Jump to content
Българският форум за музиканти

Zero Tolerance

Members
  • Мнения

    520
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

Мнения публикувано от Zero Tolerance

  1. Рядко се ползва като термин извън класическото пеене. Това ще рече тенор с ярки низини или баритон с ярки височини - както искаш го мисли. Може да минеш и за лиричен баритон според мен. Не отдавай голямо значение на терминологията, пей каквото ти е удобно и приятно! : )

  2. Здравейте, музикантье! След много години бачкане и борба, най-накрая стигнах до първата си песен и видео.. В доста тийн дух е, направена с много настроение и ударна доза любов и щастие!

     

    Надявам се да ви харесат песента и видеото и да се позабавлявате!

    С огромни благодарности към Ненчо Стефанов - Ninyo, за целия съпорт и за звездната поява! :D
     

     

    Enjoy!

    • Like 5
  3. Единственото, което може да ти помогне - МЛЪКВАЙ! :D Никакво говорене, а когато говориш все пак недей да шептиш, а се стреми да говориш нормално.

     

    Освен това има едно нещо за screaming-а - If it hurts, you're doing it wrong. Препоръчвам ти да разгледаш нещата на Melissa Cross. : )

     

    Суровите яйца няма да ти помогнат за наранено гърло.. Нещо което аз правя е - потапяш резънчета лимон в мед и ядеш. Когато хвана грип или настинка много ме успокоява.

     

    А ако не си окей, отложете концерта, с гласните струни шега не бива. : ) Успех!

  4. Не мога да повярвам, че слушам Master of Puppets live в нормално темпо и без забързване и бъркане (ше ме извиняват хардкор феновете на Металика и Ларс Улрих :D ) .. Браво, момчета!

    • Like 1
  5. http://www.musicspace.bg/pop/jeason_brad_lewis_goodbye_mrnoone

     

     

    Enjoy! Имах огромното удоволствие да работя по този клип и промоцията му.. Мисля, че се получи нещо много модерно и готино, песента ми харесва като звучене - определено е идеален радио хит.. Не се стеснявайте да коментирате : )

  6. Мега странен тенор... :D

    Слизал съм до сол на голяма в ниския регистър. Но със спорни качества на тембъра, ако тряа да сме честни.. :D

     

    Високо - до ла бемол на първа на чист глас без проблеми.. С малко натисканЙЕ се стига си бемол..Може би си с мъки превелики (евентуално до на втора, с молитви към всички богове.. :D).. Но избягвам да пея повече от сол бемол, сол, ла бемол.. Не ми тряа, после като някой известни вокали да се чуда на живо как да си изпея песните.. Ла-то също го избягвам. Неудобен тон. Трудно се мисли, аз затова и свиря в ми бемол строй..И ги мисля тоновете като бемоли - много по-отпускащо и лесно е (от тромпета го научих това.. :D ) .

     

    С дране мога и ре - ми бемол на втора да хвана, но това го правя много, много рядко.. Предпочитам да си пазя гласа.

     

    На фалцет иначе спокойно пея до сол-ла бемол на втора, ла-си бемол също стигам, но избягвам - да не си изгуба гласа накрая ПАК като някой известни вокали, които обичат да набиват. (sweet child in time, you've..да, уатевър..) :D

     

    И така, тенор + 1

  7. Уроци ли ?! Дръжки! Слушайте сега може да съм набор 94 ама мога да ви кажа, че ако не харесвате музиката, която трябва да я пеете, просто няма да можете да я изпеете :yes: ! Аз лично съм фен на Хетфийлд :D и мога да ви кажа, че мога да пея и чисто и да се дера, като дрането не ми е абсолютно никакъв проблем, докато с чистото имам лек проблем, породен от притеснение :D . Не всички инструкции дадени в началото на темата са верни - защото примерно при мен бирата има само положителен ефект :D на 3-тата вече има не Whiskey in the jar ами It's my life и Wanted dead or alive. Другото което мога да препоръчам е ром, ама така да не се оливате само по 100-150 мл max, че да не почнете да си забравяте текстовете :D . И да не кажете, че съм битов алкохолик ето да ви покажа как процедираме с моята група ( свирим основно Металика около 20 парчета имаме), а да пропуснах аз съм беквокал :D :

    1.Събираме се аз и вокала, пием ром и разпяваме с пианото

    2. Идват китаристите да загряват

    3. Идва барабаниста

    4. Хващам баса

    5. KILL 'EM ALL, BLACK ALBUM ...

    Аз лично пея 3 песни като лийд- Hit the Lights, Paraniod, Ace of Spades и мога да кажа на сега започващите да пеят, че трябва добре да загряват ако пеят такива песни да не останат без глас. И специално за Kiril T., според мен screama не е най-атрактивната техника на Джеймс, според мен той сега пее доста по-добре от преди.

     

    One word - басист.

    Не можах да се сдържа, сори.. :D

     

    Иначе, пусни някое записче ала бала.. Да видим тия чудни ефекти на ромчето :Р .

  8. Не е трудно за чуване, объркали сте се нещо просто.. : )

    Цялата хармония е трите акорда.

    D - C

    D - C - Bb

     

    И басчето върви по основните тонове.. Ре-ре-до-до-ре-ре-до-до-..Съответно ре-ре-до-до-си бемол - си бемол - до до - ре ре и тн..

    И помислете момчето да пробва припева на фалцет, ако може.. Може да се получи яко! : )

    • Like 1
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.