Jump to content
Българският форум за музиканти

tabosi2000

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

tabosi2000's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Получих адекватни и много полезни съвети. Още веднъж благодаря на всички.
  2. Благодаря на всички, които отделиха време, за да се занимаят с моя проблем. Получих полезни съвети и ще се възползвам. Относно "йониката" и вашето свежо чувство за хумор - купих я втора ръка за деца на 3 и 8 години. "Пианистична клавиатура" пишеше в обявата. Когато попитах какво значи това, човекът обясни - пълен брой клавиши с нормален размер на клавишите. Това ми беше достатъчно, защото големият внук започна да ходи на уроци по пиано. Разбира се има повече екстри, отколкото ни бяха нужни. Но това не е важно. Значение има например това, че моята специалност е РЗ - растителна защита (болести и неприятели по растенията). Последните 25 години се занимавах професионално с компютърна графика, страниране на книги и компютърно изработване на модели за гоблени. По картини на български художници, за да не бродират българките само вилеровите коне и маргаритки. На 67 години продължавам да работя, макар и от вкъщи. Не намирам за нужно да пилея време да се боря с нещо, от което не разбирам. Предпочитам да потърся съвет от специалисти. Това и направих. Вероятно трябваше да задам директно въпроса. Но аз съм от старата генерация. И все пак не започнах с обсъждане на метеорологичните условия. Но нали тук е говорилня 😀😀😀 Още веднъж благодаря🍀 Ето го и гъвкавото пиано.
  3. Моля да извините Баба ИМ ако мястото на въпроса ми не е тук. Сбъднах мечтата на двамата ми внуци и след йониката с пълна пианистична клавиатура и гъвкавото електрическо пиано, им купих КАЛИМБА с акустична кутия. Аз съм свирила на пиано и имам горе-долу представа от клавиши, тонове и полутонове.😀 Свалих инструкции разни за "употребата" на калимбата - 17 клавишна. Също и много нотни таблици. Бих могла и сама да съставя такива. Инструментът е леко разстроен, вероятно от пътуването. Искам да попитам има ли такава услуга в София настройване на калимба? Предпочитам да го направи човек, който разбира от това. А и нямам тунер. Всеки знае колко е кошмарно да слушаш фалшив инструмент и не искам да го причинявам на околните. Ще бъда признателна, ако някой ми помогне.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.