Jump to content
Българският форум за музиканти

CrimsonKing

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

CrimsonKing's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Знае мерси много за линка,ще му го покажа.
  2. Мерси много за отговорите,ще му кажа за тези упражнения и ще видя после какви видео лесъни има още във форума ^^
  3. Да де въпроса е,че няма аз да свиря,а баща ми ;П Аз ще си свиря на електрическата китара,нямам намерение да преминавам на бас,за тва навих баща ми да си вземе и да си свирим некви работи.Просто той няма да се занимава сериозно с тва свирене,за това не виждам смисъл да изчета аз 20 листа със техники и разни неща,като и да му ги кажа няма да има време да ги научи.За това и напраих този пост,трябват ми някви компресирани отговори,които да са асимилируеми от човек,който няма цял ден да влага в тестване на тва дали със перце трябва да свири,дали с пръсти или с нещо си друго ;П За това ако можеш поне това да ми поясниш какъв стил на свирене да почне да учи за рок?С покупката ще се оправя някак,въпреки че не съм басист и не знам кое как трябва да звучи.Аз и за ел.китара не съм голям експерт ама това е друг въпрос ;П
  4. Така първо предполагам,че има флеймъри дето само чакат някой като мен да напише тема и да се впуснат във текстово приключение на живот и смърт.Няма нужда.Мерси все пак. Навих баща ми да си купи бас(аз лично много се кефя на този си успех ;П).Но естествено като почти всеки друг баща,е доста зает и има малко свободно време примерно събота и неделя и то не винаги.Аз свиря на ел. китара и имам някаква представа колко време горе долу трябва,за да започнеш да свириш(нямам предвид да си Хендрикс,а просто това което свириш да придобие някаква форма и мелодия).Вероятно въпросите ми имат отговор,някъде там.Но в сравнение с ел.китара баса по-лесно ли се учи(знам,че въпроса ми е много зависещ,затова пояснявам)говоря за по-прости неща,разни рок/метъл работи,(4-струнен бас) в които се повтарят квинтите от ел.китара.Предполагам,че е по-лесно и по-бързо става,но не съм свирил на бас,не знам.Другият ми въпрос е как да започне да се учи.С перце или с пръсти?Ако примерно ще свирим нещо като Queen - Another one bites the dust и като цяло за рок и метъл какъв е стила на бас или се срещат и от 2те по-много?И на последно място въпросът,който вероятно всички мразите - а именно каква китара да си вземе ;Р До колкото четох повечето хора препоръчват Корт(за ценови диапазон до 400-450лв. става на въпрос)но за рок примерно Корт ли е най-добрият избор,и ако да кой модел?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.