Jump to content
Българският форум за музиканти

усилвател ?


faraferi

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам нещо. На скоро ми подариха един "HED mixer power amplifier ap-1000p", но не мога да разбера дали е усилвател точно. Ако може да ми обясните за какво по точно се използва , дали може да се ползва като усилвател ?

 

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/9c72fb81d63d3ee1d0a92ab203cdf21f/lice

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/dd69a0f6fe8820db7f87abfceb675db1/zadna_4ast

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Дали усилвател може да се използва за усилвател?

Явно може...

Това е усилвател за озвучаване на обекти чрез високоволтова линия и паралелни озвучителни тела (офиси, болници, магазини, складове и.н.). За това се използват изходите 70/100 волта.

Има входове за микрофон и линейни источници - CD,магнетофон/касетофон, тунер, компютър... и всичко което има изход line out.

За разлика от други подобни, този усилвател може да захрани директно нискоомно озвучително тяло ( колона) с импеданс от 4 до 16 ома, като мощността ще варира в зависимост от импеданса на тялото - ще дава най-много при 4 ома, по-малко на 8, и най-малко на 16.

 

Ако скрития въпрос е дали може да се използва за китара, може, но директно няма да е удачно, защото не е предназначен за тази цел. Остават вариантите за използване като мощен усилвател/крайно стъпало, като пред него се постави предусилвател за китара, или да се преработи, за да стане поне малко от малко за китара.

Може да се еспериментира с някакви камиончета вместо предусилвател, като се навърже веригата така - китара->ефект(дисторшън/фъз/Уа педал, бустер, и.тн)->линеен вход на усилвателя ->тонколона (1...4х12 примерно) .

Посочената мощност, ако може да и се вярва, не е малка, което означава, че за да не се повреждат говорителите, те трябва да са с мощност равна или по-голяма от нея.

 

Препоръчително е свързването да се извърши от разбиращ човек, за да няма олеле и разочарования...

 

ПП, Само не разбирам как преди сума време (26 март 2010-10:22) се опитваш да продадеш този усилвател, пишеш, че си го ползвал, а сега пускаш въпрос дали може да е усилвател? И да лъжеш, че "наскоро ти е подарен" - почти година ли е скоро?

Здравейте продавам усилвател "HED High efficiency design ,Mixer Power Amplifer AP-1000p(360W)"

Усилвателя е доста добър ползван е около 2 3 дни .... чисто нов е , продавам го защото спешно ми трябват пари. Намира се в София ,10/10 е искам му 350 лева ,заслужава си цената , в магазин е около 700 лева.

Честно казано се чувствам като глупак, подведен от лъжливото овчарче...

Ама така е, като не преглеждам историята на човека във форума...

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

усилвателя .. беше на съседа, той ме помоли да го продам... но заради това че не можа да му намери куповач, ми го подари ... като подарък за собствено студио, а ако може имам още един въпрос, иска ме да вкараме в този усилвател един микс пулт, и в пулта да влизат 2 микрофона и една бас китара , и да пуснем 2 говоритала по 100 вата, ще стане ли това ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е, не!

В усилвател, които има директни входове за микрофони, да включиш миксер, в които да включиш микрофони!??!!?? :no:

Това е усилвател за 100V линия, демек за озучаване/оповестяване на хотели, общ.места и т.н., ако пък много държиш можеш и да боднеш една китара, ей така за цвят!

Редактирано от DJack
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А примерно, къде трябва да включа 2те колони в усилвателя сега след като има 3 червени и 1 черна букса отзад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... иска ме да вкараме в този усилвател един микс пулт, и в пулта да влизат 2 микрофона и една бас китара , и да пуснем 2 говоритала по 100 вата, ще стане ли това ?

Ще стане. Изходът на пулта да се подаде в един от линейните (AUX1, AUX2) входове, а високоговорителите да се свържат в изхода с надпис (COM и 4...16 ома).

Използването на смесителен пулт ще даде повече възможности по отношение на честотна обработка и контрол на отделните нива.

Ако няма пулт, спокойно могат да се включат два микрофона директно в усилвателя (MIC2, MIC3), а баса през малък бустер или някакво камионче в един от линейните входове(AUX1, AUX2). Няма да е кой знае какво, но ще може да се работи.

Да обърна внимание, че за добро възпроизвеждане на микрофони и бас през едни озвучителни тела, трябва да се използват поне 2-лентови, а по-добре 3-лентови качествени озвучителни тела.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ако колоните са по 8 ома може да се свържат :

 

1. паралелно - плюс със плюс и на червената букса; минус със минус и на черната букса. Така общо стават 4 ома и ще има 100% от мощността на усилвателя.

2.последователно - черна букса > минус1/плюс1 > минус2/плюс2 > червена букса. Така общо стават 16 ома и ще има 25% от мощността на усилвателя.

 

Ако колоните са по 4 ома може да се свържат :

!паралелно не става, защото импедансът става 2 ома и е под минимума за усилвателя.!

последователно - черна букса > минус1/плюс1 > минус2/плюс2 > червена букса. Така общо стават 8 ома и ще има 50% от мощността на усилвателя.

 

Ако колоните са по 16 ома може да се свържат :

1. паралелно - плюс със плюс и на червената букса; минус със минус и на черната букса. Така общо стават 8 ома и ще има 50% от мощността на усилвателя.

2.последователно - черна букса > минус1/плюс1 > минус2/плюс2 > червена букса. Така общо стават 32 ома и ще има 12,5% от мощността на усилвателя.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи колоните са Dynacord E 122

IMPEDANCE 8 OMHS

POWER 150W

RATING

 

CONTINUOUS 250W

PROGRAM

 

made in western GERMANY

 

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/9f45380520da71388fb618cc1f5cb98a/big_529466_e_122

2 такива колони ще свършат ли работа ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ето така ли трябва да свържа говорител 1 и говорител 2 ?

http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/f6a99b10e6a6a983a33127a505e1bf08/zadna_4ast

съжалявам че толкова разпитвам... но ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ама май въобще не четеш какво ти писа досега Валяка !!! Тези 100 и 70 ги забрави ако искаш да си ползваш колонките още дълго време. Те са за по други озвучителни тела които са със трафове и се навързват по много паралелно, както ти обясниха.

 

Ето така: За твоите колони

 

022618117.jpg?r=0

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.