Jump to content
Българският форум за музиканти

lucke

Members
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от lucke

  1. И аз съм за MIDI. Когато бях на същия кръстопът преди 5-6 години си взех синтезатор. Не че не се научих да програмирам звуци, което от своя страна е полезно, но в момента изобщо не му използвам вградения engine изобщо, и го разцъквам само като миди клавиатура с Reason. В интерес на истината наскоро се появиха много мощни виртуални синтезатори, които в доста от случаите бият хардуеъра от всякъде. Така че моят съвет е да си вземеш MIDI. Ако ще ходиш на живи изпълнения, не е проблем MIDI + лаптоп (повечето съвременни групи точно така правят) :)

    Не зная какво правят повечето групи,но не съм нито виждал нито чувал уважаваща себе си група да свири с лап и миди клавиатура.Колкото и да ти е як лаптопа не ми се е случвало да не забие виртуален софтуер на пиано,орган ,синтезатор, стринг, брас.Префектни HP та с I7 четириядрения ,16гиги  рам,Creative X-FI XTREME Audio PCI-Ex -просто няма значение-софта си забива,ако ще латенцията на картата да е нула а външна карта аудио за лап-вече изобщо не е работа,така,че си дръжте синтезаторите и семплерите,колкото и "бедни" да ви се струват,да не патите на концерт-за 3 секунди се рестартира свирката(хардуерната) при миди грешка  а лаптопа????

  2. Типичен китарен емулатор на ротационни говорители(лесли),алгоритмите обаче изобщо не приличат на скъпите педали от този тип.по скоро е фейзинг на MXR-90 или 100,определено Беринджър RM600 е по-добрата партия,както и по евтината-за по-малко пари предлага страшно много избор на настройки и модове.

  3. ... точно мислех да ти пиша за DX 7 - аз продадох един абсол перфектен за около 300 лева преди време - ако потърсиш, ще се появи пак такъв, сигурен съм - пусни, че търсиш и ще се покаже. Ама си е стара машина, тежка ... питам се що пък да не мъкнеш лаптоп. Има хубави леки и евтини клавиатури, има леки синт софтуери - не е задълж да е Кубейз или друго от големите - има мн. леки софтуерни синтезатори, най различни - например, един FM8 синт, който е лек и има всичко - освен това се подкарва през звуковата карта на компа без усилия с един asio 4all (ако не е мн. скапана картата, де). Има и др. подобни неща - даже супер забавни имитации на стари аналогови синтове - напр. една серия артурия на натив инстр. - страхотни са и са много забавни!   Освен това на разни места се намират и без пари ...

    Дето ще мъкнеш дърто DX7(30-40 кила), кво пък ще ти попречи да носиш едно лаптопче и една лека клавиатура.  Като искаш плъзгачи и копчета, купи си я с повече контроли - има клавиатури с по сума ти копчета и врътки - само закачаш съответната софт корекция на тях и готово...върти, плъзгай ..

    Няма  Ямаха Ди-Екс 7 с такова тегло-45 кила са Хамънд солид стейд-транзисторните портабъл

     

  4. Никога не бях чувал НОВО пиано да прави кюляфи!!!!!Имам две НОВИ в къщи от 30 и от 50 години-Блютнер и Рьониш делукс-никога не са правили каквито и да са проблеми освен със загубата на строй по на 5-7 години.Единствено по 2 бурканчета вода седмично или на две и малко препарат за молци на Райд през година-никакви грижи.

  5. Момче,не ми пускай линкове,които нищо не ми говорят а още по-малко на хората във форума,пак ти казвам-всичко ,което съм написал е мое лично пространство с тия забележителни изделия,освен това съм от хората,които освен с интернет са се занимавали професионално с музика и клавири повече от 40 години.И то с клавишни инструменти каквито надали си докосвал някога. Thats all.
  6. Ами честно казано ,не зная,не съм гледал други теми за Йоника,просто всичко,което пиша е лични наблюдения,тестове и най-вече РАБОТА с тия свирки,свирил съм на почти всички източни органи-на полски и чешки,даже и руснаците извадиха някаква простотия,но беше лоша и не ставаше за работа.Е...отдавна имам Хемънд и семплери,аналогови и дигитални синтезатори ,но ГДР органите си ги биваше и ме хранеха,мен и семейството ми още като студент в Музикалната академия.

  7. Йоника беше името на първата серия електрооргани от Клингентал-бивша ГДР-първия им модел беше на радиолампи,после минаха на транзисторни генератори-изключително нестабилни като работа,дори гедерайците нямаха свестен стабилизиран токоизправител,че ги карахме "йониките"(Матадор,Йоника 2,3,5,6) на 4.5 волтови батерии Х2=9в и то от първите НИКОПОЛСКИ батерии,които държаха по 1-2 часа.Почнат ли да падат батериите-почват и кошмарите с инструмента.Ама нямаше друго-бог -високо,Хемънд-далеко,Тодор комуниста -забрани туиста.Следващите вече модели на транзистори а в късните 70-те и с малко интеграли бяха далеч по- добри-Велтмайстер ТО 200/5,200/6 и по късните Вермона ЕТ-6-1,ЕТ-6-2 ставаха за работа определено,стига да си намериш някакъв фейзинг(лесли симулатор) и Вермонката си ставаше сиромашки Хемънд-е много беше собствения шум на транзисторите в предусилването и си шумяха,но си имаха всичко-и дроубари-флейти и оркестрални,перкусии и пружинен ревербератор по лиценз на Хемънд,дори дойчовците се изхитриха и и сложиха УА-УА ефект на една спица под корема на органа-включваше "тутти"-то или уа-уа ефекта,вибрато скенера им също не беше лош.А си има и един стар каламбур-Вермона с лесли кабинет е Хемънд,но Хемънд без лесли е Вермона.Бяха доста по добри от много"маркови" по онова време евтини модели на Фарфиса,Крумър,Вокс,Виконт,Елка,Ямаха а и цената 1860 лева за Вермона ЕТ-6-1-срещу 3-3500 до 5 бона за някоя от изброените,но пък си звучаха и имаше и много държавни,които се ползваха без пари.като по същото време малък модел'Т"или'Л"-спинет на Хемънд "вървеше"по 6-8000 марки без лесли кабинета???

    • Like 1
  8. Намери си един стругар та ти направи,най обикновен глух ключ,но са 2 размера-руските пиана са с по-голям диаметър болтовете,поне по-старите,немските са други а английските са в цолов размер.Казват им италиански и някакъв друг размер.

  9. ОППАААА,мисля,да се извиня,поне това,което гледам в момента из нета е на убийствени цени,дори монофоничния Roland SH-101,който ползвах за бас-китара е над 1200 лева,бях го купил за 250 ДМ на 1 година???Никога не съм очаквал такова страховито завръщане на аналоговите свирки,ами един Полисикс продават вече за 1500-2000 лева.Аз въпреки всичко ще потърся по моите канали,съвсем скоро ми носиха Юпитер 4 и едно J-50 от скрапа в Ротердам.колкото до алесиса-доста нов продукт е все пак,трудно е да се намери под 1500 долара.

  10. lucke, намери някоя Andromeda за 1000лв. и ми я продай за 2000лв. Вземаш 1000лв. за нищо работа, а и после ще може да разправяш какъв балък си намерил в българското интернет пространство! :D

    Доста време не съм се интересувал от свирки-повече от 4 години,но ще опитам и без балъкщина в интернет пространството,аз лично съм много добър мухарски риболовец,но според мен се засягате излишно....а една хилка на никого не е излишна....

  11. Ето,това си е влиянието на интернет-никога не търся свирки в ибей,когато правех плейбеци в миди формат- от '85 година с атари 1040 ЕС-ТИ и си- лаб криейтър-нотейтър софтуер и няколко още прохождащи мултитимбрални модула- НЯМАШЕ интернет.,което не пречеше на саунда ми и на изработените от мен аранжименти да са на доста по-високо ниво от сегашните неплатени такива.Същото е и с пазара на свирки-отиваш,четеш обяви,вестници-аналогови неща ползваш,ако щеш намирал съм хемънд Ц-3 за 50 паунда само по слуховете от един бар,барабар с шарма лесли кабинета.На битаците да идеш пак ще намериш нещо сериозно.

  12. Аз явно нещо не разбирам май.Защо е необходимо да се дават толкова пари,когато могат да се купят 4-5 дърти синтезатора и то супер хубави?

    Например Оберхайм Матрикс 6 или 12,Роланд Юпитер 4 или 8,Полимуг 8.Корг ДИ ДЪБЪЛ Ю 8000.Монофонични има на А -ЕР-ПИ за без пари,както и на Кру(Ъ)мър с осцилаторите,лоу фрикуенс филтрите,модулаторите,на роланд-също,сиел, с всичко необходимо,толкова много фирми правеха тия свирки,че сега собствениците им се чудят какво да ги правят.Дори пред очите ми в Англия продадоха модуларен МУГ за 600 паунда.Бих Ви помолил колеги да ми обясните какво точно се търси,все пак аз съм от ерата на динозаврите,почнах с велтмайстер ТО 200/5,вермона ЕТ6-1 минах през хемънд с лесли,фендър пиано със солина стринг и стигнах до високия клас тогава семплери и полифонични синтезатори понеже бяха много по удобни за носене.

  13. Фирмата медели прави за Томан нискобюджетни клавишни инструменти от поне 10 години. Предполагам че върши работа, особено заради хамърмеханиката...НО да не се окаже че е по-хамър от колкото трябва? Нямаш ли възможност да пипнеш преди да купиш? ТОва е и моя съвет. Иначе по техническа спецификация е супер изгодно предложение.

    Поздрави!

    п.п. отново преслушах демото.... и не съм особено впечатлен, а щом като са го пуснали като официално демо, това е максимума...Просто трябва да се пипне и чуе В КОМБИНАЦИЯ с някакъв плейбек

    Разликата е като между руско пианио "Беларусь" и немски "Рьониш" или "Цимерман"-по грубичко,повече енергия,по-малко финес.Иначе звука е съвсем приемлив.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.