравейте пак, значи днеска минах през технополис и загледах какви синтезатори има най-скъпия който имат е ямаха псрЕ323 450 лв.

    та вапроса ми е Е323 има ли голяма разлика от Е313?

  4. Да, определено Korg PA e свирката за начинаещ. Става и за кючеци. И класика може да се свири на нея.. Например класиката "Камъните падат".

    Ся сериозно - ПСР 313 е синтезатор за начинаещи !!! След като автора пита какво означават 5 октави и 61 клавиша, значи това е модела за него. Сега и моите гледни точки защо е за тебе - Има education system, чрез което можеш да разучаваш разни песни. Показва ти real time нотите, които свириш, така по-лесно може да станеш нотно грамотен. Това, че звуците не са качествени също не е вярно - за парите звучи оптимално добре. Лек е, евтин е, всички функции са от типа - One button, тоест лесен за управление. Има си стилове, върху които можеш да свириш, акомпанимент... Има основните неща, които ти трябват за започване и зарибяване по свирене на пиано. Не може клавир за 500-600 лв нов да има някакви космически функции.. Но за начинаеш мисля, че хич не е зле. Аз също почнах с PSR.

     

    Колкото до качеството на звуците -

     

    значи относто звукът му нямам трениран слух зада кажа дали е добър, но като го чух ми хареса.

    да попитам има ли някакъв вид програма като гуитар про например с която мога по-лесно да науча някоя песен или някакъв вид таблатури за пиано ?

  5. YAMAHA PSR E 313 Това е най - ниския клас инструмент излязал от Ямаха Това честно казано си е детска играчка, която би занимавала само деца. Инструмента е много силно орязан. Като пресет звуци - гола вода, като миди - само 6 трака, като памет - никаква такава или няколко байта, колкото да си запишеш едно-две парчета! Не го купувай, освен в случай, че искаш за зарадваш някое хлапе... За PSR 450 същата работа! Моят съвет е да си вземеш един КОРГ от ПА серията там всичко е изпипано както трябва!!! http://www.korgpa.com/pa_root/en/news/news.html?en :rockon::cheers:

     

    е то корг са каде по-скъпи от ямахата а да дам 1000+ лв. за нещо което не се знае дали ще го ползвам в далечен план не ми изглежда мн рационално

  6. ;) хехе ,разбрахте се колеги :greenangel:

     

    kole_kn , за какво възнамеряваш да го използваш тоя пср ,ще ходиш ли на някакви уроци и въобще ,дай малко по сериозна информация.

    Хамер клавишите.......това е тежка ( пианистична ) клавиатура,подобна на тази на пианото....

    61 клавиша ........това е броят на клавишите в тези 5 октави.

    Всяка октава се състои от 12 клавиша.

    ако ще се учиш да свириш класическа музика , най добре си вземи 88 клавиша тежка ( пианистична ) клавиатура,ако ,разбира се ,намеренията ти са сравнително сериозни.Ако искаш да почукваш клавиши за кеф сам вкъщи.........всичко ти върши работа,но ти препоръчам да го пробваш преди да купиш,за да знаеш дали ти харесва или не :thumbs_up:

    Поздрави :)

     

    ми значи нз дали ще се записвам на уроци, за калсическа музика под "класическа" имаш предвит от сорта Моцард и Бах нямам представа дали ще пробвам да го учя, предимно вкъщи бих искъл да свиря и на купони такива неща както и известните песни от филмите като от титаник, аватар, смелосърце и др.

    предполагам че има звук от класическо пиано този модел ... ?

  7. Здравейте съжелявам ако има подобна тема но нямам мн време да прегледам всичко писано.

    Та по същество, спрял съм се да си взема YAMAHA PSR-E313, но съм абсолютният аматиор, нямам грам понятие за какво става дума, затова бих искъл някои да ми разясни някои неща отностно инструмента например:

    каква е разликата дали ще е със 61 клавиша или повече ?

    какво ще рече това 5 октави ?

    какво е хамер клавиш и мек ?

    и най-вече дали този модел ще е най-доброто за аматиор като мен ?

    Оставете някое мнение за модела, дали ще си струва да го взема или да събирам пари за нещо по-добро и като например какво ?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.