Jump to content
Българският форум за музиканти

jchan

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

jchan's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. jchan

    Мизерия здраво

    Ами в интерес на истината помага, или поне помагаше за старата ми щайга. Ето ти малко да попрочетеш по темата - http://www.staudio.de/kb/english/2000xp/. В интерес на истината всяка статия на тема оптимизация за аудио приложения започва с този съвет. Можеш да смениш текущият HAL като избереш Standard PC вместо ACPI PC в Device Manager. Другият вариант е да преинсталираш и по време на инсталацията да избереш Standard PC. Първият вариант не ти го препоръчвам - в повечето случай резулататът е едно голямо мазало. В крайна сметка ще ти се наложи да преинсталираш. Поне аз така направих. До колко е добър резултата - ами преди да преинсталирам под 20 мс постоянно пращеше и пукаше, след преинсталцията с изключенo ACPI си свирех нормално на 2.66 мс. Странното е, че дори с оригиналните креативски драйвери работеше добре на възможно най-ниската латентност (мисля, че беше 2мс с креативските драйвери). Става въпрос за аудиджи2 и едно архаично Palomino XP 1600+ (1.4 GHz). Имам някъде в гардероба SB AWE64, SB Live! и SB Audidgy 2 - не си мисли, че ще има голяма полза да си смениш картата с друга карта от същата серия. Пробвал съм и с Live-a и с Audidgy-то на една и съща машина - разликата е единствено във звука - Audidgy-то звучи малко по-приятно. Ако искаш някаква промяна се замисли за нещо ориентирано към звукозапис, дори и най-евтиното да е - примерно EMU 0404 или M-Audio 2496. От друга страна и Live-а и Audidgy-то се справят доста прилично за домашна употреба (разбира се ако успееш да ги подкараш като хората), така че няма особен смисъл да хвърляш пари за ъпгрейд. Отново едно голямо Мерси Преминах към "стандарт пеце" конфигурация, и сложих приоритет на бакграунд сервизите. Сега работи с рядки (1-2 за минута) изпуквания на 2.00ms - това с последните kx (3538i). Тук може и да си внушавам, но по-дяволите, дори така ми се струва, че се усеща закъснението! :wow: Иначе за смяната на картата си напълно прав, взех назаем едно audigy2 - нямаше грам разлика спрямо live-а в закъснението. Още един въпрос ме измъчва, няма да правя отделна тема, пък и виждам, че си меко казано навътре в нещата. Ще подобрят ли положението в крайна сметка тези DI-Box-ве относно шума и качеството? Четох няколко теми в форума, но така и не успях да си отговоря еднозначно. В смисъл че, то и без тях, изходният сигнал от саундкартата е с предостатъчна сила. И дали си заслужава варианта да си запоя ръчно едно такова нещо (че не ми се дават 70 кинта :wall:), или DIY DiBox (правено от новак) e далече от истината?
  2. jchan

    Мизерия здраво

    Вчера докато "ръгах" жицата :D , по едно време, почнах да долавям закъснението на 5мс . А сега направо ми бие на уши Може да пробвам твоята идея с пауър мениджмънта, обаче леко се съмнявам, че ще има достатъчно голям ефект. Сега се чудя за някакъв еденичен ъпгрейд, с който нещата да сработят добре и на 2.66. Въпросът е обаче, какво точно му липсва на компа, което да помогне в тази насока. Съмнява ме да е процесора, защото неговото натоварване не преминава 30%, остават саунд карта и рам. Рамта едва ли е проблем като количество - по-скоро като скорост (а тя бива - ддр 400). Сиреч май нещата клонят към саунд карта (премерно аудиджи 2). Все пак ми се иска да чуя и други мнения ... :think:
  3. jchan

    Мизерия здраво

    Значи, явно оригиналният creative-ски драйвер е много зле. Кх го сцепи, няма грешка (10х за което) Идеално е на 5.3 ms, а на 2.66 на някой от preset-ите само от време на време има нещо като "изпръцкване" :wow:, но не винаги се усеща Че и присетите не са зле, особено някой от хевитата. Само не успях да намеря готина чиста бленда, от тия с искрящо-пращящите високи, но пък и леко се съмнявам, че от софтуер за комп, може да се получи кой-знае-какво. Това ме навежда на мисълта - бре тоя софтуер като струва към 200-300$, а отделно иска и хардуер, не означавали това, че би трябвало да "бие", примерно един процесор за тия пари (да кажем вамп 2, който дори е по-евтин) ? ПС: Машината ми е "леко" архаична: 1гх тъндърбърт, 256рам, саундбластер лайф 5.1, софта: спинаудио + амплитюб
  4. jchan

    Мизерия здраво

    Много благодарности! Наистина трябваше да по-прочета, ама като ми избие нервната система и забравям що е туй търпение (клавиатурата ми е свидетел :wall: ). А според вас, дали ще мога да сведа закъснението до примерно 5 ms ? Саунд картата е sb live и сега като мине под 15 ms почва да пращи здраво.
  5. jchan

    Мизерия здраво

    Голема шитня, днеска. Дръпнах си Guitar Rig, оказа се, че процесора ми не поддържа неква говнария наречена SSE. Два часа по некви испански форуми - е извода е че ми трябва нов процесор. Хубаво, дай ще тестваме некоя друга програма. Като примерно Amplitube. Намерих два архива в дата.бг, единият подозрително малък (6мб). Инсталирам ги и двата. Е сложиха ми по един линк в старт менюто към 1 пдф файл и тва беше. Отивам до инталационната директория, глеам, то нема екзета тука. Че ще го ш**ам и софтуера.... Че аз ли нещо съм бъгав или има некаква далавера ? ПС. Моля помогнете, щот след малко почвам да ритам компютъра, амд да му е на помощ ...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.