Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на процесор


bokanegra

Recommended Posts

Здравейте на всички!Музикант съм и свиря на гайда :greenangel: .Ние също използваме процесори за китара :rulez: .Много от моите колеги използват Korg Pandora PX4D.Въпросът ми е към вас като хора използвали най-различни ефекти и процесори има ли някой подобен процесор като пандорката като функцийки,който ще ми върши същата работа като него и е по-евтин примерно.Задавам тук въпроса си,защото смятам че при вас ще получа най-точен отговор,като професионалисти!Благодаря!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мараба гайдар ! Добре дошъл, имаш ли идея кои точно ефекти от пандората търсиш. Предполагам знаеш процесорът има в себе си различни ефекти и предполагам колегите използват този процесор поради някаква причина. Процесори има много и много хубави, и не толкова читави, мисълта ми е, че ако кажеш дали търсиш нещо специфично ще е по-лесно за колеите да ти помогнат. Можеш да кажеш и колко парици си готов да дадеш, тъй като това е определящо в този случай, видях, че си писал за по-малко пари. Разясни тези въпроси ако искаш, а междувременно колегите, които са по процесорите ще разяснят все нещо.

Гайда -> процесор за ефекти. Евалата бе :D много идейно, любопитен съм да чуя :)

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,благодаря за отговора и съветите ти.Ами за цената,добре ще да е ако не надвишава 200лв,а като функции да има задължително транспозер и някой друг ефект от към саунда.Да зазвучи гайдата по готино,като кларинет,сакс,....и така. :greenball:

 

P.S.И да попитам още нещо,някой знае ли от къде да си намеря микрофонче тип кинг както му викат за гайдата.Представлява микрофонче като на кларинетите и кавала което се слага на на гайдуницата /свирката/ директно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че съм виждал такова микрофонче в Камертон - до испанската гимназия; и в магазин Алегро - малък цум 2ри етаж. Можеш да провериш там, но това е в София, не знам ти къде живееш :hysterical: За 200 лв. можеш да си намериш читав употребяван процесор като гледам какво се предлага във форума. Ако искаш виж в "Продавам" какво се продава и ако продавачът е от твоя район и те устройва цената ходи да пробваш с гайдата ;) и сам ще прецениш. Колкото повече изпробваш, толкова по-лесно ще ти е да намериш това, което си търсиш.

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

отново благодарско за отговора.Ти каква марка ще ми препоръчаш да се огледам за втора употреба процесорче?А за микрофончето -ами аз съм от Варненския регион...мако е далечко от София,ама ако имат онлайн магазин да видя нещо.... :)

 

П.С.Имам предложение за това-ZOOM G1 за 110 лева.Този как е читав ли е и има ли транспозер и различни видове бленди?Отстъпва ли много пред -Korg Pandora PX4D?

Редактирано от bokanegra
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей отново, за да съм абсолютно честен аз не използвам процесори/ползвал съм/ и не искам да използвам, затова нямам голям опит, странно, че никой не ти е написал.. Ама така е тука, пусни една тема за нова китара или усилвател и гледай сеир...ама ако е за нещо по-сериозно....

Zoom са добри процесори за парите си, пробвал съм доста видове и останах доволен като цена-качество, хубавите процесори, за които по-мога да кажа нещо не са ти по джоба и няма смисъл да ги обсъждаме. Мисля, че ще се повторя, но най-добре е да пробваш процесорите, които ти предложат, а също питай колегите ти за добър процесор, който използват те и можеш да си позволиш. Следя редовно раздела "Продавам" и там има доста добри предложения за около 200лв. Пак казвам не зная какво точно търсиш като звук и ефекти, затова ми е трудно да ти препоръчам, Zoom-ът, който са ти предложили не е лош, но не зная дали ще ти влезе добре в употреба. Ако имаш идея какво точно да има процесорът кажи, защото много ефекти имат повечето процесори* това им е идеята. Ползвал съм и процесор на Ямаха, не мога да кажа модел, но е горе долу стар, той например имаше доста интересни драйвове, но дали въобще ти трябва драйв...Разпитай колегите си, ако не помисли какво ти трябва, ако не знаеш даден ефект, който те използват ги попитай кой е и ще измислим нещо.

Поздрави, успех и форца гайда с ефекти :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да ме извинят моля модераторите, че пиша 2ри един под друг, но досега гледах и не мога да редактирам вече :thumbs_up:

Колега, за тези пари можеш да си го купиш този процесор, който търсиш :hysterical: Много съм зле,че не ти проверих по-рано,сори, нов в Европа е 280лв., че на места и по-тънко, което означава, че ще може да се намери 2ра ръка пазен за твоите пари, че и по-малко :hysterical: Ако не ще измислим нещо, може да се потърси и чужди форуми, но там проблемът е кой и как прави доставки, но не невъзможно. :thumbs_up: :thumbs_up:

 

Ако искаш нещо по-така да ти обяснявам* ИЗВЪН ТЕМАТА* , но по въпроса като цяло можеш да ме намериш на лични смущения или в скайп : ehaa_94

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не ти трябва процесор , за същите пари дето ще си вземеш приличен процесор може да си вземеш отделни ефекти и ще звучи 100 пъти по добре от процесор . е вярно няма да имаш една камара космически ,наркомански и психиделични ефекти но пък вс друго ще е ток и жици

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@TodorTodorov колега, специално не съм му писал за ефекти отделни. Човекът каза, че иска процесор, не искам да се заяждам нещо, но ти чуваш ли се какво говориш, сега нали се сещаш, че 2 педала бос 2ра ръка ще му излязат колкото процесор 2ра ръка.Аз лично не обичам процесори както казах, но никой не ни пита ефекти или процесор? :)

Имал съм и имам достатъчно педали и не е оферта за нисък бюджет. Ако ще си купува нисък клас ефекти като Behringer - по-добре евтин процесор :pray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е излишна, разбрахме се с колегата, модовете могат да я затворят ;) Горе долу успешна се получи тази теимца, благодаря на всички, които не писаха глупости :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.