Jump to content
Българският форум за музиканти

Модел Flying V


borilcheto

Recommended Posts

Здравейте, искам да помоля за някакъв коментар за тази китара http://bad_link.eu/product/3942/jackson-js...rose-black.html Ще си купувам електрическа китара и търся. Ще свиря метъл от рода на Металика. Отделил съм до 660 лева. Искам формата да е Flying V model. Искам китарата да е нова. Да има ТРЕМОЛО. Можете ли да ме насочите към някой модел. Чудя се защо горепосочената китара е толкова евтина в сравнение с другите от този модел, които са по 700 лева. Jackson добра фирма ли са ? Мерси за отговорите.

Редактирано от borilcheto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:punk_guitar: За пръв път чувам за тази фирма Jackson, еле па за модел Flying V. Какво ли чудо на техниката ще да е??? А това ТРЕМОЛО не знам какво е, сигурно е абривиатура!

 

Ся по темата, пич хващал ли си такава китара, колкото и добре да изглежда не е за всеки (особено упражняващ се седнал). Иди до някой магазин за музикални инструменти, където предлагат този тип китари! Пипни, посвири, усети я! Ако ще е само за да се снимаш с нея и да си я държиш за украса става :)

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джаксън са много добра фирма и китарите им са перфектни за метъл ... най евтините В-та на Джаксън са по 400 лева .. в магазин Х обаче нямат тремоло иначе другите В-та които са с флойдки са по 800 лева .. по добре си вземи джаксън динки модел перфектни са ... много са удобни имат тремоло и всичко от което се нуждаеш ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в магазин Х обаче нямат тремоло

Tова какво значи?

 

Искал съм да напиша че в магазин Х нямат В-та за по 600 лева с тремоло ... то попринцип няма май такъв модел ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има. Ей сега проверих. Поне в сайта:

 

EM_291-0034-303.gif

 

Ще ти стигнат парите (реших да не казвам цена, защото ще ме набедите, че правя реклама). Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вярно че има не съм видял съжалявам .. но все още ти предлагам да си вземеш Джаксън модел динки ... по удобно ще ти е ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го възпирай човека, нека си вземе каквато китара му е на сърцето. А иначе Динкито може и да е един вид по-удобно, но според мен е до свикване. На мен ръбатия Warlock ми е удобен, странно, нали? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси хора. На мен притесненията са ми, че китарата може да е китайска, но се оказа че се сглобяват в Индия и произвеждат в САЩ. Никога досега не съм пазарувал от онлайн магазин. Нали не е измама и китарата си е на истинската фирма, а не някво менте?

Редактирано от borilcheto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го възпирай човека, нека си вземе каквато китара му е на сърцето. А иначе Динкито може и да е един вид по-удобно, но според мен е до свикване. На мен ръбатия Warlock ми е удобен, странно, нали? :)

 

 

Не е странно защото Уарлока има извивки и там можеш да си подложиш китарата(на бедрата) в седнало положение докато при В-тата трябва да се изкривиш по някакъв начин за да си я наместиш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на Лока свиря така, както се свири на V-тата - между двата крака и грифа на около 45 градуса, така наистина ми е по-удобно. Ако я държа на десния крак, така както повечето държат китарите си, грифа ми идва прекалено хоризонтално и си свивам доста дясната ръка, което за мен е неудобно. А и тази.. стойка?? е по-близка до свиренето прав и е по-лесно да свикнеш, поне според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на Лока свиря така, както се свири на V-тата - между двата крака и грифа на около 45 градуса, така наистина ми е по-удобно. Ако я държа на десния крак, така както повечето държат китарите си, грифа ми идва прекалено хоризонтално и си свивам доста дясната ръка, което за мен е неудобно.

 

+1. Само дето Джаксъните имат сериозен проблем - жака влиза на 45 градуса към лявото "крило". Даже да е букса пъд ъгъл пак ти подпира крака неудобно.

 

Към автора:

 

Първия път като си купувах китара гледах да е черна, с отворени хъмбъкери, и най - вече - "триъгълна". mellow.gif

 

Като си избирах втората гледах как звучи (преди всичко), от какво е правена, как е правена ,какви са адаптерите, дали ми е удобна - и накрая, как изглежда и каква марка е. mellow.gif

 

т.е. за**и ги тия г*зарии, ако искаш да се учиш да свириш вземи някое приятелче което разбира и пробвайте варианти в някой музикален магазин.

 

Ако си държиш на "триъгълния" дизайн, по магазините съм виждал:

- Hamer Vector (без тремоло)

- Cort - Някъв си, RR форма с тремоло, май лиценз на Khaler (не помня вече)

- Stagg - без тремоло

- Jackson KV/RR - с тремоло са по-скъпите модели

- BC Rich - виждал съм на няколко места, трябва да се огледаш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е следната:

Иди в РФ и пробвай всичко, купи си това което ти е най-удобно щото звукът не е нещо голямо, имам втората най-саката китара на света с Single-Coil адаптери ,но я накарах да звучи както ме кефи.

Лично за мен, за разлика от повечето китаристи, Strat, Superstrat, Les Paul и SG са много неудобни, не ги понасям и не мога да :rocker: .

За разлика от тях Explorer, Flying V, King V Big Red, King V Double Rhoads, Rhoads, Star, Kelly, Kelly Star(да пробвал съм, и ме е яд ,че вече не се произвежда)и Warrior са много ми много удобни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jackson са баш за кланье!Хеви, дет, блек, траш абе, резачки са си и са изключително добри.За мен по-доброто е Jackson Kinv V (Randy Rhoads, много е яка и съм чувал, че е удобна, но не съм я пипал), по-евтино е и си е Jackson, в смисъл, че не е някой си стаг там...вярно, другото е Gibson, ама е пара.Хората правилно те насочиха - ако не си държал такова чудо, ще е по-добре да го направиш преди да купиш.Успех с избора!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.