Jump to content
Българският форум за музиканти

Iu_long

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Iu_long's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Iu_long

    Лек риг ?

    Ами тогава да ида да го чуя, вие така го похвалихте, че нямам избор Благодаря, за съветите и успех! Поздрави, Иво
  2. Iu_long

    Лек риг ?

    Да, и аз имам подобно наблюдение. В talkbass има доста добро мнение за Promethean-a. За portaflex-a имам информация от колега музикант и тя е, че доста се доближава до автентичния Ampeg тон. Човека свири от доста време с Ampeg SVT-3 и сподели, че почти няма разлика между portaflex-а и SVT-3. Единственото е, то май е типично за SS amp-овете, че звука няма много цвят, т.е. каквото излиза от баса, това е ( НЯМА ДУША )
  3. Iu_long

    Лек риг ?

    Здравейте, реших да се обърна към вас с надеждата за по-компетентно мнение по този въпрос. Наскоро се разделих с главния си риг, който се състоеше от Warwick 411 амп и Hartke LH500. Не беше лош и ми служеше вярно, но за съжаление тежестта му ми беше много сериозен проблем. Изкарвах го от репетиционната на всяко 4-то участие, защото силата му идваше малко в повече за клубна сцена, а на репетиции, колегите не даваха да го усиля на повече от 4 ( от 10 ). Това доведе до мотивацията да се разделя с него и да се насоча към нещо по-леко и по-модулно. Останах леко смутен от избора на българския пазар. Ще ми се, когато купувам нещо ново, да мога да го чуя и да имам 'някакво' клиентско обслужване в България, защото съм имал проблеми с неща, закупени от чужбина, в гаранция, които няма на кого да занесеш. Имах надеждата да чуя Gallien-Krueger, MarkBass, PhilJonesBass, Orange BT600C, но за съжаление успях да чуя само Promethean в Икономов, защото останалите неща не бяха налични в Форте и Филибе мюзик. След това кратко житейско изложение, идва ред на въпросите 1. Какви са ви впечатленията от Ibanez Promethean ( в частност 2x10 ), струва ли си като цена-качество ? 2. Какви са ви впечатленията от другите производители в списъка? Могат ли да се чуят техни продукти в някой магазин в София? 3. Някой пробвал ли е Shuttle серийте на Genz-Benz? Могат ли да се чуят някъде? 4. Ampeg Portaflex ? Впечатления ? 5. Може ли някой да ми препоръча нещо в духа на гореспоментатите ? Прегледах доста неща в Youtube, но ми е трудно да им се доверя ( харесвам принципа - око да види, ръка да пипне ) Свиря с Fender P-bass, в поп-рок/поп-пънк група с шумен барабанист, един брой китарист и певица. Планирал съм бюджет от около 2000 лв. Благодаря предварително !
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.