npace Публикувано Юли 21, 2005 Share Публикувано Юли 21, 2005 та въпроса ми е ползвате ли ги? стандартното EADGBE рядко го ползвам, за уроците най-често. използвам CGCFAD (започнах да се уча по песни на System of a Down, 36 Crazyfists, Static-X - все групи които използват тази настройка). Въпоси как да се настрои китарата така не вярвам че ще имате. а най-хубавата част освен по-ниските тонове(по-тежък звук) е възможността да формираш power chords с 1 пръст и следователно да сменяш 4 акорда за кратко време и без усилия е използвате ли ги и бихте ли ги използвали? само че е добре поне струни десетки да се използват за да не се разхлабят прекалено много :guitar: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
black_waltz Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 ами аз си използвам DGCFAD строи и си ползвам сичко доколкото мога иначе имам разни мераци да свиря в До(заради Ин Флеймс) и Си заради една млада но много яка група - Uneart , ама просто китарата ми не го позволява...някои ден като си накупя повече китари ще си свиря и в ниските строеве Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elmo Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 възможността да формираш power chords с 1 пръст Ужасно удобно когато свириш на открито при -8 градуса и отгоре ти вали сняг. Като ти се сковат птъстенцата, само тва можеш да направиш. Те затва братята скандинавци таквиз едни работи правят Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 21, 2005 Автор Share Отговорено Юли 21, 2005 въпросните 36 Crazyfists са от аляска а аз се чудих Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 Абе дроп-а си е ок, обаче аргументът, че така се сменят по-бързо квинти, не го приемам. Трудностите при много бързото сменяне на позиция по грифа не се коренят в това дали на грифа има един или два пръста, а в инертността на самата ръка. За мен няма никаква разлика дали правя преход с един или два пръста. Ако за някого има, да си прегледа техниката Вярно е, че с дроп се вадят по-ниски тонове. Това е екстра, когато свириш в бавно до средно темпо. Когато забързаш обаче, много ниските тонове се превръщат в недостатък. Лично аз съм в нормален D, и се кефя, че хората експериментират яко със строя. Вижте примерно Eklundh какви щури настройки ползва! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elmo Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 Абе дроп-а си е ок, обаче аргументът, че така се сменят по-бързо квинти, не го приемам. Трудностите при много бързото сменяне на позиция по грифа не се коренят в това дали на грифа има един или два пръста, а в инертността на самата ръка. Ачи може да не си движиш ръката, а с четирите пръста, примерно 1-3-2-4-2-3-1 със сигурност ще се получи по-бързо, отколкото с баре. Аз дропа го уважавам, ама в песни като Black Hole Sun (AssHole Son) или на Еванесенс в October. Демек където има разлагане (не на трупове естест.) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 21, 2005 Автор Share Отговорено Юли 21, 2005 идеята е да използваш и 4те пръста за формиране на квинти (така ли се наричалиииии)и например без да сменяш позицията на ръката да сменяш квинтите пример: System of a Down - Sugar - там ръката не се мърда за припева Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 ами аз си използвам DGCFAD строи и си ползвам сичко доколкото мога иначе имам разни мераци да свиря в До(заради Ин Флеймс) и Си заради една млада но много яка група - Uneart , ама просто китарата ми не го позволява...някои ден като си накупя повече китари ще си свиря и в ниските строеве Тва с настройките е познат проблем Ще ми се да имам три китари, настроени в E, D i C# (In Flames свирят в C#, поне в по-старите албуми като Jester Race, ако не се лъжа...). Аз преди се занимавах и си сменях мойта от Е на D, ама с тоя Floyd Rose е много играчка бе, майка му стара... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Glacierise Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 Хехе, а може и да си ръчкаш кварти в нормалната настройка по същия начин И пак не е като да не звучи брутално! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 21, 2005 Автор Share Отговорено Юли 21, 2005 абе най-добре си е да има и октавата и петата според мен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Crimson Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 доколкото мога иначе имам разни мераци да свиря в До(заради Ин Флеймс) и Си заради една млада но много яка група - Uneart , ама просто китарата ми не го позволява...някои ден като си накупя повече китари ще си свиря и в ниските строеве Абсолютно съм съгласен с това мнение (най-вече за многото китари ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Enchant Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 А не е ли най-добре да си имаш едно 7-струнно чудовище,където стандартно слизаш в /B/! -пък да не говорим за експериментите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
npace Отговорено Юли 21, 2005 Автор Share Отговорено Юли 21, 2005 а да и да не забравяме слипнот - drop B Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Crimson Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 а да и да не забравяме слипнот - drop B Да не забравяме "гениалнте" песни на Слипнот, който освен за пого не знам за какво ги бива?! Единственото яко нещо, което ме кефи е, че Мик(#7) кофее зверски докато свири!!(в това се обедих като гледах едно филмче от тяхно студио :twisted: ).Жалко че това което свири Мик не е от най сложните Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maringtr Отговорено Юли 21, 2005 Share Отговорено Юли 21, 2005 Хехе, а може и да си ръчкаш кварти в нормалната настройка по същия начин И пак не е като да не звучи брутално! Верно е и тва, ма некфо усещането не е същото... Искам да се почувствам като бате Jesper и бате Alexi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts