Jump to content
Българският форум за музиканти

SLASHLESPAUL

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SLASHLESPAUL

  1. Малко много офф топик, ама що покрай новия футсуич не вземеш да си вземеш и ново комбо, различно от това разбира се! Иначе ме кефи как самото устройство работи, но бутоните не дават контакт, не че нещо, ма то само тея бутони са цялото устройство......да го еее......ааа!!! Ако цялото устройство не работеше, нямаше да свети лампичката от дясно! Искам да кажа и че, разреших проблема. Отворих самите бутони за да видя за прах по препоръка на един от потребителите, но такава нямаше. За сметка на това пък като по чудо самата джаджа проработи! Не мога да определя точно какъв беше проблемът, но сега всичко е точно. Поздрави!
  2. Здравейте! Имам проблем с моят footswitch. Ползвам усилвател Fender Frontman 212r и към него има скромен footswitch. Проблема се състои в това, че самото устройство работи, но бутоните не дават контакт при натискане. Питах вече на няколко места дали продават бутони или самият модел footswitch, но отговорите бяха само негативни. Ако имате опит с тези работи ще бъда крайно благодарен да ме посъветвате от къде да намеря бутоните или целия footswitch! Поздрави!
  3. Sad But True, разбирам обясненията ти напълно, но за жалост не е в незаглушените струни проблема. Този треперещ звук (изпуснах да кажа) намалява когато превключа на нек-адаптера и намаля до край потенциометъра за тон (това е и за двете китари. Squier-a е с Dimarzio HS-3 нек-адаптер, а за Jackson-а не съм много сигурен..в описанието пише "Jackson�® CVR2 Humbucking Bridge Pickup" - и то само това за адаптерите.) S-cape - това, което се получава, когато свиря и на двата едновременно не е този шум за който иде реч. Не от него е разваления тон, който получавам докато свиря.
  4. Sad But True, твоят отговор като, че ли най-много ме удовлетвори! Искам да те питам още нещо - това профилиране на праговете както е показано на схемата, видимо ли е с просто око (надявам се да не сметнеш въпросът за някакъв изключително глупав). Мисълта ми е, че аз ги гледах и на двете китари прагчетата и нищо подобно не видях, но гадния звук си е там.
  5. Здравейте! До преди няколко месеца свирех на обикновен Bullet Strat и изведнъж се появи този необичаен по мое мнение проблем - 1, 2 и 3 струна особено във високите позиции като задържа на някой тон и го оставя да отзвучи звука не е чист, ами някакъв по-скоро пулсиращ или с ехо (аз така си го обяснявам) и освен това е доста развален. Отначало беше добре като ги сменях, но после 3 струна си остана "развалена" дори да е нова. В общи линии не е чист звука. Интересното е, че проблема се появи година след като съм взел китарата (забравих да отбележа, че адаптерите са сменени). Адаптерите бяха първото, което ми дойде на ум като проблем, но ми се стори твърде абсурдно, защото не си ровичкам по електрониката всеки ден...другият вариант е да е от струните. Прекарвам доста време в свирене и колкото да бърша струните внимателно и старателно те пак отиват на кино за няма и месец (въобще си я гледам като бебе, но пак си създава този ужасен звук). Така, преди около месец си взех нова китара - Jackson JS32RR - прекрасен инструмент по мое мнение. Нямам оплаквания към него, но и при него същия проблем се появи преди 3-4 дена. Добре че при него е само при първа струна този проблем. И за тази китара се грижа както и за Squier-a, но ето на... Възможно ли е да е от самото слагане на струните? Или от марката струни? (най-често взимам Фендер или Ърни Бол) Ако някой е срещал такъв проблем и знае как да се оправи ще бъда безкрайно благодарен ако ми каже!
  6. Здравейте!От около 7 месеца свиря на акустична китара,ходя от 3-4 на уроци.Вече искам да си взема и електрическа китара.Както съм написал в заглавието искам препоръка.Искам да си закупя китара Squier.Ако някой знае модел с който мога да свиря нещо като Guns N' Roses,Black Sabbath,AC/DC,Deep Purple,Rainbow да казва.Не е нужно да китарата да покрива стила на всяка група - тези групи са ми фаворити и за това ги изброявам.Ако има модел,който да опира до повечето от тях ще е добре.Относно кубето - идея си нямам.Предполагам някое до 150-200 ще ми свърши работа.Виждал съм на Fender кубета,които вадят приличен звук.Това е!Дано не изглеждам като идиот в очите ви
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.