Jump to content
Българският форум за музиканти

Смяна на адаптери


Arteglam

Recommended Posts

Абе зависи дали са трагични сегашните адаптери. Ако са много глухи и неприятни ще има голяма разлика с нови.

Ако звучат нормално и по-балансирано - едва ли ще има голяма разлика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля ,че са трагични но има още какво да се желае.Бридж адаптера ми не вади толкова тежък и режещ звук който искам :greenangel: Но аз и не очаквам повече де от такава китара.Китарката си звучи добре просто искам да я упдейтна защото не смятам да я продавам и ще си я запазя каквото и да купя след това и се чудя дали има смисъл на тоя етап защото нз дали скоро ще си взема друга китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Пробвай да си включиш китарата в нещо качествено и тогава ще прецениш доста по-добре дали има смисъл. Ъпгрейдването на китарата е хубаво нещо, но дали има смисъл? Отговорът на този въпрос ще ти се разкрива с времето заедно с обогатяването на познанията ти, т.е. да знаеш всяко звено от цялия чейн за какво допринася. Адаптерите допринасят за определено нещо, усилвателят за друго, ефектите за трето... Като гледам, ти търсиш "режещ" звук, а този звук няма да дойде със смяна на едни адаптери, освен ако не си доволен от ефектите си и виждаш проблем точно с адаптерите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стигнах до решение да не ги сменям.Лютиера при когото ходих ми каза ,че няма смисъл на този етап и че адаптерите ми са хубави даже включи китарата ми в неговия процесор с усилвател и звучеше убийствено :greenangel: Явно трябва да помисля за ново кубе по скоро :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понякога е достатъчна и много малка намеса, за да има голям резултат... например днес си смених струните от 9-ки на 10-ки и ефектът беше поразителен... китарата зазвуча могъщо и с повече характер (Career LP-копие за 900 лева).

Пробвай. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз си свиря с 10ки по принцип :greenball: Сабрах доста парички покраи празниците май ще се сдобия с хубава акустична :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.