Jump to content
Българският форум за музиканти

KORG PA 800

Проблем с Корг Па 800.

Recommended Posts

Здравейте на всички! Първо искам да се извиня, ако вече е писано по този въпрос, но не намирам тема, която да обхваща проблема който имам с моя клавир.

Та...проблемът е следния:

    Горд притежател съм на Корг Па 800 и съм много доволен от качествата и възможностите на този инструмент, макар и да е  вече малко поостарял, ( но все пак съм хоби-музикант и покрива изискванията ми ). До скоро нямах никакви проблеми, но един ден, както си свирех и изведнъж заби, ей така от нищото, след това го рестартирах и се оправи. Кара така известно време и пак заби. Така няколко пъти, след което го преинсталирах, защото ми казаха, че по някога Па 800 правят тези проблеми, ако дълго време не са преинсталирани и след преинсталацията се оправи. Всичко беше наред,  докато не ми се наложи да го транспортирам. Когато го пуснах за първи път след пренасянето, въобще не поиска да тръгне....само изписа на екрана па 800 и дотам...даже не зареждаше. Изгасих го и след известно време като го пуснах взе, че тръгна, но след това пренасяне започна всеки път когато го пусна да забива, пак го преинсталирах но това не помогна този път. Също така когато искам да заредя нов сет, или не го зарежда целия или го зарежда , но след това няма никакъв звук. Трябва пак да го преинсталирам, за да се оправи. Реших да го отнеса на сервиз и от там ми казаха , че са задръстени някакви си неща на РАМ паметта, но самата рам била здрава.Като попитах дали може да се почисти по някакъв начин , ми казаха, че няма как да се знае точно от какво идва проблема и ремонта може да надхвърли 1000 лв. , а клавира струва 1400 лв :D. Ще съм много благодарен ако някой отговори. Благодаря предварително!

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Вероятно имаш проблем с основната платка на клавира, по-точно нещо не дефектирало, а за презапояване.

 

Търси Гената Младенов във Фейсбук и се свържи с него, той е майстор на по-високо ниво от тия, които сменят само копчета,гумички,клавиши и пружинки и се занимва с ремонти от високо ниво на сложност.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.