Jump to content
Българският форум за музиканти

Lans

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Lans

  1. Lans

    Пред дилема

    Намерих във форума координати на лютиери в София и вече писах на двама. Да видим кой ще има свободно време да оправим Епито Замислих се да сменя и адаптерите, но не знам какъв ще е резултата, така че това може би остава за в бъдеще. Само да я оправя и ще се похфаля ПП Преди да я снимам наистина я измих, че имаше 2мм прах и смених ръждивите струни. Въпреки ,че е пълнолетна лакът почти не е мръднал.
  2. Lans

    Пред дилема

    Благодаря за съветите! Реших ще се ремонтира. Прочетох темите за лютиери е София, но са малко стари и не знам актуални ли са телефоните посочени там. Слабот място е електрониката( префключвател,потенциометри).Тях мога и сам да ги сменя, но по грифа не смея да пипам, така че ще я закарам на специалист. Предполагам за около 200лв. ще я оправя, че в момента след 20-30мин. свирене пръстенцата ме болят ужасно Админа ако иска да слага ключ.
  3. Lans

    Пред дилема

    Ето малко снимки. http://lans.snimka.bg/hobby/epiphone.562150.21993534 http://lans.snimka.bg/hobby/epiphone.562150.21993534 http://lans.snimka.bg/hobby/epiphone.562150.21993528 Според гугъл фретборда е клен/махагон а тялото палисандър.
  4. Lans

    Пред дилема

    Дилема е, защото може и двата варианта да са приемливи. Не знам просто дали си заслужава да се инвестира. Нямам голям опит т.е. имал съм една Кремона и съм свирил навремето малко и на един Ибанез РГ нискък клас, който звучеше много пластмасово.
  5. Lans

    Пред дилема

    Китарата е закупена от Норвегия, производство в заводите на Самик в Кореа, не е китайски. Китарата е вярна, но все пак е старичка и в момента доста трудно се свири, в смисъл че някой прагчета са поизтрити и съм вдигнал струните високо за да не дрънчат. Ето какво намерих в интернет: N: S2 071681 model: s310B Result: Your guitar was made at the Samick Plant, Korea July 1992 Production Number: 1681
  6. Lans

    Пред дилема

    Здравейте на всички. Хайде ЧНГ, много здраве и товрчески успехи Ви пожелавам !: ) Обръща се към всички хора с по-голям опит да помогнат. Ето каква е и дилемата: От години не бях свири на китара по ред причини, но отново имам възможност и реших да извадя от прахта старата пушка- "Epiphone" .За мое съжаление останових, че потенциометрите са за смяна. Отделно си плачеше за смяна на прагчета и корекции. Дилемата е от финансова гледна точка, дали да я закарам на лютиер или да събер малко средства и да си купя нова? Звученето на китарата, като изключим тези проблемчета е много добро(поне за мен), а и ми е удобна. Модела е старичък от 92 година и поне аз не съм виждал много такива, но се съмнявам че мога да намеря нова ,която да ми хареса повече в ценови диапазон 300-400лв. Предварително Благодаря за съветите.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.