Jump to content
Българският форум за музиканти

interna

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Interests
    Звукозапис/акустика/озвучаване/

interna's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. interna

    Cubase/Nuendo

    Разбрах 4е всичко идва от asio драйвера. Cubase - devices - devices setup - vst multitrack - direct monitoring
  2. interna

    Cubase/Nuendo

    Здравейте.Интересувам се дали в Cubase sx2 могат да се използват ефекти в реално време.Искам да пусна ефект на монитора на самия канал на който записвам но тои да се чува в реално време и да несе записва на пистата.Тоест искам да пусна reverb на този които пее ,но самия reverb да не се записва, както и обратно ефекта да се записва.
  3. Eto ne6to i ot men Трикове при EQ на барабани Когато ползвате eq за изравняване честотите при обработката на барабани недеите да си играете.Барабаните представляват сърцето на едно парче и трябва да се отднасяте с респект към тях. При избора на честота и ако сте сериозни в желанието си да постигнете чист и сериозен ударен звук за вашите beat-ове, бързо ще се научите да бъдете избирателни към честотите които увеличавате или отрязвате за всeки drum track.Най-важното при eq обработка е да избегнете акумулирането(натрупването)на едни и същи честоти, в частност избягваите прекаленото усилване на ниските честоти, това ще доведе до размътване на вашите барабани.Това от своя страна ще маскира(заглуши0 други важни тракове във вашия микс.Направете така че честотите на барабаните да са изравнени в целия микс. Но да си дойдем на думата.Ето малко трикчета при eq на барабани.За да постигнете по ясен и ударен(жив) звук опитайте да намалите ниските честоти между 250-500Hz на track-овете на касата и томовете (kick&toms). Отрязването на честотите в този обхват ще изостри барабаните които звучат твърде силно и агресивно, които излизат прекалено силно на преден план. За да постигнете по живо звучене, опитайте се увеличите зоната между 250-350Hz към track-овете на snare и clap.Това ще даде повече плътност на ритъма като цяло и ще балансира тези места които изрязах ме при kick и toms. При изрязване на ниски честоти от 100 – 200Hz на track-a с cymbal и hihats ще избистри и ще позволи и на други drums tracks които съдържат в себеси естествени ниски честоти в същия обхват да изпукнат в целия микс.Освен това усилване на 9-12kHz ще добави брилянтност и чистота на track-ове с cymbal, a увеличение около 8kHz ще доведе внесе (пукане)към snare I clap. Ако не сте довони от дълбочината на вашата каса (kick) добавете 4dB увеличение при 40Hz и използваите тясно Q около 20. И незабравяте да пуснете hi pass-a вашите sub kick track-овете от 34Hz и на долу за да унищожи нежелания тропот в ниските честоти. :wow:
  4. Zdravete na vsi4ki.Interesno e za vseki e da razbere po nqkoq i druga hitrinka koqto se izpolzva v zvukozapisa.Puk i nqkoi moge da si e izmislil ne6to negovo i da mu pomaga v rabotata.S dve dumi spodelete nqkoq i druga hitrinka. :wow:
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.