Jump to content
Българският форум за музиканти

maxim09

Members
  • Мнения

    362
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от maxim09

  1. Попаднах на трансформаторен адаптер 6 V / 0,5А . При замерване без товар дава 10,5 V. Казаха ми, че при натоварване от ефекта от порядъка на 30 mA, напрежението би трябвало да падне на около 9 V. Доколкото разбрах след прочетеното във форума става въпрос за нестабилизирано захранване. Предполагам е по-здравословно да не го използвам! Може ли да се стабилизира по дадената схема в темата?

  2. Обърнах се към инж. Манов по повод на дефектирало практис комбо.

    И тъй като политиката на големите производители на такова оборудване е да закодират и не разкриват схемите на техниката, която продават, се обърнах към него за съвет как да процедирам при този казус. Инж. Манов напълно безвъзмездно и всеотдайно отдели от времето си, за да ми помогне от разстояние да диагностирам проблема, както и да организирам ремонта.

    Не се чудете дали да се обърнете към Парния Валяк. За малък или голям и скъп усилвател или оборудване, стига да сте достатъчно търпеливи, инж. Манов ще Ви включи в графика си и ще оправи нещата акуратно и точно. Благодаря Ви, инж. Манов!

    • Like 4
  3. Здравейте, имам леко разлепване на свързването на грифа към корпуса, около розетката. Грифа е неподвижно и стабилно свързан към корпуса, също може и така да кара, подозирам, че при изработката не е достигнало на това място лепило. Но съм си махнал в момента струните и е подходящ момента да го залепя. Какво лепило да използвам Ц200, Ц300 или Момент waterproof D3 https://www.masterhaus.bg/bg/product/7569-vodoustojchivo-lepilo-za-dyrvo-d3-250-g-moment Последното го имам, купувал съм си го по друг повод. А също и за залепването на горното мостче към грифа, че ме дразни че е разлепено.

    Също така, две от царгите вътре в корпуса са се сцепили с течение на годините, китарата е от 1997г., явно са били от не добре изсъхнал дървен материал, но по корпуса външно нищо не се забелязва, т. е., това по никакъв начин, не е повлияло на геометрията му и цялостта му.  

  4. Използвам темата за следния въпрос. Как се държи Squier Standart strat на чист тон? Разбрах вече, че тялото е от агатис, което е минус. Питам, ако някой може да сподели лични впечатления, а иначе е ясно, че ще се пробва и избира в магазин китарата. :)

  5. Здравейте!

    Вдъхнових се от песента. Ако може някой да помага със солото. Идеята е бавното на хармониката да бъде изсвирено на китара, също ме интересува и солото на ел. китарата. Благодаря Ви, приятели! :)

  6. Има много стари инструменти, запазени до наши дни. Има много хора, които ги колекционират.
     Някои от тях правят ревюта на инструментите с демо записи и видео. Ако имате такива инструменти и впечатления от тях, както и знаете за сайтове, хора които колекционират такива инструменти, предлагам да систематизираме информацията в тази тема. Повече от качествените инструменти, поради възрастта на дървото предполагам, звучат много автентично и приятно.

    http://drowninginguitars.com/guitars/

    • Like 4
  7. Здравейте!

    Използвам темата за следния казус:

    Лепене на магнит на стар адаптер. Всъщност трябва да залепя два материала, магнит и пластмаса. Въпроса е с какво лепило. Иначе мисля леко да ги прихвана двете повърхности със стяга за едно денонощие. Адаптера е стар, но ми харесва като саунд. Помагайте с идеи за лепилото! На ум ми идва да използвам само моментните лепила. :)

  8. Може би няма да минеш без професионална намеса, но ето ти една статия за твоята китара, с подробен снимков материал

    http://sovietguitars.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?186740

    Желая успех и да не забравиш да пуснеш снимки и семпли да видим и чуем как е станало!

  9. Тези соц. китари имат различен от обичайния тон на стратокастера.

    Ако на автора на темата му харесва този топъл, дори ретро тон, може и да е доволен от резултата. Не вярвам обаче, да може коренно да го промени с подмяна на хардуера. Аз имам подобна кремона, на която смених един от адаптерите с такъв от Squier. Тона стана по-стегнат, по-добре звучи с драйв, и за ритъм и акомпанимент е супер, но инструмента не може никога да придобие тон за извисяване над останалите инструменти, за соло. Освен това е важно тези ретро инструменти да се включат в правилния усилвател, например при мен кремоната звучи по-добре в усилвател с 12 инчов говорител, отколкото в 8 инчов. Казвали са ми, че добре звучат също включени в лампов усилвател на чисто без драйв, или със съвсем малко драйв. Ето как звучи Орфей зебра, който по принцип е изработен и от по-добри материали, махагон.

    Нека и други съфорумци, с голям опит в реставрацията и ремонта се изкажат в полза на темата.

    Иначе чакаме с нетърпение да видим и да чуем резултата от подобренията.

  10. Какви са сингъл адаптерите ,с които възнамеряваш да подмениш старите? Нови прагчета купувал ли си и ако да, то какви?

    Ако искаш съвет, не прибързвай съвсем с изхвърляне на старите кремонски адаптери в кофата. В случай, че ти се занимава има колеги от форума, които биха могли да ти ги пренавият и подменят винтчетата, ако все още се занимават с такива неща разбира се. Има стари теми по въпроса. Четох някъде също, пак тук във форума, че на тия китари добре пасват алнико адаптери на seymour duncan.

  11. Разгледах един в оригинално състояние и на потенциометрите пишеше следното:

    Тон - 22k A 0,25W

    Волум - 47k A 0,25W

    Дист - М22 А 0,25W

    Нямах възможността да го замеря. Въпроса ми е следния, обозначението M22 какво означава в случая?

    До колкото разбирам аз, би трябвало по този начин написано да е 0,22 мегаома! 

    Здравейте!

    Обзеха ме носталгични чувства, да си посвиря със стария бг дистър, но времето безмилостно му е поизхабило потенциометрите. та въпроса ми е, ако някой се е занимавал с казуса, за подмяна на потенциометрите, да помага. В смисъл, доколкото знам, освен стойностите за съпротивленията имат значение и други параметри, като оси и т. н. От къде мога да намеря нови такива? Благодаря! :)

  12. Пробвах наскоро един усилвател 15 вата транзисторен с 12 инчов говорител. Използвам темата, като казус относно разликите в звука между 8, 10 и 12 инча говорители при малките 15 ватови въшки. Въпросът касае ползване само в домашни условия, т.е. при ниски нива на звука. Това което забелязах е, че 8 инча е по-бърз, докато при 12 инча доста усилия трябва да се направят и с двете с ръце при свирене, по -енергично свирене трябва, като се свири рок примерно. Освен това 12 инчовия говорител, ако е усилен повече и не е намален тон коректора на баса, просто баса ми отнася ушите, ако съм по-близо до комбото. Т. е. баса поне за мен ми идва малко в повече. Или с други думи, кое е оптималния размер за говорител, за свирене в домашна обстановка, 8, 10 или 12 инча? Вие как мислите? :)

  13. Една седмица след излагане на по-силна музика при мен започнаха да ми заглъхват ушите, като при качване и слизане с автомобил в проход, със смяна на надморска височина. Това проблем ли е, забелязвали ли сте при Вас това?

  14. Включвам се и аз в темата. А някой знае ли дали са близки до тези от сайта цените в завода и има ли достатъчно в наличност, за откриване на правилната бройка? Ако някой скоро е ходил, нека сподели мнение. :)

  15. Здравейте!

    На акустична китара с метални струни има ли някакъв шанс да се учат класически произведения? Знам, че отговорът е по-скоро не, но поради липса на опит с класически инструмент, не съм наясно съвсем как стоят нещата.

  16. Бюджетно краткосрочно решение. Аз лично като видя китара за 300лв с тремоло бридж настръхвам. Има няколко огромни теми по въпроса, прочети ги внимателно и ще си отговориш сам.

    Мен що не ми е проблем, не знам, и при бендовете пак не се разстройва. Може да е и до бройка, но пък да не плашим чак толкова хората. Тремолото не се използва разбира се! :)

  17. Здравейте!

    Има ли някой който се е занимавал със запис на аудио файлове, рифове, музика и др. за микросток? Има множество сайтове за микросток. Какъв е минимума, откъм оборудване, ел. китара, усилвател, компютър, необходимия софтуер и т.н. Какво е изискването откъм качество на записвания аудиофайл? :)

  18. Здравейте!

    Интересувам се, има ли хора във форума, които са изработвали подобни стойки от дърво. Мен лично ми трябва стойка за 2 ел. китари и една акустична. Аз намерих в нета нещо, което струва ми се е доста лесно, откъм изпълнение и материали http://www.eledar.net/Music/GuitarStand/index.htm

    Какво ще кажете? Как Ви се стува? :)

  19. На 16 бях, като започнах с една кремона - акустична с метални струни. Иначе ме запали тамбурата на братовчед ми. И до сега си мисля, че ако не беше тя, сигурно никога нямаше да се захвана.

    Честита Коледа на всички! :)

  20. А имаш ли китарен усилвател? Ако да, то го грабвай и с него в магазина, и с някой който разбира. Да посвирите и да прецените, коя китара по-добре звучи с него. Но това е общо взето, ако му ползваш драйва. :) Иначе, може да поразгледаш и китари с единични адаптери, след като харесваш блус и рок, нека се изкажат и другите съфорумници. Пробвай повече неща, все пак ще свириш за определен период с китарката, та да те надъхва :virtuoz:

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.