Jump to content
Българският форум за музиканти

rafaelo

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Previous Fields

  • Инструмент
    Ел. и Ак. Китара, Пиано

rafaelo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

13

Обществена Репутация

  1. Въпрос на вкус, мен такера пък не ми харесва, лепилото го подбрах, защото като се лепи дърво хваща много по-здраво. В случая ми се наложи да го махам на две три места и не мога да опиша каква мъка беше. Държи си здраво. Относно винтовете - както казах въпрос на вкус. Тези които съм сложил са там именно защото се набиват в дървото и не искам да стърчат. Захранването, което е по първоначален дизайн не е това в дясно, а това в ляво. Имаме едно захранване отделно за педали, и едно за лампите. Естествено че няма да използвам импулсно захранване за педали. Това би вкарало невероятен брум. Относно стабилизирането, захранването се състоеше от едно 6.5V на 1A след което съм сложил така наречения Step Up за да стига до 9, което същевременно играе ролята и на стабилизатор. В звука нямаше никакво бръмчене, но този 1А не ми стига за всичките ефекти и се наложи да си поръчам ново захранване. За щастие имам един познат, който прави такива и съм поръчал. Идеята е и да се махне жуженето от 50-те херца на 220в захранване. 9V и 2А няма как да направят електрошок на китариста, освен ако не тръгне да си ближе ефектите някъде по педал борд-а Hendrix style.
  2. Много добра и полезна тема, не я бях срещал и не бях запознат с проблема. В моя случай нямам силно черпещи ефекти освен тунера може би . Виждам че човека е дал добри решения на проблема. Предполагам ако някой ден опра до там ще си взема един разделител от Aliexpress за 25$ и ще си реша проблема генерално.
  3. Благодаря! Не бих го нарекъл минус, по скоро ако се изчисли като хората даже е голям плюс. Има някои ефекти, които използват 9 други 12 волта. В моя случай всичко е на 9. Ако адаптора е над 2А и след него има грец всичко е перфе. Могат да се направят захранвания, които имат няколко изхода 12 / 9 / 6 и те работят безпроблемно. Ето тук има пример за такова: Цък
  4. Здравейте съфорумци, Никога не съм поствал в този форум, и реших да влеза ударно с нещо полезно и интересно. От седмица си търся решение за поставка на китарните ми ефекти (така наречения pedalboard). Естествено всичко, което се продава е безобразно скъпо, така че реших да направя мой вариант и да го "побългаря". Спираме се на рафт от ИКЕА наречен HEJNE на прекрасната цена от 12лв. В тази цена са включени прилично количество лесно обработваеми дъски, чрез които без проблем мога да си сглобя pedalboard с нужната дължина/височина/ширина на базата на количеството ефекти, които имам. След малко рязане с викторинокса + завиване на видии на критичните места, дълбане на дупки за mono женски букси In and Out, както и два On/Off бутона вече имах това: Това да си призная беше най-трудоемката задача, има си нужда от инструменти и най-вече търпение. Материала се обработва сравнително лесно. Следващата стъпка беше боядисване. Избрах цвят, който да се отличава: След сглабяне: и съответно след като добавих On/Off бутоните започна да придобива вид: След добавяне на бутоните реших да свържа моно буксите както и захранващия кабел. Всички букси са свързани с китарен кабел за да са максимално изолиране от бръмчене (не знам дали има ефект... би трябвало). За захранване използвах кабели за захранвания от трансформаторчета които струваха стотинки в Елимекс и ги наредих максимално удобно за използване при добавяне на бъдещи камиончета. Всичко се свързва с много горещо лепило. Забравих да добавя че крачетата които се виждат тук също за от ИКЕА май струваха 2.50 8 бройки. Свързването: Нататък, добавям захранване за 9v 2А което мислех че ще е достатъчно за 6 ефекта, но май не стига, защото като пусна всичко и има един лек спад в светлините на камиончетата, така че подбирайте захранването много внимателно. Естествено не можем да минем бе лампички Отгоре залепих велкро лента отново с горещо лепило. Всичко сглобено: И накрая - финалния резултат: Всичко ми отне общо един ден работа, поради простата причина, че исках всичко да е много внимателно сглобено и подредено. Иначе според мен може да се направи много по-бързо. Надявам се съм помогнал на някой. На мен сега ми предстои да си намеря калъф
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.