Jump to content
Българският форум за музиканти

Shadowfreak_

Members
  • Мнения

    43
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Shadowfreak_

  1. Здр от скоро свиря на китара и напревам ... както си му е реда :);):greenangel: Вече започвам да схващам как да си настроя китарата и без АП тунера но имам няколко въпроса ... към вас в Edit tunner settings има 1 select temperament and key to use :.....

    In the key of C C# Eb E F F# G G# A Bb B ! Знам че това са и ноти ... но закакво точно става въпрос съм пас и не ми е ясно каква роля играят в настроиването на китарата а малко по доло ги има на select transpose (0)C (1)C# (2)D (3)Eb (4)E (5)F (6)F# (7)G (8)G# (9)A (10)Bb(11) B

    МОЛЯ ОБЯСНЕТЕ МИ И ТИЯ ЦИФРИ КАВО ПОКАЗВАТ И ЗА КАКВО СЛУЖАТ ... КАТО ЦЯЛО МЪГЛА МИ Е ТАЯ ТЕМА НАСТРОЙВАНЕ ПОМАГАИТЕ ПЛС (МОЛЯ СПОДЕЛЕТЕ С КАКВИ "НАСТРОЙКИ ПОЛЗВАТЕ ВАШИТЕ ТИНЕРИ ) :girl_cray2: :girl_cray2: :girl_cray2::thx:

  2. Ако имаше и нещо такова обаче с перца щеше да е много готино ... примерно от БГ да си проъаш перца направено по твои модел ( да си слагаш картинки надписи и тн тн :cheers2: нещо подобно на онлине търговията с тениски ако сте си поръчвали онлине) :) :) :girl_cray2:

  3. Хмм интересно много ще е яко но мисля че ако отидеш в някое фото по голямо и дадеш поръчка ще ти направят стикер само трябва да даедеш диск с снимка на самият стикер и да кажеиш размерите така си правих стикери едно време за скеита "Д УСПЕХ ЗА 1 ЛИСТ А4 помня че ми искаха 2.40 лева ... :cheers2:

  4. Относно звук не бих изказвал мнения защото всеки от нас има предпочитания към него ( звука) много е странно че искаш да ти кажем кое да вземеш и 2те са китари на прилично ниво. Мнението ми е ДА ПРОБВАШ и 2те китарки и да избереш коя ти е по удобна но ако купуваш от нета бих ти препръчал тази с по - дългият гриф (според мен винаги са по удобни) :girl_witch: УСПЕХ :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up:

  5. http://www.michaelkellyguitars.com/ тази марка дори не я бях чувал до .. преди мин иначе по темата http://www.lagguitars.co.uk/ тези са супер и са неизвестни поне в България проверете ги аз поне им се кефя на вида и звукът който е най-важен не е никък зле спред мен и скромният ми опит :greenball::D
  6. Моят съвет е да се поразровиош из форума да почетеш малко защото има повече от 100 такива теми ... "по темата" Наскоро и аз си купих китара та взех си китара Epiphone sg special МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН + Кубе Епи студио10 .за 430 лева съвета е да търсих китара с поне 1 двоен адаптер и да спестиш още някои др. лев щото след китарата идват др проблеми гиг баг / поставка /кабели/перца/кубе/ефекти (освен ако не си превърнеш компа в процесор ... с много ефекти както направих аз :punk_guitar: аиде УСПЕХИ ОТ МЕН за 150 лева можеш да си купиш китара която струва и 50 .... или 150 но винаги получаваш това което плащаш и това е вече е рядко ...

  7. Здр. на всички 2 пъти сън хидил на урок по китара и много се кефя и ми става все по-интересно с времето :girl_cray2::girl_witch: вече съм на нотите на 1во и 3то прагче на 1ва и 2ра струна. Знам и нонтите на свободните струни ( как се записват и четат ми си сол ре ла ми E H G D A E ) Направих си всички упражнения от 2те школи по които работим с моята учителка (които вклюват знанията ми до момента).Та бихте ли ми пратили линкове с упражнения до такава сложност с различни занимателни ритми . Лесни песнички с които нямам да имам проблем при четенето и затрудне в свиренето абе доло горе до нивото което съм уписъл по горе ! (може и табове школи абе каквото се сетите което може да ми е полезно до този момент и по нататък ) БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО И ДАНО НЕ СЪМ ВИ БИЛ МНОГО УМАЛЕН С ТАЗИ ТЕМА НО ТОВА Е КОЕТО МЕ ВЪЛНУВА ЗА МОМЕНТА (все пак съм начинаещ) :girl_cray2::godbless::thumbs_up::recourse::headbang: :headbang:

  8. Много се радвам,че си разгледал форума,това повечето начинаещи не го правят! :girl_cray2: Предлагам ти и да разгледаш правилата за писане и т.н. за да си нямаш проблеми :)

    Относно мерака ти за свирене-ми това е то МЕРАК и ТЪРПЕНИЕ.Всичко за един начинаещ се дължи на упражнения свързани с координацията на пръстите по праговете и тези с перото.Истината е че един съфорумец преди доста време ми препоръча едни уроци и сега аз ги препоръчвам на вскички.

    В УРОЦИТЕ НА FRANK GAMBALE забелязах,че има много систематично наредени неща и за начинаещи и за доста напреднали.На теб ще ти помогне файла "Frank Gambale - Chop Builder" -ще го видиш когато изтеглиш торента :) Доста е голям въпросния торент да те предопредя :girl_witch:

    Хайде успех!!!

    Мерси много ама нещо не ми го отваря този линк би ли ми го пратил на лично съобщение или просто го напиши в темата .. благодаря предварително

  9. Абе съфорумниц докараха ми китарата(1вата ел китара ) и много и се кефя ама мерака ми е голям направо не мога да спя 0_o(звучи малко шантаво) :punk_guitar: Като 1вокласник преди голямото междучасие съм! 1вият ми урок е в Понеделник :thumbs_up::) ама нямам търпение за почна да напредвам изчетох какво ли не из нета и пак .... като че ли нещо липсва та моят въпрос е ако може да ОБЯСНИТЕ НЯКОЙ работи относно свиренето бихте ли ми написали НЯКОЙ ДР. таб за много начкнаещи някаква теория(нещо което трябва да зн преди да започа) ЛЕСНИ ПЕСНИ(все 1 какави да стават за упражнение ) Видео уроци който ви допадат и мислите че биха били полезни за всеки който тепърва започва като мен БЛАГОДАРЯ НА ВСЕКИ КОИТО Е ПИСАЛ В ТАЗИ ТЕМА ПРЕДВАРИТЕЛНО И СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТЕМАТА понеже могат да се намерят подобни теми ... и все пак реших да пусна и аз 1 да се посъберат общо взето в 1 тема ! (пробвах Nothing else matters i Smoke on the water ! Не са толкова лесни колкото изглеждат ! )

     

    ТАЗИ тема ми беше много полезна ( http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%E8%ED%E0%E5%F9 ) :)

  10. Пич според мен има решение 1во Ръкавици без пръсти 2ро Трябва да си си раздвижил ръцете да е по - добро кръвообръщението 3то ако 1 и 2 не помагат 1 малка печка инсталирана по такъв начин че да не се забелязва... :greenangel: Мога да ти пожелая УСПЕХ и дано да не е толова гадно времето .... :) че си се навил да свириш на открито в това време ....

  11. Човек като има повече познания - има и различно мнение.

    Всеки си има мерак да си купи нещо ново - тръпката си е друга като знаеш, че само ти си пипал китарата.

    Колега, честито и дерзай. не е лесно да се научи човек да свири - иска много време и много упорит труд - после обаче удоволствието е голямо и си заслужава.

    Китарата е супер за начинаещи - достатъчно качествен инструмент за да можеш да свириш каквото ти душа иска и да се учиш на него. След време като навлезеш в детайлите и различните звучения, и всички видове пинизи по инструментите - вече сам ще знаеш какво да търсиш и какво да си купиш.

    SG - то е много добър модел, защото е удобен и в права и в седнала позиция, изключително лек и многообразен.

    Сега ти трябва време и мерак - нищо повече :)

    Честито още веднъж

    Мерси МНОГО ! МЕРАК МЕРАК МЕРАК колкото искаш !Само има 1 проблем времето с кето разполагам не е кой знае колко но по добре да се занимавам с музика която обичам от колкото повечето от моите съученици...който се друсат пушат .... и тн .. :greenangel: МЕРСИ ЗА КОМЕНТАРА !

  12. Бих искъл да разбера не дали ти би си купил такъв пакет а по скоро ЗАЩО според мен китарата (SG) има супер звучене. а двете китари сравнени без Overdrive (les paul & SG) ми звучат пролично за цената .. :rockon:

  13. Еми трябват ми мнения за 2те китари като цяло за какъв стил музика са ... Аз искам да свиря Indie/ Emo /Screamo Post-hardcore /punk-rock/ :rockon: Стиловете са много и разнообразни . Има ли голяма разлика в качеството между 2те китари . Пакетите стават ли за начинаещ или стават и за малко по-напреднали ? МНОГО СЪМ ЗАРИБЕН ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С МУЗИКА и сега когато събрах някои др . лев и си поръчах 1вата си ел. китара според мен е нормално да искам да знам колкото е възможно повече.

  14. Моята история ... така на 23-ти преди коледа си поръчах китарен пакет приличен за начинаещ пъл и не само ... http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5572 но се оказа че нямат на скалд... точно този модел и за това реших да си избера друг от същия сайт друг пакет доло горе на тази цена и се спрях на http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=5573 + http://www.visiarts.net/catalog/product_in...products_id=232 и в момента този пакет + черната китара патуват към София в момента е в VIENNA, AT 01/08/2010 11:49 P.M. DEPARTURE SCAN (UPS TRACK :greenangel: ) .Дори не знам защо се допитвам до вас спред мен няма голяма разлика м/у двата пакета а и в самото звучене на 2те китари и все пак се допитвам до вас и искам да разбера какво е вашето мнение.(мнение на по - опитните от мен аз съм начинаещ)

  15. Ако питаш мене копай в обаявите и си вземи нещо 2-ра ръка, със сигурност така ще имаш възможност да си вземеш нещо с някоя друга идея по-добро. Инструмент на старо не е като кола на старо, китарите с времето стават по-добри (освен ако предишният им собственик не ги е влачил по земята или е ковал пирони с тях, де).

    Напълно те подкрепям. Но все пак ако даржиш да е нова си вземи по скъпа (хубава)китара и превъни компа си в мощен процесор в форума има обяснение как става точно :). :secret::(:thumbup: Не е зле да се почетеш за ASIO4all Drivers има ги FREE (свиренето в реално време)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.