Jump to content
Българският форум за музиканти

Judex

Members
  • Мнения

    59
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Judex

  1. Пичове не се смейте, така се почваше едно време.

    Моите първи "барабани" бяха 3 пластмасови кофи за боклук с опънати найлонови пликове и облепени отгоре с тиксо, поставени върху триножник за рисуване, с педал сглобен от конструктор номер 4 и топка от детска дървена играчка, а за 4инел - изрязан от някъде тенекиен диск със сенджирче.

    Палките бяха детайли от решетката на старите дървени детски креватчета.

    И мани другото ами и звук вадеха горките кофи, то не че при т.н. дет метал......

    И най-хубавото за накрая - през 1991 ги продадохме за 280 тогавашни лева!!!!!

    Така беше навремето, ех!

    Хенд мейд, защото ни пари ни стока имаше. :secret:

  2. Наистина това са двете добри фирми производители на палки. Имам една идея без да се налага да пи6е6 не6то по тях. Провери приятелката ти на кои барабанисти е фен и можеш да и вземеш палки сигничър модел с подписа на съответния барабанист. В магазина на Динакорд на Раковски и забравих коя беше др. улица, до СДС централата има такива. Аз примерно съм със сигничър модел на Майк Портной. Има и много други модели. Пък ти ще си добавиш картичка примерно :) .

  3. Нещо се поиздразних!

    Какво му скочихте срещу човека, дал е идея за разговор, тема да се коментира. Който има какво да каже по темата , нека го каже, а не да се държи като типичния български селски комплексар недоволен от от нищо и въз горд със със жалката си душичка.

    Ако някой си мисли , че е велик, а за съзаление в БГ музикантските среди е пълно с такива измекяри, то значи 4е още не е разбрал дори значенето на това да твориш. Защото то не е състезание, форма на някакво первезно самодоказване, а удоволствието да откриеш себе си като творец (каквато и дребна работа да си създал), а творец значи да търсиш Божественото и да търсиш себе си, защото си образ и подобие на Твореца.

    Никого не нападам, опитвам се се да вкарам само призив за култура и търпимост в общуването и отнонешенията. Защото не целта е важната , а развитието , което човека търпи по пътя си към нея. Казано иначе, стремежът към съвършенство не се състои в неговото достигане, което е невъзможно, а в усещането и ползата от самия стремеж.

    Музиката е преди всичко радост и удоволствие, останалото е суета.

    Айде мир Вам и бъдете Личности!

  4. promark.jpg

    хехе :D а девиза на Vicfirth e : "Счупете наша палка".

     

    Затова и по разни изложения мъкнат едно барабан4е и карат всеки посетител които иска да се пробва да им счупи някои и друг модел.

     

    /за да покажат 4е са много здрави/

     

    Аз не съм се пробвал ако реши 4овек сигурно може да ги повреди

     

    умишлено,но засега не изкам да имам такива преживявания.

    Еми естествено, 4е ще мъкнат барабан4е, те палките най-4есто се 4упят в 4инела , не в барабана, пак трикове на пласмента!

  5. В самото начало - 1989 започнах със 3 кофи за боклук облепени дебело с тиксо, педал самоделка от конструктор-млад техник и някаква кръгла тенекия със синджирче за фусочинел. После си взех аматотактон - 2 каси, 3 тома, 2 флор тома, със 7 чинела трова и един амати райд. Тровите бяха различни по размер и дебелина (сиви) и вадеха еднакъв звук всите, имаха и еднаква гъвкавост - на всеки удар им се промемяше формата! :)

    При второто начало - 2004, си взех чинели паста 302+, далеч от професионализма, ама вършат добра работа за репетиции (сега постепенно ги ъпгрейтвам).

    Между другото искам да питам запознатите, кой набор е гореспоменатия Митко Димитров, защото аматотактонския комплект ми го трампи човек на име Димитър Димитров за един електрожен през 1990 г. А той беше около 50-ти 60-ти набор някъде.

    :););):):)

  6. Били Коен им беше рекламно лице преди 15-тина години.

    Да не би да имаш предвид Billy Cobham?

     

    Трябва да му купиш нещо на чоека ако си го прекръстил нали знаеш... ;):)

    :happy::happy::) СЪЩИЯ!!! :P:P:P

    И понеже не летището в Тел Авив пишело:

    "Не се прави на умен, тук всички сме евреи!",

    та Коен ми звучи много гот!

    А и ако си виждал етиопски евреи, много ще му подхожда именцето!

     

    С две думи майтап си правя, бе!

    Сега да не се втели някой! ;):happy:;)

  7. Дъщерна фирма на Тама, както и останалите се правят в Тайван.

    Невярно и невярно.

    Бяха купени от САЩ през 1990-91, в рекламната диплянка с която дойдоха освен, че пишеше че са по лиценз на Тама, също се сочеше произхода им, имаше и снимки, така че не занам кое е невярното. Казвам каквото съм видял с очите си.

  8. Дъщерна фирма на Тама, както и останалите се правят в Тайван. Били Коен им беше рекламно лице преди 15-тина години.

    Горе-долу по това време седнах от Амати на Мапекс, за първи път. Имаше ги в една църква , където свирехме госпъл. И разликата беше просто покъртителна.

    След службите се оказа, че са перфектни и за траш и дет метал! Хи-хи!

    Крисчън естествено!

    :D:D:D:metalist::headbang::virtuoz:

  9. На стаговете не ми харесаха само китайците. Другите в повечето случаи вадеха доста добър звук (зависи какво се търси). Моя съвет е да се вземе по-висока серия на стаг за около 100-120 кинта (фуриа, мира), или поне DH и то от по-дебелите, не6то по-рок, но задължително да се огледа за шупли и цепнатини, на тях това им е проблема, не всичките са с едно качество и затова се чупят! При добър оглед са намалява риска, но никога не се знае, успех!

     

    И чинела и здрав да е бил пак се чупи, и друг се купува, и нека купения последен да е за барабаниста български и беден, здрав и наистина последен!

    Казах!

    Y Y

    Y Y

    Y Y

    Y Y

    Y Y Y

    Y Y Y

    Y Y Y

    Y

    Y

  10. При мен става дума за доста двойна каса и райд (любимия ми чинел! ;) )

    И на мен райда ми е любимият краш чинел. :(

    Бонзо, пак мислим еднакво!

    И моя райд понякога като перфектен мега креш зву4и, но ушите ми обре4ени са на памук и тапи в негово присъствие! ;);););):(

  11. ...и аз съм барабанист..Де-ба! :)

    Кой ме би да се занимавам...можех адвокатин да стана :wall:

    Аз като станах и кво?

    Големо важно!

    Единствения бонус е, че можеш финансово да си позволиш хобито (пак не съвсем), но пък нямаш време за него.

    Абе пичове, следвайте си мечтите и стремежите и недейте съжалява за това! ;)

  12. Само да спомена,че в Джаза при Пепи Славов имаше палки стагг от Американ Хикори за 20 и кусор лева,бях супер възмутен :bravo: Има и един раид Инстанбул за 300 и нещо лева,който незнайно защо не ми хареса.А и на стагг имаше нови двойни педали с форма подобна на педалите на Pearl.

    Бонзо,

    затвърдяваш и моето впечатление за магазинчето, същите палки в малкия цум на пиротска са 6 лв!

    Дъбовите даже са по-скъпи.

    Все си мисля, че за един музикант по :bravo: му отива да се занимава с търговия , а не с търгашество, ама какво ли разбирам аз от културните нрави...

  13. Доста е важно наистина как се свири с чинела. Не трябва например да се удря перпендикулярно на ръба (или почти перпендикулярно) , защото тогава се разказва играта на метала. Поради начина му на обработка , при такъв удар се получава резонансово трептене, което води до моментална умора на метала и веднага се чупи чинелчето на най-слабото си място. Казвам го, защото съм виждал да се прави от много хора, като вид гъзария що ли. Тоест не е добре чинелите да се поставят водоравно, а под наклон. (Старите муцуни да не се засягат, това не го пиша за тях, а за по-неопитните) :virtuoz::headbang:

    Другото, което съм забелязал при Стаг е , че при тях няма 2 еднакви чинела. Много е важно да се огледат от всякъде (да им се видят зъбите дет се вика! :metalist: ) Да се провери за пукнатинки и шупли, защото точно там би започнал евентуалния проблем. Аз така се отказах от няколко чинела, които иначе звучаха много добре. Успех в пробването.

    П.П.: До сега не съм чупил стаг, но аз и не съм много редовен в свиренето, така че е по-добре да кажат професионалистите как са нещата.

  14. Галя, браво!

    Много подробна и обстойна информация. Когато пробвах серията в софийския Динакорд, останах със същите впечатления, аз си взех сплашче на фуриа серия за 40 лв.! Ама се заглеждам за 17 или 18" креш. Имаше един SH 17 с кефещ звук и цена 80-90 лева, ама имаше едни шуплички и вдлъбнатини, които със сигурност щяха да доведат до пукнатини и се отказах. Предпочитам DH (Dobble hammered) серията , мурата и фурията. Други не можах да пробвам, ама наистина се харчат. Мисля, че ако се оглеждат внимателно като качество на изработка и за евентуални дефекти, риска от счупване би се намалил и ако е така, стаговете биха станали добър и евтин вариант за по-скромните и неплатежоспособни колеги (какъвто съм и аз :beer: ).

  15. Аз моите първи Амати ги боядисах навремето със стандартната за 90 година черна блажна боя без лак, без нищо. Преди мен върху тях беше лепено метално фолио за грилове и печене във фурна. Интересни времена с много ентусиазъм и много ограничени възможности! След време се появиха самозалепящи се лачени хартиени рола (пак тип фолио) с достатъчна големина да покрият и каса с едно обгръщане, та моя съвет е да не си губиш времето, ами да ги лепнеш с по едно такова, има много цветове на пазара. В повечето магазини за художествени материали ги има, виж в магазинчето до 5-те кюшета, на бул. Хр. Ботев. Не си струва (в днешно време) по голяма занимавка за едни амати!

  16. В динакорда не продават Алхемита, проверявал съм специално за тях. От турските има Султани и Мехмеди (Истанбул), поне на мен ми харесват. А разликата с примерно пейст 302 е от небето до земята!

    Наскоро си взех и стагче фурия 10" сплеш за 40 лв., много е добре. Времето ще покаже за продължителността на цялостта им!!! :angry:

  17. При Капъша все се продават, барабани и части на марката "Hayman", клен били и т.н.

    Та някой знае ли за какво става въпрос, добри ли са , чувал ли ги е някой изобщо? Има и кардан на марката там за 280 лв.

    Чакам мнения и коментари за обсъждане по темата (ако има) ;)

    А до тогава....

    ;) :killyou: ;) :killyou:

  18. х ти показва удат по бронза:

    х=фус

    Х=чинел, примерно креш, като гледам е в началото на всяка секция

     

    о= удар по съответния за реда си барабан

    ---- = трайностите (стойностите) на ударите, 4етвъртини, осмини, 16-тини и т.н.

     

    Интересна схема, азнавремето си карах по стандартна петолиния. :read: :greenball:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.