Jump to content
Българският форум за музиканти

Записи вкъщи


Recommended Posts

Здравейтеее! :P  Нещо,което доста ме вълнува принципно (а в последно време необичайно много :D ) е как мога да си направя нещо като мини студийце вкъщи? Не ми трябва нещо голямо,искам най-важното,като искам да отбележа,че ще правя кавър песнички,няма да е нещо сериозно. Искам да пробвам просто и за това не ми се ще да влагам твърде много,главно като парични средства,защото може да не ми допане,омръзне,не ми се получи и т.н.,пък ако се получат нещата по-нататъка ще го мисля по-сериозно,ще се оборудвам като хората B)  Та,ако може някой да ме светне кои са основните работи,които ще са ми нужни,ореантировачно парите и съветчета, едно-друго  :( Много ви благодаря предварително,че се занимавате с неосведомената ми душица  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма да записваш вокали ще ти трябва само софтуеър където да програмираш (композираш) парчетата и едни по-качествени слушалки. Аз си взех 2-ра ръка AKG K240 с един преходник към малък жак и във вградената звукова карта и си готов. Почеваш да четеш и да гледаш уроци в нета и да се развиваш. Слушалките си ги купих по препоръка от форума и съм много доволен от тях - 80 лв. Ако вече искаш да записваш вокали ще ти трябва най-малко аудио интерфейс - около 150-200 лв втора ръка. Микрофон - 200 лв. ако е кондензаторен си приготви още толкова за акустични панели за да записваш що годе качествен звук а не ехото от голата ти стая. Кабели, стойка за микрофона, и поп филтър към 60 кинта като поп филтъра можеш да си го направиш тук има статия потърси с търсачката. Вече ако искаш и да миксираш на тонколони /мониторни/ поне 500-1000 лв + третиране на стаята отново с тези панели. Тук нещата стават по-сериозни ако се стигне до там ще навлезнеш и в тези води. Микрофонен предусилвател към въпросната звукова карта за да подобриш още качеството на записите и най-вече много знания. Като се сетя колко много имам за четене и практика става чудо :). Иначе аз преди доста време като почвах ръчках със слушалки за 10 кинта и с DAW софтуеър където си правех бийтове. Запис можеш и да правиш на някакъв скапан микрофон за скайп като за начало за да не се набутваш. Когато вече започнеш да сглобяваш някакви цялосни песни и хората около теб ги харесват можеш да почнеш да наливаш кинти в тази сфера. И ооо това е бездънна яма :). Форума е обогатен с много материял и е идеален както з аначинаещи така и за напреднали. Айде лека. По случайност попаднах на темата и се разписах. Наздраве :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тази поредица 300$ студио чалиндж ти показва минималните изисквания за старт. Записва китари, вокали и миксира всичко за да създаде цяла песен ...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смени микрофона с Shure SM58 и няма да имаш толкова проблеми с акустиката. Иначе картата и слушалките са ок за парите си. Аз имам такива слушалки и са доста прилични за 50лв :)

Основното, което ти трябва е желание за четене :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето домашни студиа записват на компютър. Ползват определен софтуер, наречен DAW и там се записват всички инструменти в отделни тракове.

Не е лошо да ползваш гугъл. Ако мислиш, че става с три реда обяснения или някой тук ще ти каже магическа формула - грешиш. Можеш да си купиш и микрофон за 5000Е и пак да не можеш да направиш хубав запис ;)

Четене, четене и четене.

После е практика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.