Jump to content
Българският форум за музиканти

Samity

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Samity

  1.  Здравейте колеги, 


    Започвам процес по изработка на 18" Суперскупъри обаче така и не мога да реша за говорителите какви да са те... в началото бях решен на сто процента за Precision Device,обаче след консултация с няколко познати леко почнах да се замислям за БМС, някой има ли опит с тях, понеже аз така и не успях да ги чуя, и евентуално ако има да ми ги сравни с Precision Device. 

    Аз лично съм слушал на няколко пъти, повечето им 18" на Precision Device, и съм си ги харесал..но някой ако има мнение по въпроса ще се радвам да го прочета. Все пак се съобразявам и с определен бюджет.

  2. Аз също ползвам миди контролери но,примерно за някакви по дребни неща,за да не ми се налага да мъкна лаптопи,звукови карти, и контролери си мислех за нещо подобно примерно на акаи мпц500 или 1000

  3. Така....направих следното нещо...качих си уиндоус ХР, оказа се че в официалният сайт на лаптопа няма драйвери за ХР,а само за Виста и Седмицата....намерих некви случайни драйвери за звук на реалтек,качих си тях.след което вече имах саунд на лаптопа...след това си инсталирах драйверите от оригиналният диск на звуковата карта...След което от дивайс мениджър-там има опция за батерия на лаптоп,те са две започват с APCI дадох на второто дисейбъл. свързах звуковата карта с колонките и заспа.

    Работи си перфектно,обаче все още се чудя какъв му е бил проблема.Днес ще си кача останалите драйвери за ХР-то и ще видим дали ще има промяна в звука.

  4. И аз в това се съмнявам.В нет-а попаднах на някъв тип който обяснява че има вероятност проблема да идва от IRQ'aта понеже там са връзвали няколко устройства под един номер като видео карта,уи-фи и в прочие...Като за начало ще му дам един преинстал,малко и да се поизчисти,да мога да действам по на чисто.

    П.С. има ли колеги които работят с други ОС ? Линукс например?

  5. Преди да отбележа какъв точно е проблема мисля че е 100% на софтуерна основа и именно заради това поствам темата в този,раздел,ако администраторите мислят че не това е подходящото място за темата,нека я преместят там където е.

     

    Закупих си външна Firewire звукова карта,преди няколко дни.Инсталирах драйверите,уиндоуса ми я намери и до тук всичко е по реда си.Но когато пусна песен,или си включа някоя от програмите(рийзън,айбълтън,кюбейс) Освен звука се чува и ужасно пръщене и бучене.

    Имах същия проблем с УСБ аудио интерфейс на един приятел преди време като се пробвахме да го вържем към моя лаптоп.Два дни се скъсах да се ровя в гуугъл и разни други форуми,но по никакъв начин не ми помогнаха,мисля че е нещо от уиндоуса той ми е 7 на 32бита.Някой да е имал подобен проблем или да е чувал от друг за такъв,всчка информация ще бъде полезна.Не мисля че проблема е в звуковата карта.Може би в операционната система или ддз,знам ли...но 100% е на някаква софтуерна основа.

    Конфигурацията на лаптопа ми е следната

    320-хард диск

    4гб-рам памет

    2.4гхз

    Уиндоус 7,32бита

     

    а звуковата карта е

    Stanton Final Scratch 2

  6. Знаете ли дали съществува такъв адаптер,понеже лаптопа няма файрайр нито ясто за файруайр порт,та ако съществува,понеже поразпитах чичо гуугъл който каза че съществува,знаете ли как стоят точно нещата и в бг дали се продава,на каква цена е?

    Интересува ме понеже искам да свържа файруайр саунд карта към лаптопа.

  7. Наскоро чух,че вече е било възможно да си инсталираме и мак ос.Някой пробвал ли е?Иии,как стоят нещата,ако може да ми обясни,че много съм се надъхал,то в нета има няква информация ама нещо е много объркано пък е и на инглиш,и дали става на всички лаптопи?

  8. Подновявам темата!

    Значи качих си уиндоус 7 с които не проработи...сложих си отново вистата и продължава да прави същия проблем...

    Междувременно го пробвах с други 2 компютъра(столни)с които не направи никакъв проблем...значи оказва се че в лаптопа е проблема но нямам идея как може да се оправи звука е много гаден и се появява от изневиделица и ми разваля цялото настроение :drummer:((( ;):greenball::):cheers2:

  9. сега го тествам с компа на татко и не прави проблем,бахти тъпия лаптоп дето имам...освен да му преинстална уиндоуса и да се пробвам пак ддз...

    И да питам как да свържа колонките точно понеже то има място за 2 големи жака ляво и дясно

  10. Ситуацията е следната:

    Пратих го обратно обаче там не е правило този проблем и ми го пратиха обратно.

    Днес си го получих,пребрах се вкъщи,свързах го,пуснах си кюбейса и започнах да записвам с микрофона.До тук добре

    И изведнъж гадния **** ***** ***** *** шум.... :):):)

    Б***и Та***а

  11. Опитай да обясниш какъв е шума и в какъв случай се появява.

     

    Еми някъде след като започне да работи,на 3тата-4тата минута започва и е точно като този на старите телевизори правише така,то и на новите май като някъв даден канал като го няма и прави едно ШШШШШШШШШШШШШШ това е.като го махна от юесбито тогава спира

  12. Значи днеска го подкарах,купих си едно микрофонче,дубре е всичко.нямам оплаквания.

    Само 1 въпрос има.понеже нещата се записват моно тва после как да го оправя?

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.