Jump to content
Българският форум за музиканти

b-boy-kesh

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от b-boy-kesh

  1. Тавана ще трябва ли да го изравнявам тъй като е с тези греди от снимката ? Ако се сложи мокет на пода няма ли да е по-добре от килим ? А относно бюджета към 200-300Евро за всичко относно изолацията.

  2. За пода и прозорците е ясно , но като цяло къде ще е по-добре да разположа компютъра и мониторите на чистата стена тоест "задната" или тази която е "централна" с завеса. Защото до колкото прочетох из форума и гуугъл и т.н. е по-добре да се разположи на по малката стена за да може да се центрира звука. Не знам не съм запознат и се надявам да не пиша глупости, затова и търся съвет :)

  3. Здравейте,
    Реших да си направя звукозаписно стдио в къщи, но ми трябва съвет как по-добре да стане.

    Микрофон и Монитори мисля да са Scarlett Studio Bundle и KRK Rockit 6

    Стаята иглежда по този начин: 

    Централна и дясна стена: http://tinypic.com/r/35it8ao/8
    Задна и Лява стена: 
    http://tinypic.com/r/11t91n4/8
    Таван: 
    http://i58.tinypic.com/12190fo.jpg

    Като за двата прозореца мисля да сложа 2 пердета.
    Въпроса ми е къде трябва да разположа компютъра и останалата конфигурация и как най-добре да третирам стаята за да няма акустика.

    Размерите са приблизително Лява и Дясна стена около 4М , Централна и Задна 2,5-3М и до Тавана са 2,8-3М.

  4. Нека и аз да се похваля :P

     

    Микрофони:

    Behringer C-1

    http://www.madmanaudio.com/images/Behringer%20C-1.jpg

     

    Biema TY1000

     

     

    Предусиловател:

     

    Behringer Tube ultragain MIC100 -

    http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics.../9/3/240693.jpg

     

    Слушалки

     

    AKG K-77

    http://img3.musiciansfriend.com/dbase/pics.../3/4/547734.jpg

     

    Това е за сега ;)

     

    + още една нова добавка :

     

    Синтезатор Yamaha PSR E213

    http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...13f663fc0c7.jpg

     

    Остава едни монитори да си купя и саунд карта и съм готов с домашното студиийце :)

  5. Благодаря и на двама ви за помоща!!

    Всичко работи вече , само като натискам клавишите на синтезатора в програмата се усеща забавяне в смисал не се чува веднага звука ,а около 1ms , това може ли да се оправи да стане в реално време без забавяне , инсталирал съм си Азио драйвърите обаче настройките са ми на дефоулт 512 samples 11 ili 12 ms писше несъм сигурен.

  6. Здравейте,

    Днес цял ден чета из нета , по форуми и т.н. , но неможах да открия решение на моя проблем.

    Значи купих си синтезатор Ямаха пср е213 , купих си и миди кабел всичко е свързано както трябва,НО

    като пусна кюбейз да записвам нагласям си миди трака там input/output (Usb controller - нещо такова ми показва за синтезатора ми като го открие.) и когато започна да свиря и пусна запис на миди пистата ми нарежда това което съм изсвирил с точки , след което като пусна да го чуя каквото съм измайсторил там , се чува на синтезатора , а не на колоните на компютъря и + това ако сменя примерно съм нагласил синтезатора на друм китовете , и като сменя на пиано всичко което съм изсвирил се превръща в звук на пиано а не си остава това което УЖ е записано в Кюбейза , при положение ,че това го правя на нов миди трак ...

    Та проблема ми е следния:

     

    Немога да го настроя да си записва нормално както подобава , както останалите бийтмейкъри го правят , и вместо на колоните всичко се чува на синтезатора.

     

    Може ли да се оправи този проблем и как?

     

    Който ми помогне получава 2 каси бира при първа възможност :hooray: .

     

    Благодарен ще съм наистина на тези които се отзоват на "изпаднал в беда" :greenangel: .

  7. Здравейте,

    Искам да се обърна към вас за малко помощ.

    Днес си купих Yamaha PSR E213 , като за първо време , въпроса ми е следния:

     

    Видях ,че има MIDI In/Out , това според мен означава ,че ще мога да го включа към компютъра ако не се лъжа , бихте ли ми казали как да си направя кабел или къде да търся такъв ,защото днес обиколих половината музикални магазини в Пловдив и нямаше такъв кабел ...

     

    Благодаря предварително!

  8. А там, дето са ти казали, че може да си поръчаш доставката, не ти ли казаха и цените?

    Живея в Пловдив точно до магазина за музикални инструменти IGS, а и с Ив.Бозов, който също има магазин, се познаваме от много години. Още сега мога да ти кажа приблизителните крайни цени на това, което си избрал, но ако искаш бих могъл да проверя абсолютно точно цените, които ще платиш при получаването на всеки един от компонентите...

     

    Да бих желал ако може да ми кажеш на всеки един компонент какви са ценита да знам :).

    Благодаря ти предварително.

  9. Здравейте,

    Поразрових се из гуугъл , но навсякъде пише различни цени на следните неща:

     

    Микрофон - Behringer C-1

    Преамп - TUBE ULTRAGAIN MIC100

    Слушалки - AKG K77

     

    .. Та ако може вие да ми помогнете с цените да ми кажете какво струват тези 3 неща , и от къде мога да си ги поръчам от нета ,че иначе голяма разходка ще е ако тръгна да търся из магазините щот съм от гр.Първомай (Пловдивска област) , ходил съм в Пловдив ,но там нищо не казаха за цени и т.н. , просто казаха ,че можело да се поръча.

     

    И така моляви дайте ми малко обяснение ,че съм затруднен доста .

    Благодаря предварително.

  10. Здравей,

    Ами да точно по този начин с десен бутон и т.н. слагам ефектите но нищо се не се чува като натисна Prewiev да чуя как се звучи самия трак с дадения ефект :girl_witch:Това ми е целия проблем общо взето :hysterical:

     

    П.п. Междудругото къде се намира еквалайзера ,че от доста време го търся ама така и не намерих нищо , то сигурно ще ми избоде очите ама аз съм си сляп :hysterical: , и затова ползвам други програми за еквалайзер ...

  11. Здравейте,

    От доста време се опитвам да разбера от къде идва проблема , но неможах и реших да пиша тук тъй като има майстори с Кюбейз и предполагам ,че ми помогнете :punk_guitar:.

     

    Та по темата ... когато си направя нов проект в кюбейз , след това нагласям си инструментали , вокали и т.н. и идва ред на ефектите , когато си избера даден ефект примерно Ехото и натисна бутон "Processed" нищо не се чува , пък по принцип нали трябва да се чуе как ще звучи вокала или бийта там каквото ще да е с дадения ефект , но при мен не се получава това.

    От какво може да е проблема ?

    Нямам АЗИО драйвъри , дали не е от това ?

    Или ако е от друго моляви кажете .

     

    Поздрави.

  12. Здравейте отново,

    Бих искал да ви помоля ако може да ми кажете кои TOOLS (Effects) да използвам при обработката на вокала , защото смятам да си запиша песен в домашни условия , обаче като сложа ехо на вокала и става много гадно , и затова ако може вие да ми кажете какво да използвам за да се получи добър ефект както на другите парчета които записват рапърите ^_^.

  13. Здравейте,

    Имам проблем с стартирането на Аудишъна преди си се стартираше ,а сега като искам да го стартирам (защото си преинсталирах уиндоуса и наново го инсталирах и кракнах) и ми показва грешка.

    Ето снимка:

    48815c5fb26f81e1.JPG

     

    След като натисна ОК ми изписва това:

    484131d3d5a2c7ae.JPG

     

    Моляви помогнете ми.

    Поздрави.

  14. Благодаря.Ще опитам така да видим какво ще стане.

     

    Искам също да попитам в Фрути Луупса кои инструменти да използвам и къде точно да ги намеря в кое от всичките менюта се намира , за да мога да направя инструментал който да е по ритмичен , става въпрос да не е такъв обикновен само от бас хит хаит и т.н. а да се сложат и други инстументи които да може да "подтикват" слушателя , а не като чуят и да си казват "абе к'ви са тия глупости , все едно и също".

    Ако може по подробно да ми обясните моляви.Благодаря предварително.

    Поздрави.

  15. Realtek ми е саункартата и до колкото знам не е вградена имам и драйвъра АЗИО , а междодругото оправих си латензито обаче сега като пусна от фрути луупс бийта който съм направил да го запиша с Кюбейз и ми се чува адското браждене а като е без Кюбейз си е нормално защо става така ?

  16. Всикчо е ОК , обаче сега имам проблем когато започна да правя музика в момента използвам Фрути Луупс + Кюбейз и когато примерно пусна kick тои се чува 1-2 секунди след като съм дал плей , защо се получава това забавяне?Ако може дайте ми тема в която има този проблем да го оправя.Благодаря.

  17. Здравейте,

    Тъй като съм нов в форума искам първо да ви се извиня ако съм объркал раздела.Да ви се представя казвам се Таньо Димов от гр.Първомай (Пловдивска област) на 18г.

    И сега по темата , бихте ли ми казали програми с които мога в домашни условия да си запиша песни.И дали може да се измисли нещо с което мога да изчистя звука на микрофона ми защото съм с обикновен микрофон от 20лв :godbless: , подариха го на сестрами да се упражнява за "Пей с мен" и т.н.

    Та така , моляви кажете ми програми с които да работя за да си направя инструментали и как да си оправя микрофона.Благодаря предваритлно. ;)

    Ето и снимка на микрофона ми [br]mic.jpg

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.