Jump to content
Българският форум за музиканти

cdrecor

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

cdrecor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Изчетох цялата тема и видях, че хората от форума бъркат демо запис с пробен запис и други такива. Демо записа се прави с определена цел, обикновено: - да се демонстрира определена песен, за да: - се намери продуцент, спонсор, дистрибутор на даден албум - се представи песента на радиостанция, за да я пускат - се намери агент (продуцент), който да организира участия/концерти/турне на групата/солиста - повече важи за чужбина - ................. Пробен запис се прави за да се чуе как звучи парчето, да се консултираш с приятели/колеги, да направиш промени в текста, мелодията, баса или каквото не ти харесва. Момчета, какво да ви кажа! След като дори на най-добрите ни изпълнители повечето песни са записани със синтезатори, без живи музиканти, с евтина техника и в студия, които се намират в гаражи..... какво искаме от публиката. Колко български песни, без значение от жанра звучат дори горе-долу на нивото на добър запис правен в чужбина? Първо ние трябва да си свършим работата като хората, да покажем качество във ВСИЧКИ звена - от композитора, през аранжиментите, групата и бек вокалите, инструментите, записите, пост продукцията, опаковането и рекламата на продукта, промоции и т.н. ... и чак тогава да искаме да имаме по - високи хонорари и да се продаваме на международния пазар.
  2. Ами както са се договорили. Както имаше примери по-горе, случаи най-различни, така че каквото и да се каже, то не е универсално и зависи много от страните, които се договарят. А иначе голяма част от проблемите на музикалния бизнес в България са: малката държава и това, че не си плащаме за: бояджия, ремонт на В и К, автомеханик, оригинален компакт диск, продуцент и т.н. Следователно пазар кажи-речи няма, няма и пари и всички сме пре...ани.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.