Jump to content
Българският форум за музиканти

totmana

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от totmana

  1. Ами ще се пробват и двете кубета и ще се избира.Благодаря за мненията и препоръките, и се извинявам ако поради моментната ми некомпетентност по някои въпроси съм поразтегнал темата като локум Поздрави
  2. Така като го гледам има само един инпут, няма пасив и актив. Този Фендер тук има актив и пасив - дали си заслужава ? -
  3. Мерси за пояснението. А това кубенце дали ще свърши работа в случая - Visit My Website
  4. Ами вече съм го решил - ще бъде БТБ 205 с 5 струни, защото бтб 200 с 4 струни го няма. Разгледах я по-подробно, стори ми се удобна и някак си в сравнение с някои други които разглеждах ми се струва добре пипната като изработка.Тялото си е стабилно - махагон.Бих искал да попитам какво кубе е удачно да си взема като марка и модел, може би в диапазона 15-30W.Гледах Маршал,Беринджър.........но нямам преки впечатления.Бюджет за кубе 200-300лв.
  5. Това за агатиса не е нарочно - чиста случайност.Иначе май везните клонят към BTB 200.Само,че не го мернах никъде.В МЦИ също го няма този вариант.Имат модела с 5 струни, но не знам дали в моя случай това ще е удачно.Ако не намеря BTB 200, може би ще избирам между GSR и SR модел.
  6. Благодаря за информацията. Само едно питане имам относно марката Cort понеже нямам абсолютно никакви впечатления за нея. Днес в магазина на Dynacord на 5-те къошета ми показаха един модел който ми го похвалиха много - Visit My Website . Само,че цената много ме очудва - 320лв, с 4 струни е около 300лв. Човекът в магазина ми каза,че негов колега който имал доста годинки свирене(свири в Ритъмбойс) като го хванал и посвирил малко на него се очудил как може този бас да струва толкова малко - очаквал да струва двойно повече.Моля, ако някои има някакви впечатления от този модел или от марката Cort като цяло да сподели мнението си
  7. Мерси за подробното мнение.Днес гледах този пакет на Ibanez -Visit My Website. Цената му е около 600лв. Моделът на баса в пакета е GSR 190 J. Тук намерих и нещо като демо на тази китара - .Забелязах, че модел GSR 180 е около 400лв. SR 300 FM e 530лв. Имаше варинта на BTB - BTB 205 - обаче с 5 струни - цената му е около 700лв.Ще потърся някъде дали няма модела с 4 струни - BTB 200.
  8. Мерси за отговора в случая има ли предимство активната електроника на SR 300 спрямо пасивната на BTB 200 или в този случай няма особено значение? Иначе и аз съм дочувал ,че махагона си е по-добре отколкото агатиса. А колкото до това ,че не е толкова леко да свириш на бас, смятам да се потрудя доста - поне ентусиазма е голям в момента. А иначе бих се огледал и за други предложения дори и за по-малка сума, стига да са добри.Също така гледах и един комплект на Yamaha за начинаещи - там модела мисля,че беше RBX 170 и усилвател към него 15W.Дали си заслужава този пак? Също мернах и няколко моделa на Cort - за тях обаче нямам никаква представа какви китари са? Общо взето това са марките и моделите които гледах.А по принцип този модел BTB 200 подходящ ли е за всякакъв стил музика или е по-скоро насочен към по-тежкия рок(казваш,че имат по-агресивен звук)? Лично на мен ми се стори ,че SR 300 има по-фънкарско звучене , но може и така да ми се е сторило или пък да е въпрос на настройки, които да докарват подобно звучене и при BTB 200?
  9. От доста време (годинки) се каня да взема да се науча да свиря на бас китара, и може би този момент вече настъпи Сега трябва да си купя бас за тази цел и за момента съм спрял вниманието си върху два модела на Ibanez. Бих искал да попитам по-опитните от мен в тази област кой от двата модела си заслужава повече - SR 300 или BTB 200? Понеже имам възможност в момента да взема нов инструмент до около 650-700 лв.,предпочитам да е нещо което дори за в момента да е повече от необходимото за начинаещ като мен.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.