Jump to content
Българският форум за музиканти

bassa

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от bassa

  1. Здравейте? Не знам дали тук е мястото на тази тема но все пак искам да питам дали някой може да ми намери ноти или табове за песента "Песня о тревожной молодости" . Търсих и по руски сайтове ,но ноти и табове за китара няма... ако някой има възможност нека ми пише. Благодаря!

    http://www.youtube.com/watch?v=ljnlDor5zGY

  2.  

     

    Какво означава "йонийски мелодичен лад в две октави"? Няма такова нещо. Има йонийски лад, съвпадащ с натурален мажор, но не и йонийски мелодичен - това е мелодичен мажор. Добре е да се прави разлика, понеже говоренето за йонийски лад предполага модалност.
    В мелодичен мажор увеличен акорд има върху понижената VI степен. Какво по-конкретно те интересува? В до мажор ще се построи по големи терци от ла бемол нагоре. Съдържа интервалите голяма терца и увеличена квинта. В този си симетричен вид може да се разгледа многостранно и да послужи за енхармонична модулация. Що се отнася до функционалност, неустойчивостта и неопределеността му откъм основа заради симетрията не позволяват да изпълнява тоническа функция (T) в основната тоналност, за доминантова (D) в основната тоналност няма налице чувствителен тон, следователно остава субдоминантовата функция (SVI).

    П.П.: И моля, пишете по-описателни заглавия!

    Кви са тия сложнотии и модалности дет ми ги говориш??? Под "йонийски мелодичен лад в две октави" в смисъл,че свириш в С примерно до,ре,ми,фа,сол,лабемол,сибемол,до,ре,ми,фа,сол,лабемол,сибемол,до - това искам да кажа с думите "две октави". А по принцип йонийският нарурален лад се свири в две октави за да може да се построи мажорноувеличения акотд ,който в С ще изглежда до,ми,сол,си,ре,фа. така. Искам да построя същото,но в мелодичния лад и това ,което ме интересува е дали има някаква промяна в растояниетоили нещо друго както при хармоничния лад,където вместо 6 степени сесвирят 7 през една ,за да стигне и до умалената степен а именно до 6-та умалена.
    И ПРЕСТАНЕТЕ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ. АКО НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ НЕ ПИШЕТЕ!!!
  3. От скоро имам една спънка. Реших да се поровя из форума и да си помогна сам, след което се натъкнах на един пост

    Там ясно се обясняват разновидностите на мажора и минора. Мен обаче ме интересува конкретно строежа на акорд върху Мелодичния мажор или по точно мажорноувеличения акорд построен върху Йонийски Мелодичен лад в 2 октави. да кажем в С. Не съм сигурен ,че всички ще ме разберат ,на все пак благодаря предварително :godbless:

  4. Имаш ли въобще представа клко струва да направиш такава школа с твърди корици и с всичко останало което поне на теб ше ти е по приятно да го гледаш и четеш???

    и от горе на всичката щом цената е такава значи има защо! Авторът няма да реши да го продава толкаво скъпо без да има основателна причина.Казвам го ,защото го познавам като човек, а и защото знам колко много му струва издаването дори на 1000 копия на труда му! От горе на всичко е много глупаво да сравняваш музикален труд със художествена книга, чието написване няма нищо общо с музикалното образование на професора, който междувременно се е доказал и в чужвена (Берлин)!

    Така че на дейте да си правите прибързани изводи за цината на школите... Ако имате парите - купете си я ,ако не - правете квото щете....

  5. радвам се , че има и хора които мислят все пак и за това ! Браво щото аз съм ученик на проф.Венков и знам какъв виртуозен музикант е той! Ако не за друго то поне от уважение би трябвало да си купуваме неговите трудове.

  6. аз пък искам да питам къде се намира тоз магазин ,въобще има ли такъм в Бялгария и дали в цената е включена доставка

  7. Аз смятам.че наистина като за начинаещ басист е най-добра школата на Горинов. Аз самия уча по нея в момента .Ходя на уроци при Мони Венков и той ми я даде! Много съм доволен ! Надявам се и на теб да ти свърши работа

  8. Хора ако бас са включи в обикновенно кубе за китара ще има ли разлика в звука ако е включен в усилвател за бас ??

    да ще има.

    Затова има кубета за бас и кубета за китара...

    да в най лош случай ще има БУМ

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.