Jump to content
Българският форум за музиканти

M-audio Studiophile Av 40


salt

Recommended Posts

Преди едан седмица си купих монитори M-AudioStudiophile AV 40.Надявам се това ревю да бъде полезно за вас или някои от вас,които са решил да си вземат такива монитори (от ниският ценовии клас).Като цяло съм впечатлен от звука им,имайки впредвид 4 инчовите драйвери.Бих казал че мониторите свирят допбре до 100 Hz.Под 70 тънеят и се губикартината.Достатъчно силни са за миксиране, но не и за лайв изпълнения с микрофон или барабни,защото са все пак 20 W. КАто за човек като мен,който не е имал лични студийни монитори до сега, дори и от нисък клас мисля че имат относително линейно звучене, сравнявайки ги с hi-fi говорителите които съм използвал.Добре свърят всичко над 100hz -пак да подчертая.Честно казно като пробвах някой от старите си виртуални иснтруемнти в Кюбейз останах впечатлен от резлолюцията с кяото чувах нещата и преоткрих отново музиката,която слушах преди на старите си говорители.Определено тези малки колонки се справят прекрано за цената си.Единственят проблем пи мен е че на вторият ден се развалиха и гио върнах в маагзина за ремонти очаквам да ги върнат здрави.Жака за слушалки прави проблеми и пректъсва сигнала към крайното стъплао така че едната прексъва от време на време и си изгуби някои ниски честоти .Не правя рекламация на мониторите,мож би пири мен така се е случило или съм попаданал на дефектна бройка.

Общо казано с две думи заслужават си парите,но за да чувате какво се случва под 100 Hz просто ви трябва буфер :) или въображение :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прилични са колонките, общо взето в този клас са от малкото неща, за които си струва да си дадеш парите. Аз през лятото пазарувах десктоп монитори и в последния момент колебанията ми бяха между точно тези и CAKEWALK MA-15DBK. Накрая си взех Cakewalk-a заради s/pdif връзката, аута към събуфер и възможността да подава едновременно звук от два източника - през RCA и S/PDIF(включил съм си едновременно двата компютъра) - все неща, които тези M-audio нямат. М-аudio пък ме отказаха, защото някъде из упътванията в книжката им прочетох, че след пипане трябвало да си миеш ръцете, защото за направата им бил използван и материал, който бил канцерогенен. Не помня точно за какъв материал ставаше дума, много вероятно е да е нещо, което го има и в останалите колони и при други производители, а само от M-audio да са си направили труда да го напишат като предупреждение, но все пак е хубаво да се знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
...някъде из упътванията в книжката им прочетох, че след пипане трябвало да си миеш ръцете, защото за направата им бил използван и материал, който бил канцерогенен. Не помня точно за какъв материал ставаше дума, много вероятно е да е нещо, което го има и в останалите колони и при други производители, а само от M-audio да са си направили труда да го напишат като предупреждение, но все пак е хубаво да се знае.

 

По мои спомени, това касае лаковете, или по- точно някакъв тип разредител за полимерните лакове. Чак канцерогенен - едва ли, но то и ние станахме едни кекави, тъй че като нищо можеш да добиеш алергични реакции. Та затова от няколко години по "белите" страни ги натискат да ползват воднорастворими (или поне на водна основа) бои и лакове. Виждал съм на кутии за лак в Бриколаж да пише нещо от сорта, че е подходящо за боядисване на детски играчки (демек и да го хапе дедето, не е вредно - комерсиалните думички за лак/боя на водна основа). Ползването на полимерни лакове едва ли е по- канцерогенно от дишането в София, примерно, така че не се спичайте - тия лакове ги има от 50-тина години и няма масови измирания, а и ти колко пъти дневно си пипаш колоните ??? От друга страна - миенето на ръцете доказано не вреди ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.