Jump to content
Българският форум за музиканти

Caruso

Members
  • Мнения

    477
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Caruso

  1. Здравейте търся компактен фотоапарат до 1000лв. , с който да заснемам видео материал от участия.

    Не съм специалист в материята, но апарата според мен трябва да отговаря на следните условия:

    1.Да има добър автофокус

    2.Да реагира добре при слаба осветеност

    3.Микрофона да не криви при високи звукови налягания 

     

    Благодаря!

  2. Говорейки за жични бюджетни варианти 

    http://www.thomann.de/gb/fischer_amps_mini_bodypack_mit_lsregler.htm

    Слушалки, който стават

    http://www.thomann.de/gb/the_tbone_ep_4.htm

    За 4-ма човека пулт с 6 аукса е напълно достатъчен да се направи прилична картина за всеки.

    Но продължавам да твърдя, че без условията от първия ми пост ще има недоволни.

  3. Пробвал съм дву и тридрайверни слушалки на Ultimate Ears наистина са едни от най-добрите. Значи да кажем  за група от 4ма минимум 6000$ за ин иър система. И това е без устройствата които комутират сигнала с които отиваме на 8-10000$ 

    За да се пуснем в 90% от случаите през рез ПА за макс 2000$

     

    За справка цените в сайта: http://pro.ultimateears.com/en-us/home

  4. Аз така и не разбрах за каква цел се търси това - да си свирим в мазето, в клуб или на открито. Въпроса е зададен от музикант или от озвучител (инженер е малко пресилено да се каже освен ако лицето няма диплома за такъв :) )

    Така малко ми е като дайте идея за лети джанти за трабанта...

    Практиката ми е показала, че няма ли чувтсво за ансамблово свирене и контролиране на тембри и динамика от всеки в групата и совалка на наса не може да направи много(може би с изключение на екстремните стилове). Казвам всичко това защото съм сигурен, че в 90% от случаите, ще има недоволни от групата въпреки налятите пари а и резултата отпред може и да не е по-добър. Аз съм пробвал и ин иъри и персонални монитори от сравнително висок клас и двете неща имат своите недостатъци, ако не се съблюдават горе изброените принципи. Една такава система води със себе си човекочасове за обслужването и  -  ако няма хора го прави някой от групата и винаги се стига до въпроса: "аз свиря или връзвам кабели и въртя копчета" Ползването на ин иъри в малки помещения 100-200 квадрата поне за мен води до шизофрения. Дори и на много големи сцени на открито където те са най полезни заради закъснението от ПА и улеснение за брой монитори артистите свалят слушалки защото губят връзка със случката. 

    В клубове нямаш ли изграден навик за обратна връзка от ПА  дори и с монитори може да се стигне до големи истерии имайки предвид и качеството на системите в родните клубовете. 

    Казвам всичко това, защото погледнато глобално-цялата групата ситуацията отива към една песен на Dire Straits.

    Ако това ви носи удоволствие равно на това да притежавате мечтания инструмент - оттеглям мнението си :)

     

    п.п.

    Бях чел някъде Ринго Стар го питали как свири при невъобразимите крясъци на фенките. Отговорът му бил: "Гледам как Пол си мърда задника"

    • Like 3
  5. Приятелю,

    всичко, което си изписал говори за тотална неграмотност и безхаберие... Какво правиш и ти не знаеш... 

    Не можах да  чуя записите, защото ги няма, но от това, което пишеш ми става ясно... Факта, че са те приели в академията е поредния пирон в ковчега и. Там никои няма да се занимава с теб да те учи на А и Б, а и мисля, че повечето са специалисти по затриване на гласове.

    Та ако искаш да пееш вземи се ограмоти, намери кой да те насочва и мисли какво правиш!!!

  6. Ако взимаш Squier препоръчвам да е Индонезийски, но задължително както каза Цецо трябва да се слуша защото ако поръчаш може да останеш разочарован.

    • Like 1
  7. Човече с поста си показваш, че си дал 2000 за нещо-микрофон и си нямаш понятие от нищо. Все едно да си купиш нова кола за 60000 да нямаш книжка и никаква представа от коли и много да искаш в магазина с 3 изречения да ти разяснят всичко за колите и правилата за движение...

    Надявам се да разбереш какво съм написал...!!!

    • Like 1
  8. Поздравления за есето-първото смислено нещо в раздела от много време насам.

    Единственото с което не съм съгласен е, че накрая даваш за пример певци, които са се самоубили и наживо след третата песен им е адски трудно и такива, които и на живо и на запис са желзни.

    От много време се каня да направя видео за първи стъпки в пеенето и ето това може да даде импулс даже може да го направим съвместно :)

  9. Витамини ударно и почивка когото можеш не използвай гласа си.Ако все пак се налага да говориш не шепни а си говори нормално.Щом доктор УНГ-ако наистина е такъв не е открил проблем на гласните връзки просто ти трябва почивка.

  10. Единственото отделение по фониатрия, мисля че е в ИСУЛ

    Най-добрият в българия се води, че е проф.Досков, който също работи там.

    Все пак ако споделиш за какво става въпрос мога да ти бъда по-полезен, защото подозирам, че може да са те подвели като са ти казали, че ти трябва задължително фониатър.

    Ето ти контакт на професора:

    Проф. д-р Досю Досков, д.м.н.

    Уши-нос-гърло, фониатрия и гласова рехабилитация

    МБАЛ “Царица Йоанна”, ул. “Бяло море” № 8

    Тел.: 9432-394; 0888-378942; Дом.: 987-19-42

    Прием: вторник, четвъртък 14-16 ч -

  11. Така не се прави!!!

    Какви демота - нареждаш върху емблематични рок песни, които трудно биха прозвучали и двете от устата на човек занимаващ се от години с пеене. Това, че не използваш сингбек, а пееш вършу песента дава доста грешна представа за нещата.

    Ако искаш да разбереш къде се намераш взимаш сингбек на лесна песен поставяш гласа в микса, така че да се чува хармония и ритмика.

    • Like 2
  12. Факт е, че Ули наистина има някои много големи попадения и ефакт, че новия Ампег не става.

    Бил копие, страхотно.Само дето копието е почти 4 пъти по-евтино и звучи по-добре.Как става това хич не ме интересува!!!

  13. Вече съм пробвал повечето марки, които са на пазара.Коутед съм пробвал Еликсир и Уоруик и уоруика тотално губи.Лично на мен допира на еликсира в лявата ръка много ми харесва, защото съм попадал на струни, при които глиса е мъка.По ДР също добре се пръзга ръката.При интензивно свирене с перо найстина Еликсира се разплита и за седмица по 8 часа свирене струните могат да помътнеят .Звука му си има собствен отпечатък, който не допада на всеки. Ако ръцете ти се потят Еликсира е добър вариант.

    Аз лично малко се разочаровах от марката защото от няколко месеца струните им за китара не са анти ръст-първите 3 са без покритие и ръждясаха на третия ден.Китариста бе в потрес, а от фирмата обясниха че имали проблем с доставките на покритието.

    За баса все още не са направили подобно нещо :greenangel:

  14. При работата с хора доста често използвам този похват.Най-често върху припева(или фраза от него), защото песента там се разгръща :greenangel: Избирам на-подходящата тоналност и после качваме с половин тон нагоре докадето е ок.После обратно надолу докадето е ок.Наистина това е добър вариант да изравняваш гласа и разширяваш диапазона, но трябва да имаш някои основни познания за да го правиш сам.

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.