Jump to content
Българският форум за музиканти

!@?~

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

!@?~'s Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Стана чудо! Смених батерията и се оправи! Благодаря много за помощта. Надявам се повече да не се случват такива неща. Интересно ми е защо обаче фабричната батерия се оказа толкова калпава. Все пак важното е, че сега всичко е наред!
  2. Ами ще пробвам дали ще се оправи като сменя батерията. Жаковете не винаги ги изваждах вчера, но съм почти 100% сигурен, че натисках копчето за изключване на диста (bypass, което би трябвало да спира използването на батерията). А понеже го държах в калъфа на китарата докато го пренасях, възможно ли е да се е загряло толкова от топлото време вчера, че да се е разтопило нещо отвътре? Edit: Нещо друго, което сега забелязах - като го пусна и да кажем около 10 секунди си работи нормално и след това отново започва да се размазва звука и да става гаден. Също и Top Boost-a в началото си работи и след това се размазва...
  3. От София съм. Ефекта е чисто нов и се захранва с 9V батерия, с която идва.
  4. Добър ден. Вчера установих, че Metal Muff-а, който имах от предния ден, вече не работи както трябва. Като се прибрах и го включих звука беше много странен. Сякаш съм надул потенциометъра за ниските тонове и се получава едно голямо мазало като цяло. Друг проблем е, че като въртя Dist потенциометъра и след средата като че ли спира да увеличава дист-а. Също така като натисна Top Boost суича и не прави почти нищо. Променя се съвсем малко звука и дори не както трябва - да усилва високите и средните честоти, за да се чуват по-ясно солата. Има потенциометър за Top Boost-a, който също не променя положението. Забелязах и нещо друго - когато е включен и започна да удрям например празна струна, започва леко да се усилва звука и да става по-ясен, а не размазания шум, който споменах. Ако може някой да ми каже от какво може да се получава този проблем и как мога да го оправя или ако някой от форумът може да помогне с ремонта, ще съм много благодарен. Мога да пусна и запис, за да добиете представа за какво става въпрос, ако е нужно.
  5. Вътре е парчето, защото друг кабел не може да влезне. А кубето не знам точно от къде трябва да се отвори ... А пък и гаранцията може би ще се развали ако го отворя. Има ли някакъв начин без да се отваря?
  6. Здравейте. Вчера докато свирех извадих кабела на китарата от кубето, но след това една част от жака заседна в буксата на кубето О_о Ето тази част- http://img690.imageshack.us/img690/4156/quarterinchjack1.png . Има ли начин да се извади от там?
  7. Тремолото не съм сигурен какъв точно му е модела, но китарата е Ibanez GRG170DX и в сайта на Ибанез пише, че е с Fat 10 Bridge Сега ще пробвам всичките предложения. А за размера на струните, не е 10, а 9. Мерси и за бързите отговори.
  8. Днес реших да си сменя струните, но след това когато почнах да настойвам не знам защо, но като настроя от 1-ва до 5-та струна, 6-та се разстройва. А когато настроя 6-та другите падат и така докато стигна положение в което всички струни са настроени, но тремолото (не е флойд) е много наклонено напред. Какво ли не пробвах и не мога да ги настроя. Може ли някой да ми каже защо се получава така и как да го оправя?
  9. Не че много разбирам, но използвам Dunlop Tortex 1mm i BigStubby 1mm. А интересно ми е дали някъде в България се продават тези- http://tinyurl.com/prk8hr или http://tinyurl.com/r2rmqk
  10. !@?~

    Guitar Rig

    И аз бях в същото положение наскоро, но тези 2 теми ми помогнаха много: #1 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=35489 #2 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1613 успех
  11. !@?~

    Проблем с ефекти

    ^Мерси за програмта, но програмата е за XP, а аз забравих да спомена, че съм с Виста. Дали пък не е нещо от вистата?
  12. !@?~

    Проблем с ефекти

    Амии чел съм как се използва, човъркал съм я програмата още от преди да взема китарата. Предполагам, че като се показва индикацията за Input Output става нещо, но пак не чувам ефектите.
  13. Здравейте, днес си купих ел. китара, но имам проблем. Чел съм доста по въпроса, но така и не можах да пусна ефекти от Guitar Rig. Чува си се чистия звук, но не и ефектите. Настройвах асио4алл и самата програма, но пак няма ефекти. Моля помогнете на един новобранец в тези неща.
  14. Здравейте, аз съм Мартин .Няколко пъти съм влизал във форума, но ме мързеше да се регистрирам и ето, че най-накрая го направих Преди около 3 месеца си купих акустична китара Factor New Line и се уча 1)nickname: !@?~ 2)Възраст: 15 3)Образование: основно 4)Вашият инструмент/и: китара 5)Предпочитан музикален стил: хеви, melodic death и подобни 6)Вашият вдъхновител: Metallica, ManOwaR, Children of Bodom и др. 7)Досегашни (не)реализирани проекти: все още има само амбиции за група 8)Странични интереси: компютри 9)В кратце(или с две думи за вас самите): емии като човек ще оставя другите да ме опишат ,но като цяло обичам да гледам филми, да слушам музика, да излизам с приятели и т.н. и т.н.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.