Jump to content
Българският форум за музиканти

Prascho

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    KORG SP100

Prascho's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, Някой дали се с сблъсквал със следния проблем: използвам чифт студийни монитори Yamaha HS5, които са сравнително нови - на под година. Наскоро се преместих в друго помещение и установих, че в единия край на помещението има много сериозни радио интерференции, които водят до високочестотен шум от високочестотните говорители на мониторите. Това става в радиус от около 2 метра, независимо дали мониторът е включен към миксера или не. Тествах доста: разкарах всичката електроника от помещението и оставих само единия монитор + няколко вида захранване - от обикновен разклонител до филтриран източник. Пуснах и кабел от друго помещение - определено не е от захранването. Също така не зависи от монитора - пробвах и с двата - проблемът се проявява точно на това място независимо кой от двата монитора ще сложа. Другият, който е на около 2 метра от него няма никакви проблеми. При размяна е същото. Накрая покрих монитора с два слоя алуминиево фолио и проблемът почти изчезна. Като се зачетох видях, че почти не се произвеждат монитори с екранирани високочестотни говорители. Та сега на въпроса: дали има начин да се екранира високочестотния говорител вътре в монитора без това да се отрази на звука?
  2. Здравейте, Опитвам се да открия ето тази школа: "10 пиески за най-малките за 4 ръце" на Жул Леви Имах 2 копия като ученик, но явно съм ги дал назаем и сега ги няма, а ми се ще да ги изсвирим заедно с дъщеря ми. Някакви идеи и предложения? Предварително ви благодаря!
  3. Приятели с китари" е нова инициатива на Groovy bar, създадена по идея на нашия приятел Стефан Цинцарски. Веднъж месечно, на сцената на Groovy bar, пред компетентно жури ще се дава възможност на всички вас, приятели на китарата, без значение дали сте аматьори или професионалисти, да покажете на какво сте способни с любимия инструмент! Условията са елементарни: Предоставяме Ви сцена, озвучаване, микрофон и кубе, за тези които нямат. Който желае, може да си донесе свое кубе. Имате възможност да представите на публика и жури две композиции, като за първото издание на конкурса темата е свободна! Към изпълнението си може да добавите само вокал! Компетентно жури от популярни бургаски китарни виртузи ще оцени вашето изпълнение. Освен това ще се даде възможност и на публиката да избере своя фаворит. Наградите са осигурени от нашите приятели от Jack Daniels, като победителят получава бутилка от уникалното американско уиски, а фаворита на публиката - ваучер за 40 лв. в Groovy bar! Очакваме желаещите да се запишат за участие в конкурса да се запишат на място в Groovy bar или на телефон 0889625950. Допълнително ще бъдат обявени членовете на журито и водещия на събитието. Очакваме да видим на какво сте способни! Дерзайте! https://www.facebook.com/events/253451304732668/
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.