Jump to content
Българският форум за музиканти

Amentis

Members
  • Мнения

    147
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Amentis

  1. Не съм запознат с тази Link джаджа, звучи обещаващо :)

    Това, което аз ползвам, и съм АДСКИ доволен, е варианта хубав интерфейс (речи го - външна звукова карта) + добър софтуер.

    Под адски доволен искам да  кажа, че съм твърд подкрепател на аналоговия звук и лампите, а това нещо звучи идеално!

    Под добър интерфейс - търсиш такъв с вграден ASIO интерфейс за най-добри резултати. Не са особено евтини де, при всяко положение ще се оръсиш над 100. Аз лично ползвам line6 ux2 за 460лв от dynacord. Ако ти се дават толкова пари - мога да предпоръчам.

    ASIO4All принципно може да ти направи звука без никакво забавяне, но с нормална звукова карта шума е нетърпим. Не става за използване.

    Скъпите звукови интерфейси дефакто ти махат шума.

     

    Софтуер:

    Аз лично никога не съм харесвал Guitar Rig. Първия добър вариант за такъв софтуер който съм ползвал беше Amplitube. Ползвах си го усърдно докато не намерих сегашния ми любимец - Overloud TH2. Това нещо е невероятно реалистично - и като звук и като усещане! Другото хубаво е, че идва с множество готови пресети, на края на които има свръх важните за компютърен звук еквалайзери след кабинета (защото ако се опитваш да си изчистиш звука от еквалайзера на усилвателя - никога не става. Той е само за блендата.) готови подредени и не е нужно да си експерт звуков инжинер. Другото хубаво на програмата е че има Randall T2 (обожавам Randall V2 :D ) ииии много важно - това е единствената програма, от която наистина съм доволен за чист китарен звук! С другите можеш да постигнеш само добър high-gain.

    Друг вариант, който идва с Line6 интерфейса всъщност, е Pod Farm 2. Ако си свирил с модулаторно кубенце line6 - ами това е. Много стабилно, просто не съм фен.

     

    Ще е хубаво да не зареждаш тези програми директно. Най-малкото, че asio-то ти заема целия интерфейс и не можеш да слушаш от друга програма. Добре е да си изтеглиш някакъв DAW - Reaper, Reason, Cubase, Studio Pro, Fl Studio... колкото да се грижи за asio-то, да си заредиш китарата и програмата в него и да си пуснеш бекинг трака, също и тези програми са ти точно за звукозапис.

  2. И аз като лееко по-грубите колеги не виждам причината да не искаш да свириш с купешки кабел, но ако е нещо което ти си знаеш - давай  :thumbup:  :D

    В интерес на истината няма никакъв проблем да си направиш кабела - лесно е. Не съм експерта тук, горе някакъв колега спомена някакви балански кабели и така нататък с микрофонни кабели не съм се занимавал, макар че веднъж ни се наложи да направим с един приятел за да записваме блек метъл у нас.. :D

     

    Таа всъщност това с кабела наистина е лесно. Просто трябва да знаеш, че кабела за инструмент е моно, а за микрофона е стерео (в което всъщност не съм толкова сигурен). Не че не можеш просто да запоиш двете жила едно за друго или да не обърнеш внимание на едното, не съм експерт, трябва да се импровизира :D

    Иначе класическия DIY начин който всички сме подхванали е - отиваш в един магазин за електротехнични вътрешности, купуваш един коаксиален кабел и два жака и започваш да запояваш. Единствено трябва да знаеш

    1. от коя страна се държи поялника :D

    2. как не се пали къща :D

    3. някаква схема. Като цяло е просто - жилото се запоява за изхода към връхчето на жака, екранировката се калайдисва(предпоръчително) и се запоява за изхода към sleeve-а. То се вижда. Някъде из форума имаше прекрасна тема точно за правене на кабели, но я гледах преди много години и не ми се рови.

     

    Ще ти предпоръчам да не вземаш най-евтиния и чуплив кабел - не смао, че ще шуми, ами и на мен лично още не ми работи фуутсуича от кутия за храна :D

    • Like 1
  3. Благодаря, в града ми има представител на Forte, но май никога не са се занимавали с части, ще попитам дали биха се съгласи да ми доставят някаквото си кабелче.

     

    За частта с DIY кабела - благодаря на колегата, но аз търся другия край  :)

    Jcontrol.jpg

    На тази снимка най долно-десните два са каквито трябва и от двете страни, а кабела над тях отдолу е за към активен, а отгоре е такъв конектор какъвто търся + изход за захранване

    • Like 1
  4. Здравейте,

    горд собственик съм на EMG ALX и EMG-H3. Има само един проблем.

    EMG-H3 идва с кабел, който от едната страна си е с конектор за адаптера, но от другата не е с конектор за платката на EMG, а с жички за запояване. Разпитах насам натам и не намерих вариант да си поръчам този кабел, който намерих в Томан и се надявам да е същия:

    http://www.thomann.de/gb/emg_quick_connector_cable_5_polig.htm

     

    Продава ли някой в България кабели за EMG по единично или поне целия пакет?

    Имам и още един интересен въпрос - може ли конектора от страната на платката да се замени с нещо, което може да се купи от някакъв магазин за електроника, да се отреже от електроуред или нещо такова?

  5. Здравейте, съжалявам, че толкова бързо пускам нова тема, но новия адаптер ми създаде проблеми по различни теми. Вързал съм си всичко както си е по EMG-ийско с платчиците, но в диаграмите не се споменава нищо за земя към китарата. На самата китара има едно винтче за земя под бридж адаптера, едно под нека и едно в дупката за кабелите. Ето и диаграмата ми на свързване, 5b, но принципно смятам, че това е въпрос свързващ ако не всички EMG, то поне EMG-HZ.

  6. Здравейте, купих си пакета EMG ALX, който включва EMG ALX адаптер, всички нужни платчици и кабелчета на EMG включително tone потенциометър и ABQ буустер, който е на една платка с волюма. В цялата схема съм и запоил нек адаптера от джаксъна, но не той прави проблем, пробвах без него. Също съм и включил суича от джаксън. Има един проблем, че като усиля волюма след определен момент вади ужасен пукащ шум. Предполагам потенциометъра не би трябвало да ходи чак до там ли, какво?

  7. Амии гледам схемите на EMG са със сума ти буксички дето се закачат на суича им, обаче аз нямам суич на EMG. Ако не са много скъпи д аползвам моя, че да не се стига до запояване? (да, за този между адаптерите)

  8. Здравейте, имам един въпрос свързан с тези конекторчета на EMG.

    Имам от тези евтините Jackson-чета и в бъдеще смятам да си купувам по-скъп, но дотогава просто ще сложа EMG ALX адаптер на тази, по късно и H-2N, но няма да е скоро, затова известно време ще трябва да карам със сегашния си нек, а аз наистина го ползвам. Проблема е, че EMG вървят с едни конектори, как точно ще свържа джаксънския нек и суича между адаптерите със схемата на EMG? Благодаря предварително и се извинявам ако такава тема е създавана преди, аз не намерих ;/

  9. Въпроса е, че това нещо има да го гледам зомбирано по цял ден и затова не искам да е някво дисплеесто и диодесто, искам да е красиво, някой пич нагоре даде интересна идея за схемата с двата диода и се замислих, ами ако са магнити? Аз нз дали скоро ще имам време да го направя това, така че ако някой има да ми каже че е тъпа идея има известно време.

  10. От дълго време търся евтин вариант да се сдобия с готин метроном, защото не ми харесват цифровите - ще прозвучи тривиално, но искам да имам какво да зяпам докато ми тече слюнката и си упражнявам солата, това на компа на телефона или някакъв гаден цифров... не ми харесва. Таа искам истински или поне да прилича на истински - пирамидален със стрелка! Обаче са скъпи. Проблема е, че дори не мога да разбера как работи това. Интересува ме можете ли да помогнете да изработя по евтинийката или истински механичен или цифров, който обаче да има стрелка, която се движи наляво-надясно? Знам, че темата звучи тъпо и не съм сигурен доколкото е за тази категория но все пак умолявам хората да помагат. Благодаря предварително.

  11. Скоро ще ми се случва ходене до Варна, къде точно е този магазин за китарни чаркаляци? Също и плана ми е да взема на-близкия по размер нът и да го доизпиля до желания размер, с какъв инструмент да извърша тая процедура? Също и някъде във Варна да се продават единични струни DR по възможност DDT?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.