Jump to content
Българският форум за музиканти

seish

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Пиано

Contact Methods

  • AIM
    timaloumenlisi
  • Website URL
    http://last.fm/user/seish
  • ICQ
    338345077

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    СФ

seish's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ще ви позанимавам пак с мойте глупости. Начи аз запоих пикъпите колкото да я подкарам на стария DIN слот усилвател. По принцип даже не я вкл докато се уча да свиря. Ама мазолите по пръстите ми дигнаха левел и вече трябва да му реша съдбата на Орфея. Колебая се между това да я оправя и да си купя една Ямаха Пасифика например. Единственият ми критерий е какъв звук ще вади Орфиъса ако вложа некви пари в него сравнен със Ямахата. Не ми пука как изглежда ако ще на сгазена катерица да прилича. Нямам нито един познат китарист, само сноби пианисти който като чуят китарист се едно е кобра за мангуста (иле там оня пор дето яде змии така че само на вас разчитам за съвет. Синтезатора не е в нас така че само по ухо съдя но като че ли прагчетата и грифа не са проектирани неточно, но са поизядени тай че определено ще тр да я заведа на лютиер. Бих фърлил и повечко пари за електрониката. Ма нито магазини за ел. китапа части, нито лютиери знам къде има. Интересува ме дали ако я оправя бих получил прилична китара за начинаещи като да си купя една Пасифика или Кремоната са калпави китари. Звучи ми яко да имам стара брадва от съветско време вместо няква серийна ямаха, но не съм чак толкова ентусиазиран. Единственото което искам е да продължа да се уча да свиря. П.С. По принцип смятам да свиря 2 стъпки надолу в До ама със сегашното изядено нулево прагче дрънчи безбожно 6-тата струна в първото. Не разбирам нито от китари и струни, за даунтюннване има ли значение каква китара си купувам?
  2. http://img410.imageshack.us/img410/9547/orf1.jpg http://img266.imageshack.us/img266/4598/orf2.jpg Ето го изруда. Не знам от какво дърво е трябва да се пообразовам тия дни. доктора ми каза да не чета и никав комп заради сътресението ама не мога са слаба воля. Та мн мерси за инфото Реших се да го направя пушка. Поне ще е некво интересно. Бай да уей дали кат сам почнал да го стягам да не му цъкна две тон копчета две за звук и един суич или там пикъп селектор? Баща ми го занимавам да ми изреже пикард , щот Господ като е наливал сръчност малко не ме е уцелил. Мисля да направя още дупки от фабрично замисленото и да сложа няква по-интересна wiring. Благодарско, Сейш :3
  3. Мерси за реплайа. Много искам да изпипам сичко ама от друга страна като гледам колко калпава е била електрониката има ли смисъл вообще да влагам усилия в китарата? Смисъл сигурно и прагчетата са куцо разделени, кото сменях струните и "шайбичките" отзад падаха.... Чудя се дали да не я подкарам едва едва докато се науча да свиря и да си купя някаква свястна. Ако сменя всичко ще стане ли поне леко приличен Орфея? Иначе има някъв чар на външен вид
  4. Халла. отворил съм си китарата а елекрониката там е мн странна в сравнение със туй което чета в нета. Реших да се науча да свиря на китара сега съм далече от пианото си и без това, и имам еден смешен подарен преди години Орфей с нулев фрет(доколкото четох само мн. ташак китарите са го използвали за серийна разработка), нъта беше супер висок и дрънчеше във фрета, изпилих нъта за да има контакт с 0 фрет, ама сега дрънчи 6тга струна в първия ( доколкото знам трябва малко да изпиля първия фрет за да му сваля нивото около шеста струна) ама сега същината : плъгнах Орфея в стария "Усилетель Электон 104" в ДИН-а за Эл. Гит. ама йок никъв звук. -Отворих китарата и там единя потенциометър беше скъсан, а също и hot(не масата- как е на бг нз) беше скъсана. изкарах някъв звук като ги допрях и дръннах една струна така че пикъпите бачкат поне. -Има 3 дупки за потенциометри, но имаше само 2 потенциометъра и тиксо на 3тата дупка O_o Двата потенциометъра са свързани последователно и с двата пикъпа за звук и незнайно защо само по 100 килоома(насякаде където чета юзат 500) Китарата е осквернявана отвътре явно. -Сега съм зел още потенциометри и 0.022 uF Кондензатори за тон контрол и искам да я вържа по една схема от нета ама викам да ви питам вас кво да прая щот съм пълен нуб. Ето снимка на това какво имам. Виждате колко тъпо са били свъзани 2та волюма един след друг не знам ква е била идеята. сега е останал само 1 волюм де. Обмислям 3 варианта: Щот се чудя дале ема смисъл да се мъча да оправям толкова посредствена китара 1 - Да свържа 2тон(за всеки пикъп) и 1 мастър волюм http://static.zoovy.com/img/guitarelectron...d2hh3t12_00.jpg или 1 тон и 2 волюм(за всеки пикъп) http://www.guitarelectronics.com/product/WDUHH3T2101 Обаче не знам откъде да намеря "pickup selector" и дали ще стане да пробия дупка в платката на китарата и да го свържа И дали има смисъл вообще да го правя на тази китара. Мога ли без 4 way pickup ( няма да е лошо да ема де) 2 - Да запоя един след друг двата потенциометъра за волюм мега селско както беше преди и да дрънкам докто вече не стане време да си купя хубава китара. 3 - Напрао да я изхрърля И трябва ли да използвам 100килоома както предните? Кво предлагате и BTW мога ли да свържа друг жак вместо стария комунистически DIN?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.