dedomito Публикувано Септември 9, 2007 Share Публикувано Септември 9, 2007 Здраствуйте Братушки !!!! Преди всичко искам да благодаря на всичките във форума за това , че същия се явява нещо като учебник за начинаещи свирачи и пишман музиканти като мене . Благодаря . Темата която искам да обсъдиме е мулти трака Tracktion 3.0 . Не крия че съм фен на програмата и това е програмата която ползвам от сутрин до мрак . Забелязвам , че по-професионалните музиканти от форума / няма да ги изброявам за да не пропусна някой / ползват при звукозапис и смесване Кю Бейс .Предполагам , че това не е случайно . Това с което мога да похваля Tracktion 3.0 е следното : -мултитрак - канали колкото щеш -обичат се много с ASIO -съвместимост на всевъзможни VST плъгини , до момента няма такъв който да не е подкаран -възможност за поставяне на ВСТ плъгини само в отделни моменти на трака / освен тези на изхода / -програмата поддържа МИДИ , разполага и с миди редактор , запис от синтезатор -всевъзможни вариянти на редакция на wave и МР3 - рязане , копиране , пан , волуме , темпо -работа с Loop - разтеглане , редактиране , запис на луупове -запаметяване на проекти , възможност за експортване само на отделни канали и тн. -миксиране в уейв , МРЗ и други формати -импортване на уейв , МР3 и миди -хубав пакет на плъгини в самата програма , включително и за мастеринг -сравнително малка като размер , 130МВ след инсталацията -изчистен интерфейс Интересува ме колко от вас ползват тази програма , недостатъците които програмата има и най-вече конкурентна ли е на Кю Бейс . В случай че Кю Бейс я превъзхожда , ще се радвам да разбера с какво . От тези които я ползват ще се развам да разбера и други възможности които предлага програмата . Официалния сайт на програмата е : http://www.mackie.com/products/tracktion3/index.html Неофициалния - вие си го знаете ;-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
de3pkeeper Отговорено Септември 9, 2007 Share Отговорено Септември 9, 2007 За. Но не бих заменил Reason, особено 4.0, който предстои, за нея. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Септември 9, 2007 Автор Share Отговорено Септември 9, 2007 Е , Ризън е програмата която до този момент не съм пробвал . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
de3pkeeper Отговорено Септември 9, 2007 Share Отговорено Септември 9, 2007 VST клиентите гълтат много процесорно време... ако внесем еквивалент по писти на един средно голям микс от Рийзън във ВиЕсТи клиент, съответно с ВСТ плъгини, ще ни трябва баси процесора, за да го преслушаме. Рийзън няма обаче уейв редактор. Има отделна програма на същата компания, направила Рийзън - ReCycle. Но това, което най-много ми допада, е малкият хаос от кабели от задната страна на интерфейса, където ръчно може да се правят всевъзможни рутирания на звука. Включително и съраунд миксинг. Поддържа АСИО стандарта, всякакви контролни повърхности. Абе Рийзън е чудесен. Освен това устройствата за мастъринг са на много добро ниво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Септември 9, 2007 Автор Share Отговорено Септември 9, 2007 (Редактирано) Значи на моята "комфугурация "- Атлон 750 мегахерца , 320 РАМ Тракшън върви , единственото което не може да стане по обясними причини е да наслагам плъгини на три канала , плъгин за микс на изхода и да натисна плей . Тогава блокира , но това е от превъзходния комп . Малко ми е мъка , даже е е малко да ги прослешвам канал по канал преди миксиране . Важното е че програмата свири при тези характеристики на компа . Латенсията при АСИОТО ми е 10 милисекунди . Предполагам , че на хубав компютър програмата лети като стрела . Редактирано Септември 9, 2007 от dedomito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
de3pkeeper Отговорено Септември 9, 2007 Share Отговорено Септември 9, 2007 Опиташ ли веднъж Рийзън, няма връщане назад Мин. изисквания на Рийзън са 64 МБ рам памет и Пентиум 2 на минимум 250 мхц В плъгините му има един специален - Малщрьом, който комбинира уейвтейбъл и гранюлър синтеза в едно и звучи направо космически. А в Рийзън 4 ще включат Thor и ще бъде лудница. Ето тук малко подробности. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Септември 9, 2007 Автор Share Отговорено Септември 9, 2007 Убеден съм че Ризън е приятна програмка . Като гледам е ориентирана повече към миди , а лично аз се опитвам да свиря на китара , така че може да и направя един тест драйв , но за китара надали ще е особено подходяща . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
de3pkeeper Отговорено Септември 10, 2007 Share Отговорено Септември 10, 2007 Хммм... не е точно миди ориентирана. Всъщност семплите, които използва изобщо не са миди... единствената връзка с миди е, че може да се ползват МИДИ контролери за управление и дирекнто свирене и записване на нотите в сикуенсъра на програмата. И понеже, за разлика от ВСТ, не товари много порцесора, латенцията е по-малка, а като добавим и АСИО стандарта, е направо песен. Пък за свиренето на китара... тцък, няма възможност за записване на външно аудио. Кой знае.. може в 4.0 да са добавили. Но в набора от инструментални пачове има китари от всякакъв род. Може, обаче, записите да ги правиш на отделна програма, а след това да миксираш в Рийзън. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Септември 12, 2007 Автор Share Отговорено Септември 12, 2007 Да разбирам че съм единствен и уникален във форума и само аз ползвам тази мистериозна програма . Идеята на темата е от една страна тези които си търсят мултитрак за пробват и ако им допадне да я ползват , от друга страна както казах по-горе би било интересно и полезно да се направи съпоставка между две програми - Тракшън и Кю Бейс . Така би трябвало да изпъкнат предимства и недостатъци на двете програми и утре някой който се чуди с какво да си запише нещо в домашни условия все пак да има някаква визия за нещата . Лично за себе си мога да кажа , че преди месеци се пробвах с Кю Бейс и нещо не можах да се справя , видя ми се сложна / може би е по-професионална / . Трашкън лично на мен ми се вижда по интуитивна и лесна за работа . За качеството на миксове правени в двете програми не мога да дам обективна оценка , тъй като първо съм ужасен невежа на тема миксиране , а и техниката в нас не позволява да направя каквото и да е било сравнение в звука / уредба Айва от 1998г / , хаха. Нямам информация също как се държи програмата и при работа на по-мощен компютър от моя . Все пак пробвайте програмата , и чакам вашите мнения . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexthegreat Отговорено Септември 12, 2007 Share Отговорено Септември 12, 2007 Ми ще те разочаровам (или пък не, но не си единствен. Аз също я позвам от 3 м. насам и съм много доволен главно заради по-лекото боравене с нея, върви перфектно и най-вече нито един плъгин не ми се е трошил с нея. Тепърва започнах да чета мануала (250 страници), но мисля това да е ПРОГРАМАТА и да спра с екпериментите. Преди ползвах Самплитюд 8. А как се "включва" плъгин само на определени места в трака? Това вече е върха. Отдавна съм питал в една тема за това и нямаше много инфо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedomito Отговорено Септември 12, 2007 Автор Share Отговорено Септември 12, 2007 Ами със слагането на плъгин само на определено място на трака : режеш самия трак на няколко части , там от кадето искаш да започне новото звучене до мястото на което искаш да свърши . / като цъкнеш върху самия трак той се маркира и в менюто под него в дясно имаш опции за рязане , даваш му спит от позицията на курсора / След като трака е нарязан кликваш само върху една от частите , тя се маркира , след което взимаш от филтрите и ги влачиш в самия трак в определеното отрязано парче , така вече вътре има плъгин , отваряш го , настройваш и така . Отделно са ти тези плъгини на изхода на трака и на микса . И е е ее е е , вече си мислех че съм единствен , ама ..май не съм ...хахахаха Другото което е готина опция в версия 3.0 е менюто с луповете . Лично аз съм си насвалял от нета пакети лупове / например АСИД / , като ги разархивираш в отделна папка , указваш същата от сетингс в менюто Лууп . Нямам представа как става , но програмата си ги сортира в отлените менюта после сама - барабани , китара , бас и тн .Прослушването е лесно от менюто в ляво , и с мишката ги мяташ в някой трак , разтегляш и така свирнята почва Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Steppenwolf Отговорено Септември 14, 2007 Share Отговорено Септември 14, 2007 Впечатлението си от Tracktion съм споменал тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts