Jump to content
Българският форум за музиканти

maestro

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от maestro

  1. Никога не съм ползвал такава свирка, но просто отворих упътването сега на PA500 и прочетох въпросната секция. Файлът ти не трябва да е в Word формат, а трябва да е чист текстов файл (направен примерно в Notepad), с разширение .txt

     

    Да си ми жив и здрав-получи се!..А бе-ученото си е учено!Евала,браточка:cheers2:!

  2. Живо-здраво,колеги! Гледам,че тук се коментират теми относно Па серията,та да не пълня раздела с нова тема,да питам тук-все некой ще знае:D..Взех си ПА500,горе-долу съм доволен,понаучих му туй-онуй,ама то-много работи по него,не може от раз да задействам всичко..Има една опция при мидитата-некои излизат с текстове,некои -не.В книгата пише,че требва да се вкара текста както текстов формат със същото име,както е файла-е па качвам го на свирката в папката на мидитата като "Microsoft Word Document"-не става работата- имали неква друга шашма при качването на текст..Ако некой го е правил-нека да опише процедурата,та по-ограничените в техническо отношение колеги,като мен, да знаем как се прави. Предварително благодаря на отзовалите се спецове по въпроса!!! Поздрави на всички Ви !!!

  3. Много и верни неща са казани по темата,та не виждам смисъл да се дават повече съвети,щото почти нищо повече не е в състояние да помогне,щом става въпрос за озвучаване на цигански("ромски" не ми звучи достатъчно миризливо)оркестри. Истина е,че мангалите(не всички,а по-сериозните им групи)за разлика от нас,държат да са обурудвани до зъби и с последната дума на техниката-всъщност,излезе ли последния пауърмейт на Динакорд,трябва да го имаш(не,че е най-доброто,но е станало нарицателно-ако и буса ти е Динакорд-за циганите ти си човекът!),почти всяка г. е необходимо да се вдига с 20-30% мощността,като се предвижда,разбира се и компонента -мобилност,щото да не дойде време да се ходи на свирня с ТИР.Факта,че самите търговци на муз.инстр. твърдят,че 90% от оборота им се върти от "братята" е наистина показателен,същевременно-тежко изпитание за човек,поел ангажимент за brownbrother sound..

     

    От както се помня да свиря,се озвучавам сам,за да нямам проблеми,но винаги когато се качи мангал на сцената проблемите се зараждат,затова-като ти каже:"бате,дигни малко",ти го намали още,щото изтървеш ли ги-няма оправяне и естествено си виновен Ти! И не на последно място,ако имаш физическа възможност, биеш 2ма-3ма от оркестъра преди свирене,да ти имат страха и за да не ти се качат на главата,пистолета да ти е на кръста задължително и тогава-бегай спокойно да озвучаваш циганета.. :)

  4. Наистина е много яко, но...големичко ми се вижда. Гарсониера, две деца + 1 бебе ... можеш да си представиш колко пространство имам. Какво мислиш за YAMAHA да речем PSR-E213 / PSR-E313 - поне втория модел има и връзка към компютър. Можеш ли да ме насочиш и към специализиран такъв магазин в София, където може и да ни посъветват. Благодаря ти предварително.

     

    Тя много сложна била работата при теб.. :) .ЗА София не знам как стоят нещата с магазините,да кажат колегите-софианци.Ако ще вървиш на такива свирчета като PSR-E213 / PSR-E313 ,то можеш да провериш за нещо и в Метро,Техномаркет,Технополис-всичко което продават там(освен най-бебешките предложения)ще свърши същата работа,само дето ще е още по-еФтинко. :)

    И друго предложение-като бивш обитател на гарсониера с пиано,със всички екстри,дето ти изброи+баба,дядо и куче :music: ,пианото много добре се вместваше в ограниченото пространство-зад долния му капак се държаха сума буркани,шишета и др. покъщнина,а върху него бяха наредени неколко саксийки с цветя,гарнирани с голямо количество литература,вкл. и музикална,разбира се.Плюс това пианото си го имаш-няма да даваш пари за свирка(криза е,все пак),пък и свирката,колкото и да е по-малка си иска да и поразчистиш някъде,че да и се отвори място..Ама ти си знаеш. :)

  5. А иначе,гледам да не деля музикантите на чалгаджии,рокаджии,джазмени и т.н.Добрият музикант е добър във всеки стил,само вкусът е различен!Така е и със инструментите-добри марки колкото искаш.Останалото е въпрос на вкус и на начина на употреба ;)

     

    Разбира се, всеки подготвен човек би се изказал така!!! :thumbup: ... :wacko:

  6. Абе колеги,детенцето дето иска да си купува свирка да се учи му взехте акъла с толкова инфо!Колежката сега прохожда,пък Вие и изнесохте лекция,достойна единствено за дебат между напреднали.

     

    Като по-стар и препатил с многобройни смени на най различни свирки,в никакъв случай не бих препоръчал на начинаещ колега да се обзаведе с 'workstation" и да се чуди от къде да я почне.Бих предложил на Aurora свирка от типа на Yamaha PSR E-413.(около 500лефа-чисто нова! :tomato: ) С такова нещо човек може да се понаучи да свири за кратко време като се упражнява върху готовите стилове(които в повечето случаи са приятни).После,в тоя тип свирки има и по няколко юзера,на които всеки може да си композира стил по свой вкус :thumbup: и да си импровизира отгоре колкото и както му е кеф.Плюс това в саундово отношение,всички съвременни свирчета от тоя тип си имат поне 250-300 звука,които покриват критериите за всякаква музика(ако ще си я свирим за кеф в къщи ;) )..Та,като се понаучи начинаещия да борави с инсталацията(редактиране на звуци,аранжименти,стилове и т.н.)може,ако не му е минал мерака,а напротив-зарибил се е още по-яко,да си вземе вече нещо по-сериозно(ws) и да продължи да твори на по-високо ниво :) ...Поздрави от бате Ви Ицко.

     

  7. http://www.thomann.de/gb/thomann_dp30_rwc.htm[/url]

    Просто нещо не ми се вярва (прекалено хубаво ми се струва, за да е истина :) ) , то и проф. инструмент не ми трябва засега де, а 800лв за нов инструмент ме устройват напълно при положение че е с хамър клавиши и способности за някакво синтезиране :)

     

    Вчера водих един приятел от Бургас в магазина на Бозов(в Пловдив).Искаше да купи пиано на сина си и по пътя за магазина му разказвах за офертата,като му казах да не бърза с покупката,щото съм видял в нета нещо интересно-точно като за него.Като влезнахме в магазина гледам същото това свирче!Викам включвай го да го пробваме.Ами оказа се наистина приятна свирка с много реалистичен саунд и сносни аранжименти.Цената и беше 990лф. само че,не пишеше "thomann" а нещо друго(от рода на "midlle"-не съм сигурен,но това не е важно)иначе модела е SP5500.

    Могат да му се видят цените и в други магазини.

    Малкия беше обзаведен със свирчицата и беше много въодушевен- предрекох му,че поне 2 седмици няма да има време за други игри :)

  8. http://www.thomann.de/gb/thomann_sp5500.htm

     

    Разгледаи и това свирче.Само с тия параметри ми се вижда супер офертата:

     

    Thomann DP-5500 Keyboard - Stage Piano,88 Hammer action key´s, 559 Sounds,

    203 Styles ( 3 User Styles ), 100 Songs, Polyphony 64 Note,

     

     

    Accompaniment control: Start/Stop, Sync Start, Sync Stop

     

     

     

     

    154087.gif+n.gif129398-80.gif+n.gif164559-80.gif+n.gif+n.gifn.gif...n.gifn.gif=n.gifnormal_2ebfde9.gifnormal_131cba0.gifnormal_3bc1190.gifnormal_1ab4073.gif- EUR

     

    -Хем пиано(истински клсвиши-Hammer action key´s),хем самосвирка...и цената народна :)

  9. между другото имам korg i30

     

    Ами ти си имаш свирка бе,пич! Що ще се набутваш за друга!?! :thumbs_up::cheers2:

    10г. ползвам "i3",който заедно с другия KORG от серията- i2 е почти идентичен на твоя.За разлика от много други,тия свирки могат да се 'барат' колкото си искаш и звучат много достоверно!..Като единствения недостатък(спрямо по-новите модели) им е малкия брои RAM стилове,които обаче могат да се компенсират като се използват вариацийте.

    ...

    Друг е въпроса ако имаш бол пари и се чудиш кво да ги правиш...Тогава има много варианти-да речем: PA-800 и т.н. :metalist:

  10. CyberGene е прав.Не може ей така да си направиш групичка и да си свиркате,само щото ви е кеф.За да не изглеждат нещата съвсем отчайващи,мога да дам на младите колеги едно предложение-все пак винаги има решение за всичко(макар и частично).

     

    Събирате се известна бройка хора,желателно е поне един(да речем китариста)да може да свири.Намирате си достатъчно количество MIDI-та,първоначално на парчета които харесвате,а в последствие-такива каквито ще ви трябват за съответната работа.

    От тук нататък решавате кой какъв инструмент ще държи на сцената,за да си го набави и да започне да свиква с него-да не изглежда смешно.За целта трябва да се погледат малко видео материали(как големите световни светила боравят с инструмента си ;) ).

    Има и още нещо:ако не всички,то поне някой от бандата трябва да може да пее,като един от Вас трябва да е наистина добър!!!

     

    После е лесно-сваляте си текстовете на песни,чийто мидита имате и ги почвате.100-на песни репертоар с нужната хореография се правят за има-няма 3-4 седмици,след което записвате едно рекламно клипче на бандата(10-на парчета на китка,в схема:куплет-припев) и ако е дал Господ,до 2-3 мес. може спокойно да се озовете на работа в чужбина.Там хората са много толерантни,доволни са и на малкото,което им се дава от артиста-стига да си личи,че е от сърце! :)

     

    Тази схема е валидна само за чужбина,за тук схемата е много по-тежка и се иска изкл. сериозна подготовка,щото нашия слушател е много капризен,трудно му се угажда,а някъде и бият за не особено добро свирене...

     

    Успех на младите колеги!..Няма невъзможни неща!!!

  11. Сменил съм поне 15-на клавира,докато установя,че угодия на музиканта няма!!! Квото и да му сътворят-все нещо му липсва!!!Тук се сещам за приказката:"На крив ..й-вълната му пречи"...

     

    Въпреки,че съм фен на "Korg",твърдя че,всеки инструмент от среден клас(до 2000$)на пазара,попаднал в читави ръце,върши работа на всякакво ниво-от домашни партита до грандиозни концертни изяви!..

     

    Ако някой си мисли,че 1000-та(или били те и 5000) звука в най-скъпия синтезатор ще го продадат успешно на музикалния пазар-горко му за невежеството и напразните надежди...

     

    Таланта,братя е най-важен!!! И известна доза късмет! :godbless: ..А свирки-с лопата да ги ринеш и...повечето-не си струват париците...

     

    С най-добри пожелания за бляскави творчески успехи:

    бате Ви Ицко.

  12. Specifications

    • Polyphony - 128 voices maximum
    • Oscillators - AWM (Advanced Wave Memory) Synthesis, AN (Analog Physical Modeling) Synthesis, FDSP (Formulated Digital Sound Processing) Synthesis, Virtual Acoustic (VL) Synthesis
    • Sampler - 1 MB, expandable to 65 MB using SIMMs; optional EXFML1 Flash Memory Boards(4 megabyte each) add additional 8 MB; Mic or Line input
    • Arpeg/Seq - 16-Track Sequencer, 8-Track Pattern Sequencer; 30,000 note memory; MIDI clock sync, MTC (Midi Time Code)
       
      4-Track Arpeggiator with 50 preset and user patterns
    • Effects - System - Reverb (12 different reverb-related effects) and Chorus (17 effects including flanging, phasing, symphonic, and others)
       
      Insertion Effects - 79 additional effects like chorus, distortion and overdrive, amp simulation, auto wah, equalization, delay, reverb, and other effects via two independent effects units
    • Keyboard - 76 keys with 16 assignable zones, EX Key Mapping, initial and aftertouch response
    • Memory - 512 preset voices (256 preset+256 internal); 128 performance setups
    • Control - 2 MIDI IN, 2 MIDI OUT, 1 MIDI Thru; each 16-parts multitimbral
    • Date Produced - 1999 - 2000
    • Est. Value - $900

  13. Продавам немско пияно A. H. FRANCKE Hof-Pianoforte-Fabrik LEIPZIG 400лв. Русе, E-mail: katrin003@abv.bg, Тел./GSM: 0889154328..0878154328, ...

    ......

    antikes Klavier. Dekoratives altes Klavier der Marke A.H. Francke, Hof-Pianoforte-Fabrik, Leipzig zvk. Preis: 150,00 EUR VHB. Telefon: Telefon: ...

    ....

     

    б.а. Защо винаги в БГ е по-скъпо бе... :coolp:

  14. А,тука интересна темичка се заформила! :happy: ..Ми да си кажа и аз мнението.След дълги години свирене по кви ли не сцени и с кой ли не(вкл. и с некои наши и чужди "звезди") установих,че съм се провалил като музикант,щото откакто спрях да си вадя хляба основно с музика се видех с некои леф!!!..Не че не свиря още,но го приех по-скоро като хоби(чесане на крастата :coolp: ).

    Та тва е основното,колеги-плюем или не,най-добрите са най-успелите!!! Имам много колеги(приятели)на които професионалните им качества позволяват да се качат на сцената до най-големите величия на нашето време в музиката,но...некои от тях понякога нямат и стотинки за цигари... Дето викаше една колежка преди години: "Язък за таланта!.."

    Най-добри са тези,които гледаме всяка вечер по ТВ,тези,чийто парчета се слушат всеки ден по радиото,в кръчмите и дискотеките...Пък нека да са некадърни...

     

    Колкото до "Ку-ку бенд":Цецко-един от най добрите ни китаристи,"проф."Илиев и Гъмзата-невероятни духачи,с перфектно чувство за ансамбъл,динамика,стил...Венко-много сносен драмър,за другите нямам лични впечатления,но щом са там,значи има защо!..Естествено много от нас,също биха могли перфектно да се справят на тяхно место,но...не са улучили правилното място в правилния момент ;) ..Ето това вече е шансът,нещото много необходимо,когато отговаряш на всички други условия!!!

  15. ...кога един синтезатор се води за амортизиран?

     

    Когато някой стъпи отгоре му и счупи голяма част от копчетата и клавишите :D ..

    ...

    Амортизиран може и да е чисто новия синт. Пример:една колежка си купи чисто нова свирка(3000Euro),добър клас..Дотук добре,ама на кораба дето свирели се случило голямо вълнение и една тежка колона паднала точно по средата на новия клавир и го превърнала в един...много амортизиран синтезатор :greenball: ...(случката е с happyend-инструментите били застраховани ;) )

  16. Ще ти вземат половината от стойността на клавирчето... Може да не си го отварял,ама винаги има 1-ви път.Нищо сложно няма-развиваш болчетата,махаш капака,откачаш жиците (само които пречат),изваждаш клавиатурата,сваляш всички клавиши и махаш гумичките-от долу платката ще е като недобре подържана тоалетна ;):thumbup: -като не е отваряна изобщо,обикновено всяка свирка е доста мръсна от вътре.Пръсни, ако имаш почистваш спрей на едно меко парцалче(в краен случай просто навлажни кърпата) и изчисти както платката,така и гумичките от вътре.

    Вервай,че като го сглобиш след това,ще свири като нов!..Не мисля,че има друга причина-понякога едва забележима прашинка може да пречи на контакта и затова не свирят накои клавиши.

  17. Ха,още малко и ще се заформи интересна темичка! Между другото,tutti до известна степен е прав,щото ако иска някои в наши дни да свири в кръчма изискванията са следните(ако някои все още не ги знае :o ):

    1.100-на сръбски хита от периода 1956-1989г.(последните 10-20г не са толко важни!)

    2.100-на гръцки (от същия период)

    3.100-на златни евъргрийна(1945-1975г.)

    4.100-на хита от поп музиката (от 80-те г. до наши дни)

    5.20-30 песни от най-доброто на българската естрада(1970-2009),но в краен случай може и само 2-те на Сигнал:"Късно е" и "Да те жадувам" :bravo:

    6.10-на(поне) руски парчета от рода на:"Очи Чорнъе","Поручик Галицин","Мурка"...

    7.Топ 100 на поп-фолка у нас от 1995г насам.

    8.100-на народни(от всички етнографски области) и македонски (общо 100,няма нужда повече)

    9.Никога не е излишно човек да има в репертоара си някоя турска,арменска,еврейска,арабска или от каквато и друга националност да е песничка-не се знае кве клиенти ще се завъртят :thumbs_up:

    10.Много важни,особено в края на вечерите,са песните от тъй наречената категория "стари градски песни" от рода на:"Червено вино снощи пих..","Кажи ми ти,знаеш ли да любиш","Що значи,че съм бедна аз..","Жени-има много красиви по света" и т.н. Не рядко след изпълнения от този род,хората си тръгват прозълзени и поставили последните си едри банкноти в деколтето на певицата! :hooray:

    11. Вероятно съм пропуснал нещо,но пък ... нали човек се учи докато е жив! :punk_guitar:

  18. Колеги,сдобих се със свирката случайно,но ми допадна много и искам да я пообзаведа с малко нови(други) саунди,щото ще я ползвам от време на време.

    Та питането ми е главно към по-опитните(б.а. :по-дъртите :hooray: )колеги,щото свирчока е бая стар(1988г) Ако на някой му се намира излишна RAM карта за този инструмент(DX7 FІІ)съм готов да му я разменя срещу некой лев :bravo: . Имам ROM,но той е само за четене-не мога да вкарам други звуци,а за тая свирка ми казаха,че имало най-много правени звуци в нета,щото все пак DX7 е голяма част от история на музиката..

     

    Предварително благодаря! :punk_guitar:

  19. Много съм некомпетентен в тази област, може ли някой, който му се занимавам да обясни с по 1 думи, какво означават тези характиристики:

     

    Ми браточка,ако некой набърже ти обясни всички тия работи-ти направо ще вземеш няколко занаята: sound engineering,keyboard&synthezisers consulting.. и т.н. :)

     

    Едно мога да ти кажа: Ако тия работи дето ги пише за това свирче са верни,направо го взимай за тия пари! Че то с толко екстри с тая "ямашка" направо на Евровизия можеш да вървиш! :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.