Jump to content
Българският форум за музиканти

Свирациус до Побъркациус

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Свирациус до Побъркациус

  1. Предназначението на съвременната поп музика е да отдалечава мисълта на масите далеч от тяхното безмислено, робско ежедневие. (Въпреки че по-скоро ги кара да НЕ мислят от колкото ОТДАЛЕЧАВА МИСЛИТЕ им) Е тва ако не е причина да твориш ?!?! Аз поне творя в тази насока. А дано някой ден някой се вслуша в думите ми. И дано не е късно :)

  2. Здрасти. Един въпрос само ти същата струна ли си сложил после или друга по размер? защото ако е същата не би трябвало да има проблем. Но ако е друга то тя изисква различно усилие за опън и е нормално да стане така или поне така си мисля

  3. Веднъж бях лепнал една грозотия върху Кремоната ми. Като я махнах и при мен се получи същият усер. Пробвах със спирт но лакът леко побеля (беше черна на цвят). Пробвай със парцал и топла вода.

  4. Може да пробваш и с течен силикон да снемеш отпечатък, но това може да стане само ако колелото не е с много сложна форма. Слагаш колелото в гривна в-у плоскост и заливаш със силикона. Чакаш да се втвърди и след това вадиш "матрицата" от гривната, махаш колелото много внимателно за да не скъсаш част от полученият отпечатък и след това изливаш смолата.

  5. Първо: пожелавам ти успех.

    Второ: тва изобщо не е невъзможно. незнам защо подяволите когато кажеш че искаш да стегнеш кремона всички се опитват да те разубедят. С cecomeco се хаванахме да стегнем моята кремонка и мога да кажа че тва изобщо не е същата китара. Скоро ще пуснем и снимки.

    Трето: в кремоната има бая излишно дърво за махане но все пак внимавай при роговете че тоя чам...

    Хайде успех в начинанието!!!

  6. Значи принципно байца трябва да попива в дървото. Добре ли си изшкурил грифа? Ако да нанеси няколко пласта изчакай да изсъхне хубаво и тогава чисти точките. Това че изсветлява само на места означава че може и да неси изстъргал хубаво лакът.

  7. Ами аз използвам епоксидна смола. Много трябва да се внимава с това лепило, защотот е бих казал като желязно след смесването с втвърдителя и не знам дали има измислен разредител :cheers: Прозрачно става при правилно дозиране иначе е белезникаво. Не мисля, че е повече от 2-3 лева като цена!

    Внимавай, ако го ползваш, защото втвърдителя е силно отровен, да не се надишаш с него! Шишето дими като се отвори!!!

    Има един разредител. Казва се дихлорметан. А епоксидната смола не е ли крехка?

  8. От къде можем да си набавим байцове, има ли различни цветове, и каква е процедурата за нанасяне. Конкретния проблем е - имам един гриф със светъл фингърборд и бели точки по него. Преди това е бил боядисам с черен лак, което на мен не ми се нрави да оставя така. Мога ли да байцна само фингърборда(и отстрани), без да се боядиса и грифа, или трябва да го байцна само отгоре?

    Значи байцове има почти във всички железарии. До колкото знам има черен, светло кафяв и тъмно кафяв. А за грифа определено можеш да байцнеш само фингърборда. Облепяш с хартиено тиксо грифа до линията на слепване на фингърборда и мажеш. Като естествено преди това трябва да свалиш лака от местата върхо които ще нанасяш. Моя гриф беше същия. Черен отгоре и бял от страни. Но сега придоби доста приятен външен вид.

    Малко оф : ЕВАЛА на pacman. Човека определено си знае работата. Ако ми се наложи да сменям прагове на друга китара пак при него ще отида!

  9. Досега не съм виждал китара с фиксиран бридж и заключване. То като си настроиш струните и като ги стегнеш със заключването те не би ли трябвало поне малко да се опънат и да избягаш от тоналност? То май затова на флойда си има джиджавка за донастройване или греша? Нека някой да поясни защото аз не разбирам особенно.

  10. Ако си е същата форумна кръчма екстра. Идвам задължително. Само за час да се разберем 18.00 ли 19. 00 ли или колко? Надявам се да сме повече от предишния път.

    :ph34r: Хаймани музиканти? Така си е :green: Ние не сме пеячи а пивачи, не сме свирачи а изтисквачи :green:

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.