Jump to content
Българският форум за музиканти

yanckov

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от yanckov

  1. Форма. Музикалната дисциплина, която се занимава с отговора на повдигнатия въпрос е - форма! Форма на музикалното произведение. В частност, песенната форма може да бъде стандартна и нестандартна.

    В пълнота, можеш да прочетеш повече в един учебник с подобно заглавие. Или да си купиш "Справочник на английската терминология в музиката" от книжарницата до Народния театър, където освен други музикално-любопитни неща има и кратка справка за различните форми при писане на музика.

    това исках да чуя ... благодаря ти братле

     

     

     

  2. Виж сега, първо виж темата "Квинтов и Квартов кръг на тоналностите" в същия раздел, после проучи как са структурирани акордите на някой песни (които ти харесват) има много сайтове с акорди из нет-а, и няй-накрая - направи песента както ти харесва.

     

    ...пробвал съм м/у другото да се ограмотя но разбрах че е необходимо да се съобразя с методиките на обучение в тая област а това е невъзможно визирайки времето с което разполагам за хобито си. Пробвам да свиря доверявайки се на слуха и вкуса си: променям акордите тон по тон ако се наложи докато ми зазвучат........ макар че са ми казвали преди време че имам трагичен слух....е имам много въпроси - ще питам пък дано някой ми отговори....

  3. ....намерих нещо което вече съм записал нескопосано разбира се но толкова мога (правя си записи за да не забравям вариянтите): http://dox.bg/files/dw?a=997a381101 - това е скица която от една строана изразява това което искам и ми харесва, от друга като че ли ме притеснява относно въпроса който зададох по горе....

  4. Благодарности на всички, включително гениите. Може би не се изразявам правилно (музиката ми е хоби, свиря много лошо, нямам дори начална музикална култура)затова ще дам пример:

    -свиря интродукция 6 такта;

    -после куплет 12 такта;

    -после припев 16 такта и така нататък...

    и малко бързо "изтича", но ми звучи само че никаде в малкото литература която съм консумирал не съм срещал такава структурна схема. Всъщност не съм срещал различна от: 4-8, 8-16, 8-16 и така нататък... е имам много други въпроси но този имах впредвид питайки за структурата на частите на една песен........Благодаря

  5. Ами дрънкам си отвреме на време за кеф в къщи, не съм професионалист и нямам амбиции в тая област но ме кефи а кефът е по-голям като знаеш, та питам аз: има ли изключения в структурата на песента по отношение на броя на тактовете на отделните части. Дрънкам си разни неща който ми хрумват, забавлявам се но не съм сигорен може ли така.

  6. това е ампа, сменил съм говорителя с иенсен 35вата, изведох вход към крайния усилвател който в комбинация с лаин ин входа върши работа на примка за ефекти. ползвам го с тонелаб ле , звукът е перфектен .м/у другото криното стъпало на ампа е идентично с оргиналния супер чамп 18 вата . когато го ползвам без предусилвателя звукът става убииствен(ползвам тонелаба за преамп) резултата е най-изразен при озвучаване с микрофон....ампа е най-доброто според мен за цената си...

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.