Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за Digitech Vocalist?


slkrm

Recommended Posts

1во, аз съм "хал хабер" и сега сефте разбирам, че всеки хармонайзер изисква водещ сигнал :) . Гледах снимки, демота технически характеристики, какво съм разбра не доразбрал това е защото английският ми е най-слабата част. Ще прегледам опътването отново, както се вижда явно, че е предназначен за китара, но си прав ще драсна майл се пак да питам дали би работил и с други мелодии, т.е като стандартен хармонайзер, защото ми харесва машинката. Ако не става номера както се очертава ще трябва да потърся друг подобен хармонайзер с многото си ефекти и готови вокални програми, просто да работи еднакво качествено и с мелодии от други инструменти било то на запис или използвани в релно време. Ако има човек, който би ми препоръчал такъв без да ми се кара, че несъм чел достатъчно, че не съм си правил труда да гледам в интернет ще го черпя една бира ;) . Благодаря за вниманието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно не си разбрал. Написах "не би работил оптимално", а не че няма да работи. Също така ти цитирах упътването, в което пише че може да работи и без такъв сигнал. Както хармонайзера, така и аутотюнера биха работили без водещ сигнал, но това няма да е оптимално - т.е. ще е дървена история.

 

При хармонайзера проблема е, че няма да се води по хармонията, а ще ползва един и същи набор от интервали, тоест такъв какъвто му зададеш ръчно. Остава варианта докато пееш да му сменяш ръчно настройките при смяна на акордите за да избегнеш ползването на музикален инструмент.

 

Досега въпросът ти беше

да се тества без да се вкарва звук на китара или на каквото и да е, освен гласа.
затова и получаваше такива отговори - би било добре да имаш водещ сигнал за да бъде ефекта убедителен.

 

Сега питаш дали ефектчето ще разпознава някакъв друг инструмент - това е нещо, което трябва да питаш Digitech. Ако английският ти е слаба страна както пишеш, тогава защо не се обърнеш към вносителите в БГ, те вероятно няма да имат голяма грижа да попитат или пък направо да ти дадат възможност да тестваш.

 

И да, разбирам че се чувстваш обиден и засегнат от това че те посъветвахме да разгледаш официалните материали които съпътстват продукта (видеота, документация и т.н), но няма да си променя съвета - като искаш да си купиш нещо и имаш тази възможност прочети му документацията, ако не е достатъчно ясна, питай производителите, прегледай другите форми на поддръжка (FAQ, forums etc.) и чак след това търси помощ в неспециализиран форум. Ако въпросът ти беше "какъв хармонайзер да си взема", резултатът теоретично би могъл да бъде различен, но въпросът ти беше за конкретна марка/конкретен модел и тъй като е конкретен въпрос, чийто отговор можеш лесно да намериш сам (първа страница от упътването), ние също се чувстваме обидени от консуматорското ти отношение :)

 

пс. На скоро бях в процес на търсене на синтезатор и ме вълнуваше, дали един конкретен модел има възможност да се променя обхвата на pitch wheel-a - т.е. -примерно нагоре да повдига 2 полутона, надолу да сваля с 12. Свалих си документацията, прегледах я, видях че няма такава настройка и въпросният модел веднага отпадна от търсенето. Разбира се можех да питам във форума "може ли...", но ми се стори ненужно да занимавам хората с такива въпроси, а и щяха да минат няколко часа или няколко дни преди да се появи някой имаш такъв синтезатор, който да прочете темата и да намери сили/време/желание да ми отговори. Вместо това намерих отговор на този въпрос за няколко минути, както ти би направил ако беше отворил документацията на това устройство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да работи еднакво качествено и с мелодии от други инструменти било то на запис или използвани в релно време

 

Идеята на тия хармонайзери е да ти спестят хонорати на беквоалисти и вокалисти за сцената. За записи се препоръчва да се пеят хармониите отделно.

 

На пазара за вокални храмонайзери освен Digitech Vocalist ще намериш продукти и на TC-Helicon. TC-Helicon предлагат по качествени продукти, но и по-скъпи. В общи линии това са възможностите които пазара предлага.

 

Преди 2-3 седмици докато бях в Dynacord на 5те кьошета докараха TC-Helicon Harmony-G и TC-Helicon Harmony-М. Един от продавачите каза че скоро и Digitech Vocalist щели да имат и целата му била всъщност да могат да демонстрират колко по-добри са продуктите на TC-Helicon. Дали е така или не не мога да кажа защото не съм ги сравнявал директно, но това съм го чувал и чел от много източници.

 

Трабва да си изясниш най-прецизно концепцията какво искаш да постигнеш и тогава да си избереш най-подходящият процесро за твоите нужди.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.