Jump to content
Българският форум за музиканти

Stringer

Members
  • Мнения

    442
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Stringer

  • Рожден ден 01/14/1985

Previous Fields

  • Инструмент
    Вокал и Китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.facebook.com/lokmaruhu http://www.facebook.com/pages/Saltriver/66324866848 http://www.facebook.com/gatev
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bottom of a Bottle

Stringer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Обществена Репутация

  1. Да... мътничък е записа, но от това което се чува не е зле. Това е песента като цяло, а за солото мога да препоръчам по-свободна интерпретация. Самия Маккрийди никога не го свири едно към едно - просто има няколко ключови момента около които може да си поимпровизираш. Като цяло добре, браво, смело напред, обичам тази песен и се зарадвах като видях темата. Мога да споделя едно доста разпиляно изпълнение (аз съм с черната китара).
  2. аз ще върна малко темата назад... наистина ли ти трябва минимум 50W ... това за лампа си е доста. Не знам какви барабани ще се слагат и какви барабанисти ще сядат, ама доста ще трябва да блъскат, за да надвикат 50W лампи. Мисълта ми е, че за този бюджет ако смъкнеш тавана на мощност, ще можеш да напазариш някои много апетитни неща. Иначе - и аз съм на мнението... втора ръка старателно проверен Marshall. Ако питаше за лични предпочитания щях да кажа - събери още малко пари и си купи VOX AC30, а от списъка на сърце ми е Ampeg-а, но за описаната дейност - това ще е най-задоволително.
  3. Привет колеги Купих си китара PRS SE ONE. Стана доста внезапно - признавам, че си търсих китара, но тази се появи от нищото с уникална отстъпка и не се сдържах. Като цяло обаче е ново животно за мен - да, исках семпла китара - един адаптер, един потенциометър, но е истина, че тези P-90 не са много честа гледка по българските сцени. Та - молбата ми е, ако някой притежава такава или подобна китара, да сподели мнение, съвет - какво кубе и отива (че и това май ще се купува), какви ефекти. Като цяло ще свиря разни алтърнативи, грънджове, пънкове и тем подобни - за което тези китарки са направени, но от време на време ще поогъвам и някой друга блус жица. Иначе за двата дена в които я притежавам трябва да кажа, че съм изключително доволен - перфектна изработка, сетната е чудесно още от фабриката - в магазина ми казаха, че не са я пипали и наистина звучи супер! Ето и как изглежда - това не е моята, но моята е същата Предварително благодаря
  4. Е ,добре! Разбрах! Нищо няма да правим... Тогава аз давам едно друго предложение: Затворете темата ,че станахме за смях. Ще си караме кой както може или знае ще завиждаме на чалгата ,че си имат бизнес ,а ние не и така... Съжалявам за жалките си опити ,но може би съм твърде млад и ентусиазма ми е в повече. Извинявам се за безпокойството. Оставям ви в начертаните коловози. Аз ще си пикая срещу вятъра... Простите сме лесни ,умните да му мислят! П.П. Няма да се обяснявам повече. На който му е любопитно да прегледа постовете ми. Който иска да ми види профила... има линк към страница.... До после
  5. Маската и Тукан бяха примери. В Бекстейдж свирихме на 01.02.2008 последно ,а в Суинга имаме около 10 свирения за последната година. В Маската не свирим от доста време(няма да споменавам причини). Свирили сме в ФЕНС , ТУКАН ,8-бол , 3 проклети уши и всички бивши мазета и столове които се сетиш. Сега айде прочети пак последния ми пост и се върни с нормален отговор ,а не "дай да си мерим..." А в цял свят се свири рано ,НО НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ние тук ще сме накриво. "баби с деца" ... тези деца след година две ще станат на осемнайсет и тогава вече ще е късно. Те вече ще имат резервации в БИАД!!! Ако това което се опитваме да дискутираме тук не ти е интересно или не искаш да помогнеш , прескочи темата.
  6. E, вече се отчаях ПОСЛЕДЕН ПОСТ обещавам!!! За това ще говоря конкретни неща... може би ще ме разберете тогава! Групата ми има клип!! Има по две свирения в месеца и то петък и събота. Нямаме проблеми с публиката и нейното количество. НО такива групи са много повече от петъците и съботите в 5-те клуба в София за един месец. Какво правим тогава... свирим през седмицата за да не ни забравят хората. Реклама в интернет до дупка и ако джоба позволява малко флайери. Обаче хората пак малко. На следващия ден по форуми и и-мейли - "Много ми се идваше ама сутринта на работа" или "Много ми се идваше ама Маската/Тукан чак в студентски ,а вие почвате в 00.00 и няма транспорт". И разбира се това са хората които са разбрали за свирнята ,но да си признаем не са много хората които се ровят из форуми и блогове само за да решат къде да се запият вечерта. Ами нали искаме случайни хора да ни чуят и да ни харесат. МУЗИКАЛЕН БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ НЯМА!!! Браво дайте си по една награда за откритието. Конкретни решения бе хора!!! И понеже не може всичко на веднъж(пък и музикален синдикат в България сигурно никога няма да има) нека почнем едно по едно. Аз за сега съм доволен... обаче купуваме нова техника ,репетираме яко ,снимаме клипове ,записваме песни ... Е много скоро аз ще искам да свиря за повече пари и по-често защото съм вдигнал качеството на звука и изпълнението(продукта) както много казаха ,ей тогава ще завалят парите- като си качествен ще стане... ГЛУПОСТИ! Това което ще стане е да си развявам Маршалите и Фендерите за същите пари и пак в същите дупки. Трябват ни хората ,а не клубовете! Клубовете са средство да стигнем до хората. ПРЕЗ СЕДМИЦАТА ДА СЕ ЗАПОЧВА В 20.00 НАЙ-КЪСНО!!! Това според мен е първата стъпка. Чакам мнения. Не заяждания и общи приказки.
  7. Добре де дявол да го вземе... ти като си се сблъскал какво си направил!!! Това че толкова клубове са фалирали не е изобщо добре за групите (ЛОГИЧНО)... Айде сега ВСИЧКИ ... Нека прочетем няколко поста назад и да видим какво правим по въпроса. Защото Пешо е прав! Само се хващаме за думички... Въпроса (пак ще го кажа) не е ВХОД или ХОНОРАР ,а ХОРА или ДА!!! Без хора в клубовете няма никой да е доволен и никой няма да вземе пари. Айде сега за да не пиша пак погледнете предния ми пост и си кажете мненията по предложението и дали НИЕ музиканчичииии можем да го наложим. П.П. Ако тази тема продължава с пълна скорост към нищото то по-добре да се затвори ,че да не се ядосваме. Надявам се това да не се получи.
  8. Ей ,Богу ... Как се надявах нещо полезно да излезе от тази тема ,но уви. Пак я подкарахме по нашенски. Айде да се върнем в началото. Вход или Хонорар е все едно да питаш с пяна или без... Бирата е важна!!! ТРЯБВАТ ХОРА В ТЕЗИ КЛУБОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАК????????????????????? Ей това трябва да мъдрим. Аз вече дадох своето предложение. През седмицата да се свири от 20.00 (или 19.00). Ами мислете за учениците. Ние докато си плюем в чинийте те ходят на детски дискотеки дето им пълнят мозъците с .... нали знаете какво Ами хората които ходят на работа... как да куфеят до 3часа и след това да бачкат от 7.00 ??? Малко ще е трудно в началото ,но хората ще се научат. И тогава драги... клубовете ще са пълни=шефове доволни, КЛУБОВЕТЕ ЩЕ СА ПЪЛНИ= НИЕ ДОВОЛНИ Но това е разбира се само една малка идейка. Можем да натиснем клубовете и за някаква реклама която да си поделяме. Има много неща които можем да направим. Обаче да искаме пари като няма хора в клуба(без значение защо е това) е нелогично.
  9. Обещах си да не пиша ,но ме е страх че темата ще се затвори ,а не трябва. Нека се върнем пак на клубовете. Адаме отново си прав ,че трябва да работим заедно с клубовете. В един от горните си постове писах ,че ако седнем да си поговорим ,групи и клубове ще е от полза и за двете страни. Защото имаше едно мнение по-горе ,че нямало хора. В София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тук има всякакви хора ,но те си седят вкъщи и слушат касетофона. Ние трябва да намерим начин да ги закараме в клубовете. Но без помоща на самите клубове не може. Пример: Аз си чупя пръстите от смс-и и и-мейли да каня ,рекламирам ,правя флайери и накрая след като съм издиктувал името на групата ни 5 пъти буква по буква в програмата на София излиза грешно или изобщо го няма. Няколко пъти сме говорили за по-рано да се свири през седмицата. В цял свят е така!!! И ако на първо време искам за нещо да си стиснем ръцете то е за някакъв диалог с клубовете с цел да върнем хората там. И клубовете печелят и ние и публиката. А за заплащането... тогава няма да имам нищо против да свиря на вход. Но в сегашната ситуация ,НЕ(винаги има изключения). Аз си уважавам труда.
  10. ^^ КАКВИ ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ!!! От наша страна има. Конкурираме се. Едни свирят по-добре други свирят по-евтино ,едни кавъри ,други .... Абе дявол да го вземе защо аз и ти примерно трябва да се конкурираме ,а клубовете не! Само лазим в краката на разни хора които две ноти не са изсвирили през живота си шефове на клубове ,радиа ,фестивали ,водопади... Защо не си уважаваме труда. Зарежи професия или хоби - ТРУД!!! ЗА ТРУД СЕ ПЛАЩА. Клубовете са монополисти и ние за да свирим(хоби ,професия ,авторски или кавъри) правим какви ли не компромиси! Даваме си Г*****ТЕ!!! Кога и клубовете ще направят нещо! Да се свири по-рано през седмицата. Да направят тематични вечери че хората да знаят на какво се нахлузват.... много неща могат да направят но няма да ги направят докато не ги заставим ние! Ядосах се ! Не ми се пише повече. Ще се видим в клубовете с всички. Надявам се по-добри времена да настанат.
  11. Идеята беше ,че през седмицата не е проблем клуба да отваря по-рано ,хората да идват по-рано и групата да свърши по-рано. Не е проблем че консумацията ще е 4часа а не 6часа ,защото ще има много повече хора.
  12. По принцип ,НО само по принцип Петър е прав. Абе човек що не го написа това по-рано да знам ,че мислим по един и същ начин. Признавам си че нямах толкова сериозни наблюдения как стоят нещата чисто теоретични и всичките ми размисли идват от опита. НО (ето го пак НОто) Моци е прав за едно - това че тези правила работят в нормалните държави не значи че ще заработят тук. Съзнанието на хората е много далеч от това ниво(и на музиканти и на шефове и промоутъри). Така че моето предложение е да започнем малко по-малко. Нека първо оправим въпроса с клубовете. Защото групите които са пряко засегнати се знаем много добре кои сме. Нека седнем и да се разберем за някакъв минимум който ще искаме от клуба(да се научат че сиренето е с пари). Защото аз съм пробвал да предложа на клубове ако свирим през седмицата да започваме в 21.00 и до 23.30 всички да сме готови. Дет' се вика може да си хванем градски транспорт. Хората няма да се тревожат как ще станат за работа на следващия ден и като видят че някоя сносна група свири ще отидат. Обаче шефовете се дърпат(ей богу нямам представа защо) като се дърпат слагаме един минимум и ако се случи че група свири на вход ,но деня се окаже кофти взема този минимум.
  13. Абе смеем се ние ама един обикновен човечец ще си седне в колата ще пусне БГ радио и ще каже "Е на, БГ музика" без да има никаква представа колко много още музика се прави в Българско(и качествена даже).
  14. Аз ако правилно съм разбрал идеята на Джони - ако шефа на клуба каже "тези не ми харесаха следващия път дайте други за същите пари" то тогава групата сама си е виновна ,че не е успяла да впечатли.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.