peshoy2k Публикувано Януари 23, 2005 Публикувано Януари 23, 2005 на някои хора сигурно им досадих вече, но мисля че това ще е интересна тема за повечето форумци, защото масата няма студийни монитори. въпроса ми е: ако се прави микс на hi-fi дали няма да е по-добре всичко да се сложи на среда /flat/ и да се изключи активния филтър на усилвателя / звучи гадно/. та дали така няма да получим по-реална звукова картинка :think: Цитирай
разбойник Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 98% от HiFi колоните умишлено са правени да не звучат вярно, усилвателите - също (дори при изключени корекции), така че вярната звукова картина направо я забрави. Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 24, 2005 Отговорено Януари 24, 2005 Мдам За съжаление това вероятно е факт. Моят усилвател има "Direct", което прави bypass на тонкорекцията, но въпреки това ми се струва че не е особено direct. Преди това си бях направил един усилвател клас А, който нямаше абсолютно никакви тонкорекции и има известна, макар и минимална разлика между неговият звук и този на сегашният ми усилвател дори включен на Direct (и двата са с транзисторни крайни стъпала). Тонколоните също много допринасят за цялостната картинка, но това което си мисля, е че все пак една hi-fi уредба може да се използва, ако се направи едно калибриране. Единственият пракчитески подход който виждам е да се калибрира човека , т.е. да се слуша продължително време някакакъв еталонен запис, така че човек да усеща какъв трябва да бъде звука. Вторият вариант е това да се направи, като се play-ва еталонен звук (синтезиран, не музика) и се запише с микрофон(и) резултата и се анализира като звукова картина. Проблемът тук идва от това, че са необходими добри микрофони и отново идва проблемът с калибрирането, този път на самите микрофони. На времето имаше в конрад подобна идея - продаваха някакъв комплект микрофони + софтуер, с които да се тества и анализира акустиката на една тонколона. Какво мислите за тези разсъждения ? Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 24, 2005 Автор Отговорено Януари 24, 2005 абе аз си мисля че за това хората са направили студийни монитори, които не са евтини обаче :think: Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 25, 2005 Отговорено Януари 25, 2005 Това е ясно Не знам защо, обаче ми се струва, че ако си купя такива монитори, пак ще трябва да си "калибрирам" слуха към тях - да изслушам известно количество дискове, които имам за да усетя как трябва да звучи и моят запис. Цитирай
Joys Отговорено Януари 25, 2005 Отговорено Януари 25, 2005 Пешо ползвай и ушите и очите и още по-добре ще си направиш калибровка. Ма аз т'ва май го казах. Цитирай
Glacierise Отговорено Януари 25, 2005 Отговорено Януари 25, 2005 Пешо, ти добре ше си купиш студийни монитори, ама амп-а, дето ги захранва, пак няма да е линеен Цитирай
peshoy2k Отговорено Януари 25, 2005 Автор Отговорено Януари 25, 2005 абе знам утре дай боже ще се сдобия и с амп/ линеен/ и с монитори после как ще поствам вече за миксиране да му мислят 'ората с монитори знам че са отзивчиви де те си знаят кои са Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 26, 2005 Отговорено Януари 26, 2005 Като гледам тая тема умря, макар че ми е интересна. Да вземем да я разводним малко Ей тва е моя невероятно линеен (в смисъл ръбат) усилвател Клас А, грее достатъчно за да си спре човек парното през зимата Цитирай
niki123bg Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 (Редактирано) Виждам, че ви радва Само да допълня, че дизайна на кутията и прекрасните ръбати форми допринасящи за линейността на звука са инспирирани от невероятния дизайн на Лада 2107 (перфектният паралелипипед) Редактирано Януари 27, 2005 от niki123bg Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 Виждам, че ви радва Само да допълня, че дизайна на кутията и прекрасните ръбати форми допринасящи за линейността на звука са инспирирани от невероятния дизайн на Лада 2107 (перфектният паралелипипед) Лада Hi-Fi Sound! Цитирай
Recommended Posts