Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с digi 003 console i pro tools12


me6

Recommended Posts

Колеги закъсах го тотално , изръсих се яко за едно Digi 003 console , което на лаптоп с тука има тука нема подкарвам на 48 кц  с про тулс 12 . Иначе на станционарния комп все излиза че не подържа 48кц и ме пуска само на 41kц.  Пусна го със Сонар Платиниум и там му задам 48кц и така го затворя . И по този начин тръгва с про тулса на 48кц но пак на доверие.В компа ли е причината Уиндоус 7 6 ядрено АМД Феном 8 рам и 1349 на тексасинструменс. И с чисто нова инсталация , или в дигито е проблема. Но на лаптоп работи на 48 кц  като там го прави този номер рядко. Да не излезе че ъм дал една шапка пари за нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, този проблем ще ти излиза винаги :) ... докато след месеци търсене и аз не разбрах как се решава :)

 

Решението - влизаш в Windows настройки на Audio Devices и избираш като default-playback device да бъде която и да е от аудиокартите ти (активни в момента), но НЕ Digi 003-то!

 

Причината да не тръгва както искаш е, че когато Digi 003 е зададено като defaul аудио-карта/устройство, WIndows го прехваща като системно аудио-устройство и установява определен sample-rate, който после не може да бъде променен от друг софт/DAW - било то Про Туулс или каквото е.

 

Когато Digi 003 не е default устройство - позволява всички семпъл-рейт опции и работи безпроблемнно. 

 

Това и за мен едно време беше голям проблем! Написаното по-горе със сигурност ще реши всичките ти проблеми ;)

 

Странно е, че АВИД не споменават никъде (поне аз не съм виждал) за този на пръв поглед малък, но всъщност критично важен проблем!

 

Мисля, че в новата версия на Про Туулс 12.7 вече има решение и на това, но не съм сигурен, понеже не съм задълбавал, макар че карам версия 12.7.

 

;) You are welcome! ;)

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси , найстина дигито съм го сложил , като основноподразбиращо се. Ще го пробвам като сложа картата от дъното , като основна. а иначе драйвера е последния от сайта на Авид.9.06 версия. Аз мисля да не би да трябва и фърмъера да се обнови , защото не е работено с дигито 3-4 год. Или в уиндоуса да се коригира нещо.


А и още нещо ми е странно , при работа със Сонар при всяко пипане на настройки на I/O докато ги приеме минават 30-40 секунди. И курсора тръгва за 5 сек и спира и брояча също и нямаш представа къде се намираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.