Jump to content
Българският форум за музиканти

BlueZone

Members
  • Мнения

    1669
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от BlueZone

  1. Ами всъщност аз в тоя албум имам съвсем малко участие, защото се присъединих към групата точно преди издаването на въпросния албум, тъй че нямам принос за саунда и концепцията, но за сметка на това сега работим по втори албум, който ще е по-пипнат и по-твърдичък ;)

  2. Тъй като на 23 март открихме мотосезона в София, свирейки на камион-сцена, решихме да заснемем събитието и впоследствие то се превърна в четвърти клип на групата, към песента Speed Up и който промотирахме преди няколко дни в клуб Rock IT :)

     

    Ето и линк към видеото: 

     

    Очаквам отзиви :)

    • Like 7
  3. По принцип такива цени се правят по договорка, тъй като има хора, дето правят такива неща буквално за 50-100 лв (с което според мен си плюят на труда), както и хора, които правят парчета за 5000 лв. Текстът е отделно перо, което си се калкулира допълнително. Авторското право се генерира в момента на сътворяване на песента и се регламентира чрез договор с Мюзик Аутор (да речем) и се попълват бланки там, на базата на които се правят отчисления от ротации и т.н.

  4. За желаещите - имам свободни часове както следва:

    Понеделник: 16:00 - 18:00
    Сряда: 18:00 - 20:00

    Цената за 60 мин.урок е 30 лв., в който се включват и занимания по базови теория и солфеж.

    Тъй като има запитвания и за други опции, предлагам и следните варианти:
    - 40 мин. урок - 20 лв.
    - 90 мин. урок - 40 лв.

    За контакти: 0899 250 789 - Боби 

  5. Това цялото нещо е т.нар. секундов кръг, който също го има в графиките, които съм постнал.

     

    P.S. При номенклатурата, използваща "H", няма понятие като "Hb", тъй като според нея, си бемол се обозначава с "B" ;)

  6. Търся човек да ми построи custom озвучена акустична китара. Това, което общо взето искам, е тяло тип Ovation, обаче със 7-струнен гриф и 24 прагчета, като имам специфични изисквания за грифа.

    Очаквам оферти :)

  7. Аз имах един gypsy jazz проект, обаче просъществува доста за кратко, защото нещо нямаше публика за такива неща. Опитът ми показа, че след един сет на повечето хора просто им омръзва и започват да го приемат като фонова музика.

  8. @aceof - прав си, наистина прилича, но за късмет, го чувам за първи път. Все пак никой от нас не е застрахован срещу такива неща - все пак рифа е достатъчно простичък, за да може да хрумне на доста хора.

     

    Паузата след солото и на мен малко ми звучи странно, тъй че ще я мисля.

    Иначе парчето е за бандата, в която свиря понастоящем (Sevi), тъй че очаквам оттам скорошно включване с вокал. Като има развитие, ще постна :)

     

    П.П. Мерси на всички за коментарите :)

  9. Ей тука на, посред нощ, произведох една композиция, след известно количество бири (следователно не ме мъмрете за свиренето и смесването), но за всичко останало, очаквам градивна критика:

     

    http://soundcloud.co.../dm-88-draft-01

     

    П.П. Предполага се, че ще има женски вокал изотгоре :)

    • Like 7
  10. За желаещите - имам свободни часове както следва:

     

    Понеделник: 13:00 - 14:00

    Вторник: 13:00 - 14:00, 16:00 - 20:00

    Сряда: 13:00 - 14:00

    Четвъртък 13:00 - 14:00, 16:00 - 19:00

     

    Цената за 60 мин.урок е 30 лв., в който се включват и занимания по базови теория и солфеж.

     

    Тъй като има запитвания и за други опции, предлагам и следните варианти:

    - 40 мин. урок - 20 лв.

    - 90 мин. урок - 40 лв.

     

    За контакти: 0899 250 789 - Боби

    • Like 1
  11. Аз съм свирил с MainStage 2 на репетиции досега и съм доста доволен. Подредил съм си един, така да го наречем, универсален сет спрямо клавиатурата ми (M-Audio Keystation Pro 88), и на мен лично ми е доста удобно и интуитивно за работа. Отначало беше малко зор, докато открия, че нещата стават по-лесно, отколкото си мислех и съответно бях тръгнал да търся някакви сложни методи и опции, преди да разбера, че нещата са помислени да стават с по 2-3 цъкания.

    • Like 1
  12. Сайта, на който беше качено отдавна е гръмнал. Мога да го пратя по мейл, с уговорката, че няма да се разпространява, тъй като веднъж вече го чух този ми аранжимент в Music Idol, без никой да ме е питал за това.

  13. Аз лично на по-малка резолюция от 24bit/48kHz не записвам, защото ми звучи осакатен звука, а дори и ако игнорираме записа на глас и акустични инструменти, синтезаторите звучат по-добре, когато генерират звуците си на такава резолюция. Естествено, предпочитам 24bit/96kHz или дори 32bit/96kHz, но компа ми ще почине с оглед на това какви са ми проектите, траковете и т.н.

    • Like 3
  14. Радвам се, че ви допада. Напоследък съм на някакви странни вълни и общо взето последните ми композиции са все в тоя дух - нещо съм изчаткал генерално :wacko:

    Солото е с едни симулатори от Logic, а последната му час е с дилей и фейзър.

    Иначе за вокала още доста се двоумя, ама си мислех по-скоро за призрачен женски глас и за късмет познавам певица с точно такъв ;)

    Текста ще го пиша после по кантото, като го измисля, което не знам кога ще стане, защото това винаги ми е била най-тегавата част.

    Като е готово, ще постна :)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.