Jump to content
Българският форум за музиканти

stalowa_wola

Members
  • Мнения

    44
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от stalowa_wola

  1. Просто свири повече, и експериментирай. Сам ще разбереш коя техника е подходяща за теб. За всеки е различно, не може точно да се каже "такава и такава е постановката". Бързината също идва с времето. :thumbs_up:

  2. Визията действително е добра. Това което ме озадачава е, че както и на много други басове, няма да могат да се ползват прагчетата нагоре от 21-во (освен ако не си изкривиш ръката, или пък не свириш double-hands). За пресижън адаптера вече казаха. Потърси семпли, може да намериш нещо все пак. :virtuoz:

  3. Аз съм с AKG K55 и съм много доволен. Струваха 54 лева. Звукът им поне според мен е доста равномерен и приятен. Затворена акустика. Дори е по-добре със такива слушалки, защото не се чува попляскването на струните :D (мое мнение). Силно ви ги препоръчвам, освен ако не искате да дадете повече пари за студийните модели. Имам и Philips HP200, и действително басът им е доста силен (някой каза надут) - но за 20 лева какво искате :P .

  4. Ами аз съм ги гледал тези двата концерта, но не бях забелязал, че го освиркват. Но съм гледал и други концерти, на които публиката много се кефеше, и особено когато свиреше сам (без Джо Сатриани) - <_<:);). И тя публиката свиркаше, ама в положителен смисъл ;) .

  5. Идеята е добра, но се чудя дали няма тази втулка да влияе по някакъв начин на звука и дали няма да се разстройва по-лесно?

     

    Аз съм имал същия проблем и решението ми беше да си сменя струната, защото не искам да си пиля по китарата. :ph34r:

  6. В читалище "Райко Алексиев". Намира се срещу МВР болница(Руски паметник) в една частна езикова гимназия. Учителят се казва Димитър Марков. 32 лева на месец, 8 урока по час.

    А този препподава ли и ел. китара?Има ли телефон за връзка?

    Преподава и ел. китара :P Даже имаха и други инструменти.

  7. //офф

     

    Извинявайте за офф-а, но може ли някой да качи семпъл на Дисторшън :D на някой процесор :D ? Интересно ми е какъв е звукът и дали може да се направи "брутален" дисторшън с процесор? (под брутален имам предвид много тежък - например като в някои от парчетата на Lacrimosa в албума Stille :). Извинявайте за офф-а.

  8. Аз ако имах достатъчно парички бих си поръчал един фретлесец с три октави (!) :ph34r: може би петструнен (да си дрънкам) и примерно едно кубенце може фендерско B) , ама да се чуват достатъчно добре най-ниските тонове.

  9. Не знам дали за това питаш, но като кликнеш върху името на канала (примерно "Kick") с десен бутон, избираш Piano Roll. В прозореца, който излиза, можеш да си променяш дължината на семпъла (ако разбира се е достатъчно дълъг, за да има нужда от промяна), както и височината (ако ти трябва :P ). А другото, което се сещам е, да си наредиш в плейлиста дължината на шаблончетата, че да ти почват, когато искаш. :dance:

  10. Като се замислиш...20 лв са това, къде не си ги дал, излезеш 2-3 вечери на кръчма и вече ги няма, а щом става въпрос и за китарата, не би трябвало изобщо да се замисляш дали да ги дадеш или не за бронзово магаре (да му кажеш "нут" си е...простащина, все едно да кажа "броукна ми се фуут суитча на амплифайера" :think: )... Направо хващай баса и бегом при лютиера :happy:

    Ти кой лютиер би ми препоръчал?

  11. както си е китарата със струните - първо почиствате фингърборда и струните и после с памучен тампон обилно нанасяте кокосовото масло.

    Забравих да питам - с какво си почистваш грифа - щото май не е много добре да е със спирт и памук, т.е. реших да пробвам това с кокосовото масло, ама се сетих че не съм си почистил грифа B) , и се чудих. Мерси.

  12. И аз съм предимно с пръсти B) . Харесва ми и с перо, ама не съм много свирил. Но за разни бързи мелодии си е много добре. Например стила на Thin Lizzy си е екстра - човекът как свири с перо :) .

     

    /малко офф: нещо не мога да изкарам хубав слап звук - това зарад адаптерите ли е - гледах едно видео и там човека каза - не се притеснявайте да удряте силно по струните за хубав звук. И аз :) естествено добре се зверих ама нещо не става :think:

    :)

  13. а отдавна чаках тази тема. използвам кокосово масло - наистина е супер!!! продава се в кутийки. при студено време има консистенцията на свинска мас. при затопляне се втечнява. затова преди употреба е хубаво да се сложи до печката за да се втечни. както си е китарата със струните - първо почиствате фингърборда и струните и после с памучен тампон обилно нанасяте кокосовото масло. да се намокри хубаво фингърборда и струните. чакате 20 минути и забурсвате хубаво - така че да не остане нищо. ефекта е много добър - струните стават сякаш минати с ФАСТ ФРЕТ, а самия фингърборд става доста освежен. по този начин се предпазва от проникване на пот от пръстите :)

    аз лично използвам кокосово масло на фирма Икаров...

    Това масло, за което говориш става ли за такива грифове, които не са лакирани, а фабрично са само с някаква смазка (не знам на бг как се казва). Тоест то само за излъскване на лака ли е? Защото при мен се цапа грифа :) и не ми е приятно.

  14. Здравейте!

     

    Грифа на китара ми не е лакиран или поне така си мисля :angry: . Виждам, че като се свири и се цапа. Та се чудех дали няма някакво решение на този проблем. То май като гледам новите инструменти повечето са с такова покритие, т.е дървото си остава почти голо :think:. На цигулките и класическите инструменти май има нещо такова за покритие и не им се цапат. Как мислите? :violin:

     

    Edit: Поздрави за 3-ти март! Успехи желая!

  15. Сори за темата,но като каза кутии от обувки,имам едно жестоко видео-едно негро,ули4ен музикант някъде из САЩ,свири на пластмасови кутии от боя.Предложих на един от модераторите,да го пратя и да се ка4и някъде тук,но нищо не стана.А е готино  да се види,защото наистина е ........всеки може да прецени сам ;).

    Лелее, е това и аз съм го гледал. Наистина страхотно е да се гледа, а и тия отстрани как го зяпат тоя :P:) . Майстор свирач и на лош инструмент ще свири, защото в ръцете му няма да е лош... ;):bravo::)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.